Portræt af EDU-studerende Tine, Queensland University of Technology (QUT), Austr

Faglighed for fuld skrue på Queensland University of Technology (QUT)

Tine Wulff Nielsen prioriterede sine studier højt, da hun besluttede sig for at læse i udlandet. Gennem hele sit semester på Queensland University of Technology (QUT) i Australien fokuserede hun på at klare sig godt, og hendes hårde arbejde har i den grad båret frugt.

”Det at skulle skabe en hverdag et nyt sted har bekræftet mig i, at jeg kan begynde helt fra scratch med at finde bolig, venner og klare mig i en ny kultur. Det kræver meget at kunne finde rundt i en ny by og gøre den til sin egen – på mange måder er det bare noget andet at have sin base i et andet land,” fortæller Tine Wulff Nielsen.

I seks måneder skiftede hun sin hverdag på RUC ud med fast base i Brisbane på den australske østkyst. Studieopholdet på Queensland University of Technology gav hende mulighed for at kombinere sine fag inden for performance design og virksomhedsstudier med et dybt ønske om at komme ind under huden på det land, hun længe har været så fascineret af.

”Australien er et helt vildt land! Fra byen og stranden kan du køre to timer ind i landet og komme til et outback-landskab med kænguruer og rangers. Og australiere har en helt anden livsfilosofi end danskere – de tager alting mere roligt og afslappet”.

QUT: Erhvervscases fra det virkelige liv og dygtige undervisere

Gennem hele forløbet har Tine været fokuseret på at vælge uddannelsessted efter faglighed, og hun valgte således ikke universitet i Australien ud fra samarbejdsaftaler med RUC. Det endelige valg faldt derimod på Queensland University of Technology, der med sit motto “A University For the Real World” gik perfekt i spænd med Tines lyst til at lære og kunne bruge sin viden i den virkelige verden.

”QUT har nogle spændende vinkler på undervisningen og fokuserer på at have virkelige cases fra erhvervslivet. Det endte med at være afgørende for mig i mit valg af universitet, at QUT har en meget virkelighedsbunden tilgang til studierne – det var superfedt at studere et sted, hvor de binder undervisningen op på, at vi skal kunne bruge det i praksis”.

Tine beskriver det akademiske niveau på QUT som passende og udfordrende på en god måde, og hun lagde meget arbejde i at løse sine opgaver tilfredsstillende. Faktisk knoklede Tine så hårdt med sine studier, at hun ved semesterets afslutning fik tildelt en pris for “academic excellence”.

”Det var så sejt at blive anerkendt for mit arbejde på den måde, når jeg nu brugte så meget tid på skolen i stedet for at rejse til Surfer’s Paradise hver weekend. Det, at jeg betalte for at gå på universitetet, gjorde, at jeg gerne ville give den en ekstra skalle. Det var en kæmpe motivation for at gøre det godt – men også de dygtige undervisere gjorde, at jeg havde lyst til at yde noget ekstra. Jeg har været en mere flittig studerende dernede, end jeg nogensinde har været derhjemme,” griner hun.

Bare se at komme afsted!

Som international studerende følte Tine, at QUT tog sig godt af hende. Hun roser blandt andet universitetets mange muligheder for at få hjælp og vejledning som sprogligt gennemsyn af afleveringer og referencemetoder. Også QUTs internationale kontor var Tine særligt begejstret for.

”Jeg er meget imponeret over, hvor meget det internationale kontor gør for deres internationale studerende! De tog sig virkelig godt af os og sørgede for, at vi fik set Brisbane og at vi mødte australske studerende. Og så er dem på kontoret vildt søde og hjælpsomme! Man kan lige få en krammer, hvis man har behov for det,” husker Tine med et smil på læben.

Det er et halvt år siden, Tine kom hjem fra sit semester på QUT, og når hun i dag ser tilbage på sit udenlandske studieophold, føler hun sig både fagligt og personligt styrket.

”Når du læser i udlandet, er der så mange andre faktorer, der spiller ind, ud over det faglige. Det, at jeg har klaret mig så godt, har givet mig en tro på, at jeg faktisk kan det, jeg sætter mig for, selv om det er hårdt med de mange opgaver og det nye sprog. Jeg har fået en anden selvtillid,” fortæller Tine og tilføjer:

”Jeg vil anbefale alle at tage ud – det skal man bare gøre, og det kan kun gå for langsomt”!

Se Tines billeder fra Australien 

EDUs Facebook kan du se Tines billeder fra opholdet i Australien. Du kan også blive inspireret af Tines blog fra sit semester på QUT. 

 


Skrevet af Christel Damsbo-Madsen 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.