Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Queensland University of Technology (QUT), Australien - study abroad portræt

Flere karrieremuligheder med en hel kandidat fra QUT, Brisbane

28-årige Kristine Lyck Dreehsen har en bachelor i design- og kulturøkonomi fra SDU i Kolding og en del af kandidaten cand.public på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus. I knap tre år havde hun et spændende fuldtidsarbejde med markedsføring for en designbutik i København, men Kristine trængte til forandring, og siden juli måned har hun været i gang med at læse en hel kandidat inden for kreativ markedsføring på Queensland University of Technology i Brisbane, Australien.

- Jeg havde slået mig ned i en lækker lejlighed og havde egentlig det hele. Men jeg blev træt af København og havde lyst til, at der skulle ske noget andet. Den der rastløshed og udlængsel har jeg nok altid haft, og jeg har rejst meget, så det at flytte til udlandet var meget naturligt for mig. Og så er det at tage en uddannelse jo en god måde at flytte til udlandet på, forklarer Kristine.

Kristine var især motiveret af et ønske om at forbedre sig fagligt og få flere karrieremuligheder, og eftersom hun havde SU-klip nok til en ny kandidat, gik hun i gang med at undersøge, hvilke kandidatuddannelser der matchede hendes ønsker om kreativ markedsføring.

- I Danmark fandtes der ingen kandidatuddannelser, der havde det kreative indhold, jeg gik efter. Gennem EDU fandt jeg frem til QUT, som er det eneste universitet, der har præcis den kreative Master, jeg gerne vil have. Jeg valgte altså ikke Masteren, fordi den er i udlandet, men fordi den matcher mine ønsker – og den ligger så tilfældigvis i Australien. For mig er det ligegyldigt, hvilket land jeg bor i, og det skræmmer mig ikke at bo i Australien, selv om det er så langt væk. Det er selvfølgelig noget dyrere, og ansøgningsprocessen er noget mere kompliceret, men EDU har været en stor hjælp.

Uddannet til den virkelige verden

På QUT er Kristine tilknyttet fakultetet ‟Creative Industries”, hvor hun læser Masteren ‟Master of Creative Advertising”. Alle hendes fag bygger på, at hun skal udarbejde kampagner inklusive alle de kreative elementer.

- QUT går meget op i, at deres uddannelser skal være ‟for the real world”. Det betyder, at al undervisning bliver målrettet den virkelige verden. Vi skal ikke bare læse bøger; vi skal udarbejde virkelige projekter for rigtige virksomheder, som vi interesserer os for og potentielt kan se en fremtid i. Når vi afslutter et fag, ender vi derfor med at have et portfolio med tre-fire forskellige bud på reklamekampagner fra idéudvikling til kreativ produktion, og de eksempler kan jeg vise frem til arbejdsgivere ved en jobsøgning og på den måde vise, hvad jeg kan.

Kristine kommer blandt andet til at afprøve og anvende sine kompetencer for kreativ markedsføring, når hun skal stå for næste års reklamekampagne for Brisbane Marathon Festival.

- Jeg løber meget og synes, at Brisbane Marathon Festival ville være en rigtig spændende case at lave et projekt om og med. Så jeg meldte mig som frivillig og gik derfra med ansvaret for deres reklamekampagne for 2015. Jeg kan bruge de ting, jeg har lært i undervisningen – jeg ved, hvad der virker i forhold til deres målgruppe og hvad der ikke virker. Samtidig kan jeg også bruge erfaringen fra kampagnen i min undervisning.

Kristine lærer også meget af sammensætningen af elever i sine klasser. Langt størstedelen er internationale studerende som hende selv, primært fra Asien og Indien, men også nogle stykker fra Europa.

- Det giver mig et kæmpe indblik i, hvordan man arbejder andre steder i verden. Både via de andre studerende og fordi vores lærere er opmærksomme på, at de færreste af os kun kommer til at arbejde med den australske markedsføringslovgivning. Jeg tænker, at jeg gerne vil arbejde med fast job i udlandet, men selv med et job i Danmark er der inden for reklamebranchen meget lille chance for kun at arbejde med danskere. Nu hvor jeg både har arbejdet inden for branchen i Danmark og får erfaring fra udlandet, oplever jeg nogle af de forskelle, der er mellem forskellige lande, så på den måde har jeg stor gavn af Masteren.

Andre udfordringer end derhjemme

Kristine er ikke det mindste i tvivl om, at hun vil anbefale andre at læse en hel kandidat på QUT, og hun roser universitetet for at tage sig godt af deres studerende. Men det er en omvæltning at flytte til et andet land, påpeger hun.

- Du skal jo have mentaliteten til det, lyst til at rejse og mod på at sætte dig ind i en anden kultur. Når du flytter til udlandet, dukker der en masse udfordringer op, som du ikke oplever derhjemme. Hverdagen byder bare på nogle andre ting, fordi du er fremmed i et andet land. Det faktum, at du ikke har din familie og dine venner omkring dig, og at alting er langt væk, skal du være indstillet på, hvis du vælger at tage så langt væk som til Australien.

På den anden side er Australien er et oplagt sted at rejse hen, hvis du vil kaste dig ud i et internationalt studie-eventyr.

- Australierne er virkelig gode til, at du føler sig velkommen. De er ekstremt sociale – alle er altid sammen om aftenen, hvor vi i Danmark sidder meget hjemme hos os selv. Der sker hele tiden noget i byen, og selv om du ikke kender folk, tager de imod dig, som om I har kendt hinanden hele livet. Australiere er simpelthen super gæstfri!

Interesseret i mere info om QUT?

Få et kort og præcist overblik over, hvad QUT tilbyder. Og find ud af, om ikke det er dér, du skal tilbringe dit næste semester.

 

Af Christel Damsbo-Madsen Shymko

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.