Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Andreas' once in a lifetime oplevelse i Australien

Andreas har brugt sin studietid på DTU i Lyngby, hvor han som ingeniørstuderende har brugt godt fem år. Han overvejede, hvordan han kunne gøre sit sidste semester rigtigt fedt inden specialeræset for alvor ville sætte ind. Med en overskredet ansøgningsfrist på DTU’s udvekslingspladser var gode råd pludselig dyre for Andreas - og så alligevel ikke. Andreas kastede sin kærlighed på Australien, og dagen efter han havde søgt, stod han med optagelsesbrevet til UNSW i Sydney i hånden.

 

Ælle, bælle, Australien 

Andreas’ valgt faldt ret let på Australien, da han tilbage i 2005 besøgte landet med sin familie. Selvom han dengang ikke var så gammel, husker han tydeligt en helt bestemt form for kærlighed til landet - og en fantastisk oplevelse. Andreas tænkte, at det var en fed mulighed at komme tilbage som voksen og opleve kulturen og se, hvordan det ville være at leve og bo der - ikke kun i storbyerne, men også i lokalområderne og virkelig føle, hvordan det ville være at være en ægte Aussie. 

 

Anderledes Australien 

“Det mest anderledes ved Australien var menneskene og mentaliteten. Vi er måske afslappede herhjemme, men slet ikke i forhold til Australierne,” siger Andreas og påpeger, at de virkelig er loose på en anden måde. "Hvis man står i et lyskryds og venter på grønt lys, begynder en australier næsten med garanti at tale til dig. Det samme med buschaufføren, der lige bliver lidt forsinket, fordi han skal tale færdigt med de passagerer, han skal sætte af. De er virkelig åbne og helt anderledes, end vi er herhjemme," siger han. 

 

Andreas boede i en lille by ned til vandet lidt udenfor Sydney, og også i den by mærkede han, hvordan den australske mentalitet var anderledes og mere afslappet. Både på cafeer, restauranter osv., var mennesker på alle timer af døgnet. I Danmark plejer det oftest at være om eftermiddagen, når folk har fri fra arbejde, men i Aussie arbejder de på mange forskellige tidspunker af dagen, så der er fyldt i byen fra kl. 8 om morgenen og til sent på aftenen - folk går ikke kun ud om eftermiddagen eller aftenen, husker Andreas. Han påpeger også, at mange går alene ud eller arbejder på caféer i løbet af dagen, hvilket også er en kende anderledes, end vi er sådan rigtig vant til herhjemme. 

 

UNSW var også anderledes for Andreas i forhold til DTU, hvor han tilbragte størstedelen af sin studietid. 52.000 studerende blev Andreas' nye studiekammerater og af dem var intet mindre end 25 % internationale studerende, så stemningen på campus var selsagt en hel anden, end han var vant til hjemme. Undervisningen var også ny for Andreas, der den dag i dag savner, at alt er nyt, som det var dernede. "Alt var nyt, og man skulle ligesom opbygge sig et nyt liv. Det kan jeg godt lidt savne, hvor alt herhjemme hurtigt bliver det samme og lidt rutine agtigt," siger han. 

 

Undervisningen og eksaminerne var også anderledes, end han førhen var vant til. Eksamen blev eksempelvis afholdt anderledes i form af afleveringer, der alle sammen talte med i den endelige karakter, så man på den måde bliver bedømt over hele semesteret og ikke kun på én eksamen, hvor du, hvis du har en dårlig dag mildest talt er på røven. En undervisningsform Andreas virkelig syntes om. 

 

Langt væk og alligevel tæt på 

"Når man kommer et nyt sted hen, bliver man jo grebet af den stemning, der er. Der er så meget nyt, man begynder på et nyt uni, der er nye mennesker og så mange nye indtryk dernede konstant. Så jeg havde ikke rigtigt hjemve - og det var heller ikke noget, jeg rigtigt fik. Selvfølgelig var der nogle gange, hvor jeg savnede mine forældre eller mine venner, men de var jo ikke længere end et skype opkald væk. Heller ikke, når man er på den anden side af jorden,” siger han.  

 

Andreas boede i et shared house, hvor han netop var omgivet af så mange fantastiske mennesker, så det gjorde det også noget lettere - fordi han hele tiden vidste, der var mennesker omkring ham, som var i samme båd, som ham selv. Samtidig var UNSW rigtig gode til at arrangere diverse gettogethers, og han var bl.a. til hestevæddeløb, nærmest ugentlige barbecues på stranden og tog jævnligt sit surfbræt under armen og hoppede i vandet. 

 

Hvis Andreas skal komme med én negativ ting ved sit udlandsophold, så er det, at han har lyst til at tage afsted igen.... 

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24.
Tjek åbningstider her.

Hvilken type ophold?
Ønsket studiestart
Jeg er ikke en robot Read more
To prevent bots, crawlers and similar malicious digital agents to spam and misuse webforms, a special checkbox like this can help to block such agents.