Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
SDSU
Nadia og underviseren
Nadia og veninden

Nadia: "Det bedste valg i mit liv"

Dansk studie: Statskundskab på Aarhus Universitet

Fag på San Diego State University: Homeland Security, Democracy in America, Public Administration

_________

Tidligere var jeg meget i tvivl om min uddannelse og hvilken retning jeg ville gå, men efter mit ophold på SDSU er jeg ikke ét sekund i tvivl længere,” fortæller Nadia, der er kandidatstuderende i Statskundskab og læste et semester på San Diego State University (SDSU) i efteråret 2015.

Formålet med udlandsopholdet var at komme væk fra vante rammer, opleve verden og få nyt perspektiv på undervisningen. ”Jeg havde ikke mange krav til destinationen. Der skulle være sol og tid til ferier,” siger Nadia og fortæller, at: ”selvom hovedformålet med turen ikke var det faglige, så fik jeg sindssygt meget ud af det.”

Tidligere FBI-agent som underviser og inspirator

Særligt ét fag på SDSU blev skelsættende for Nadia – både i kraft af undervisningen, men også pga. underviseren. Det var faget ”Homeland Security”, hvor aktuelle samfundsdiskussioner og besøg fra erhvervslivet var omdrejningspunktet. ”Efter det fag, har jeg fundet ud af, hvad jeg vil fremadrettet.”

Inspirationen til den fremtidige karriere kom blandt andet fra underviseren, der selv havde været FBI-agent og udstationeret i Helmand-provinsen. ”Jeg vil gerne arbejde indenfor forsvaret og udstationeres. Komme ud i felten, hvor det sker. Det er min underviser, der har inspireret mig til det.”

Nadia fik et meget tæt forhold til selvsamme underviser, der jævnligt tilbød sin hjælp med studiet. ”Han var meget hjælpsom og vi sad ofte og gennemgik afleveringerne slavisk, ord for ord,” fortæller Nadia, der tilmed blev inviteret til Thanksgiving hjemme hos hans familie og betegnede ham som sin ”amerikanske far.”

Nye engelskkundskaber gav selvtillid i ny praktikstilling

Inden Nadia tog til Californien, var hun nervøs over undervisningen, der foregik på et andet sprog. ”Jeg var bekymret for, om jeg kunne finde ud af det. Det fik mig også til at genoverveje, om jeg virkelig skulle tage af sted og bruge så mange penge på det,” siger Nadia, og fortæller, at amerikanerne generelt var imponeret over danskeres engelskniveau og hun derfor hurtigt lærte at slappe af.

Nadia er i øjeblikket i praktik i Aarhus Kommunes socialforvaltning. Hun arbejder med kommunikation og dialogmøder, der skal formidles på engelsk, og her har hendes udlandsophold vist sig at give pote. ”Det var SÅ godt, at jeg kom af sted. Nu har jeg meget mere selvtillid i forhold til at snakke engelsk, og det er noget, jeg kan mærke i min nye praktikstilling.”

Minglede med de lokale

For at udfordre sig selv og for at få en anden vinkel på den amerikanske livsstil tilmeldte Nadia sig et lokalt fodboldhold. ”Vi spillede kampe i weekenderne, og jeg endte med at få en masse venner,” siger Nadia og tilføjer: ”Det var fedt at udfordre sig selv med engelsk på fodboldbanen.”

Nadia havde valgt at rejse med en veninde fra sit danske studie på Aarhus Universitet. De to veninder lejede jævnligt en bil og tog på forlængede weekender til de nærliggende områder. ”Vi var på ture til både San Francisco, Palm Springs og Mexico,” fortæller Nadia.

EDU-møde hjalp Nadia på vej

Nadias råd til andre studerende er at deltage i EDU’s Pre-Departure-møde. Her får man tips og tricks til den bedste studiestart på universitetet fra en tidligere studerende. ”Jeg fik rigtig meget ud af at snakke med en, der havde været af sted,” fortæller Nadia, der fik gode råd omkring bolig, bil og fag.

”Det bedste valg i livet”

Mens Nadia var i Californien var der sygdom i familien hjemme i Danmark.
I perioder var det rigtig hårdt at sidde på den anden side af jorden, men til trods for det, har det været det bedste halve år,” siger Nadia og afslutter: ”Hvis der er én ting jeg har valgt rigtigt i livet, så var det i hvert fald at tage på studieophold på SDSU.”

Vil du også have afklaring på din fremtidige karriere? Eller få oplevelser for livet? Skaf dig en plads til vores infomøde og hør mere om San Diego State University eller et af de mange andre universiteter, EDU samarbejder med. Se kommende møder under arrangementer.

 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.