Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Økonomi på San Diego State University (SDSU)

Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån


At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.


Undervisningsafgift og andre gebyrer

Størrelsen af dit undervisningsgebyr afhænger af, hvad du skal læse på universitetet.

Undervisningsafgift

Undervisningsafgift (Tuition Fee) – Study Abroad (Semesterophold)

 • Prisen står beskrevet under punktet University Credit og er opdelt i henholdsvist General Courses eller Business Courses

Prisen er for 12 units på bachelorniveau og 9 units på kandidatniveau. Ønsker du at læse flere units, koster det ca. 281 USD per unit for fag på bachelorniveau og ca. 340 USD per unit for fag på kandidatniveau.

 

Andre gebyrer

Udover undervisningsafgiften er der en række andre gebyrer, som er obligatoriske:

 • Obligatorisk universitetsforsikring eller egen sundhedsforsikring

 

Refusion af undervisningsafgift

Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsgebyr
 


Budget

Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.

Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme


Gode budgetråd fra tidligere studerende


Efterår 2017

 • Boligen var dyr, men det var det hele værd! Lad være at spare for meget på boligen, hvis det går ud over beliggenhed! Når du rejser til San Diego, ønsker du at bo ved vandet (Mission Beach eller Pacific Beach). Måske virker 2.000,- ekstra hver måned som meget, men det er kun 4 mdr og total det hele værd! De, som boede for langt væk, fortrød det hurtigt!
 • Jeg betalte 5000 kr. i husleje for et deleværelse i et hus med fire andre studerende. Selvom huset var stort, så er det væsentlig mere end jeg ville have betalt derhjemme. 
  Mad er dyrt herovre. Det er relativt billigt at spise ude, men at købe og lave sundt mad har været en dyr fornøjelse.

Efterår 2014

 • "Jeg endte med en meget dyr husleje, da vi var pressede med at finde et sted at bo. Det er billigt at spise ude i forhold til i DK, men almindelige madvarer synes jeg ikke var specielt billige. Når det er sagt, så kan man sagtens få pengene til at række langt, hvis man bare tænker sig lidt om"
 • "Jeg bor supergodt i et nyt kompleks; BLVD63 i San Diego kun 2 km fra campus. Huslejen er dog $900 pr. måned. Men her er pools, gratis fitness oma. Meget glad for det."
 • "Det er rigtig dyrt at bo i San Diego - især fordi mange udvekslingstuderende bor ved havet (Mission Beach/Pacific Beach), så huslejepriserne er ekstremt høje! Mange giver omkring 4000 kr./måneden, hvis ikke mere. Jeg gav kun 3000 kr./måneden, men vi sover også tre personer i samme soveværelse (to i queen size bed, en på madras på gulvet) og har kun badeværelse + et rum med stue/køkken derudover. Så vi bor relativt billigt, men også meget tæt/småt - hvilket er konsekvensen"
 • "Leveomkostningerne er lave, hvis man vil leve af junkfood. Hvis man derimod gerne vil leve sundt, lave sin egen mad osv. bliver det noget dyrere. Grøntsager og frugt er ikke billigt"
 • "Det er bestemt dyrt at bo herovre, hvis man ikke har lyst til at dele værelse med en anden. Til gengæld er mad billigere, så måske det går lige op"

Forår 2014 

 • "Vi lejede et hus ved stranden for $3000 om måneden. Huset havde tre soveværelser, dvs. 2 personer i hvert rum. Boligen var fin, men det var placeringen der havde værdi.
  I forhold til leveomkostninger, så var de muligvis lavere end i Danmark, hvis man havde levet det samme liv som i Danmark. Men da man (eller jeg) var der for at opleve noget, fik jeg brugt langt flere penge end jeg havde regnet med"
 • "Det er generelt dyrt at bo i San Diego, og der er mange som vælger at bo på et delt værelse. Dette vænner man sig dog hurtigt til. Mad er også dyrt - hvis man vil leve sundt - og selvfølgelig skal man ud at spise engang imellem for at prøve den "lokale" mad, så derfor er det lidt dyrere"
 • "Det var nok lidt billigere at handle ind end i DK men til gengæld gik man nok også lidt mere ud og spiste, bl.a. morgenmad. Men det var heller ikke dyrt at gå ud og spise"
 • "Husleje priserne når man bor uden for campus, specifikt i det område hvor flest udenfor campus bor (Pacific Beach/Mission Beach i San Diego) er høje. Man kan godt forvente at skulle betale mellem 600-1000 dollars i husleje om måneden afhængigt af om man vil have værelse alene eller dele med andre"

Legater og andre finansieringsmuligheder

Danske legater

Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere. 

Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.


Udenlandske legater

Univeristetet tilbyder desværre ikke legater til internationale studerende. 


SU i udlandet

Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.

Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.


Udlandsstipendium

Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner. 

Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering


Udlandsstudielån

Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.

Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.


 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.