Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Studerende på Santa Monica College University of Berkeley campus
Studieophold i Los Angeles, Beverly Hills
Oplevelser hiking i Los Angeles

Fra gymnasiet til Santa Monica College: Katrines Cali-eventyr

Læsetid: 3 minutter ⏰

Katrine var lige blevet færdig med gymnasiet, da hun besluttede sig for at udfordre sig selv maksimalt. Hun rejste fra de trygge rammer i Aalborg mod mulighedernes by, Los Angeles i USA, og flyttede hjemmefra direkte til en lejlighed i Beverly Hills. Hendes ny hverdag var som studerende på solrige Santa Monica College.  🎓🌴

Da Katrine søgte til Los Angeles i en alder af 18 år, var det især tidligere rejser med familien, som inspirerede hende til at flytte hverdagen til Los Angeles. Det lækre vejr, den afslappede stemning og de uendelige muligheder var nogle af grundene til, at Katrine endte med at studere i Los Angeles i intet mindre end 2 år!

"Jeg var lige blevet færdig med gymnasiet og ville bare gerne have det sjovt og opleve en masse, inden jeg skulle starte på universitetet i Danmark senere. Jeg ville prøve at stå på egne ben og udfordre mig selv." 

Studerende på studieophold i Los Angeles
Studerende i Santa Monica USA
Rodeo Drive i Los Angeles

Livet på Santa Monica College

Da Katrine skulle vælge studiested, faldt valget på Santa Monica College efter en anbefaling fra en familieven. Her var det især området, hvor der altid sker noget, og hvor der er fuld af unge mennesker samt den skønne lokation 5 minutter fra stranden, som gjorde Santa Monica College attraktivt:

Der var mange internationale studerende, men også mange amerikanere. Det gav et super godt klasserum. Santa Monica er et hyggeligt område, hvor der sker en masse, og der er gode vibes. Det var et område, som mig og mine venner brugte rigtig meget tid i.

Katrine, studerende på Santa Monica College

Katrine fortæller også, hvordan undervisningen var relevant og konkret, i forhold til Danmark. Der var mulighed for selv at planlægge sit skema efter fag, der interesserede hende, og dagene ikke var ligeså lange som på gymnasiet, så der var masser af fritid. 

Los Angeles - mulighedernes by

Ifølge Katrine er Los Angeles byen, der har alt! Der er kort afstand til alt: To timer nordpå kan du stå på ski, en halv time fra Beverly Hills kan du tage på stranden, og kører du 20 minutter er du oppe i bjergene, hvor du kan hike med de smukkeste udsigter. Derudover er der et pulserende byliv med barer, cafeer og klubber til enhver smag. 

Og så er der altid lækkert vejr - også om vinteren. 

"En mandag i Los Angeles er ligeså fed som en fredag - man keder sig aldrig!"

På egne ben for første gang

Selvom Katrine var nervøs for at flytte hjemmefra og direkte til Los Angeles, så fandt hun hurtigt fodfæste i storbyen. Her var det især sociale arrangementer arrangeret af Santa Monica College i de første skoledage som gjorde, at hun hurtigt fik nye venner. Skolen arrangerede bl.a. cykelture i området og barbecues. 

"Amerikanerne var generelt meget interesserede i en, så man følte sig ikke alene. Man er dog også nødt til selv at arbejde for at få nye venner! Det er ikke svært, men det er vigtigt at være udadvendt og opsøge nye bekendtskaber, og sige ja til ting."

Katrine endte med at få både amerikanske og internationale venner for livet, som hun blandt andet tog på skiferie med. Ifølge hende, så var de nye bekendskaber, som til sidst var nærmest som en familie, det allerbedste ved opholdet. 

Santa Monica Pier studieophold
Santa Monica College campus
Bel Air i Los Angeles

Økonomi

"LA kan være dyrt afhængig af dine vaner og hvilket område man bor i, men man kan sagtens leve godt til en overkommelig pris."

Selvom Katrine boede alene, så havde hun flere veninder, som boede sammen i lejligheder i fx Venice Beach. 

 

Katrines råd til dig, der vil på studieophold 

  • Vær åben og opsøgende ift. nye venskaber
  • Vær ligeledes åben ift. skolegang og det amerikanske system
  • Sig JA til alt, også til små arrangementer igennem fx. skolen

 

Skal vi også hjælpe dig til Santa Monica College?

Ring til os på 70 20 28 24 eller skriv til os på vejledning@edu-danmark.dk, så du kan komme tættere på din drøm om et studieophold i udlandet!

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.