Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvad kan jeg læse på University of Wisconsin-Madison?

Study Abroad (Semesterophold)
Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau
Top-up bacheloruddannelse
Sommerkurser
Internship (Praktikophold)
Sprogkurser
Specielle programmer


Study Abroad (Semesterophold)

Study Abroad er en betegnelse for et studieophold i udlandet, hvor du ikke afslutter en hel uddannelse i udlandet. Study Abroad minder meget om udveksling og varer 1-2 semestre. Ved udveksling rejser du ud gennem en udvekslingsaftale på din danske uddannelsesinstitution og får hjælp af det internationale kontor. Ved Study Abroad finder du selv et relevant universitet i udlandet, du ønsker at læse på. Vælger du et af EDU's partneruniversiteter, får du gratis hjælp af EDU gennem ansøgningsprocessen. Se uddybning på vores side om udveksling og Study Abroad

Vil du læse et semester eller to på universitetet, kan du normalt selv vælge dine fag på kryds og tværs af fagretninger. Du skal blot opfylde kravene (prerequisites) til de enkelte fag.

Du finder universitetets udbud af fag i deres fagdatabase.

 • For at søge fag frem skal du skrive navnet på det fagområde, som du er interesseret i (f.eks. Political Science), i søgefeltet "subject". 
 • Vælg derefter den relevante studieperiode i feltet "Term". Det kan dog ske, at du vil være nødt til at vælge tilsvarende studieperiode året før, hvis din ønskede periode ikke er tilgængelig endnu.
 • Du kan også vælge at angive et niveau i søgefeltet "Level". Hvis du er kandidatstuderende, kan du med fordel vælge "Advanced". Der kan dog også være fag på kandidatniveau på de øvrige niveauer. 

For sommerkurser finder du deres udbud af fag her

Databasen fungerer som en søgemaskine, hvor du har mulighed for at søge på baggrund af studieområde og studieperiode. For fag på kandidatniveau bør man angive "Advanced" i søgekriteriet "Level". 

Hvordan finder jeg de rigtige fag?

Se gode tips og råd til hvordan du finder de rigtige fag – og hvad du skal være opmærksom på, når du kigger efter fag.

Restriktioner på fag

Vær opmærksom på, at følgende fagområder som oftest ikke er åbne for studerende på Study Abroad-ophold (Semesterophold):

 • Law
 • Medicine
 • Nursing
 • Pharmacy
 • MBA


Hvad betyder fagkoderne?

Fagkoderne forklarer, hvilket studieområde faget ligger inden for, og hvilket niveau faget er på.

Den første række af bogstaver er en forkortelse for det studieområde, faget ligger indenfor. CHEM 012 er eksempelvis et fag, der ligger indenfor chemistry (CHEM).

Det første ciffer i fagkoden viser, hvilket niveau faget er på.

 • For fag på bachelorniveau (undergraduate level) er det første ciffer 1-6 (for eksempel ENGL 220 eller MKTG 370).
 • For fag på kandidatniveau (graduate level) er det første ciffer 3 eller højere (for eksempel CHEM 346 eller COMP SCI 699).


En række fag bliver udbudt til både bachelorstuderende og kandidatstuderende,  og derfor overlapper fagkoderne hinanden. Læs derfor på fagbeskrivelsen for at se, hvad niveauet er. 

OBS! Når du kigger på fag, er det vigtigt at vælge fag, som passer til det niveau, du skulle være på herhjemme. Hvis du er af sted på dit sidste år på bacheloren, og eksempelvis tager første års fag i udlandet, vil niveauet på fagene højst sandsynligvis være lavere, end hvad du er vant til. Et godt råd er, at vælge fag i udlandet der ligger på samme år, som det år du er af sted på.


Hvor mange fag?

Du skal være fuldtidsstuderende i universitetets øjne for at kunne få og overholde reglerne for dit studievisum. 

Bachelorniveau (undergraduate level)

 • Et fuldtidsstudium er minimum 12 credit points per semester
 • De fleste fag giver 3 credit points.
 • 12 credit points giver normalt 30 ECTS. 

OBS! Vær opmærksom på, at det altid er din danske uddannelsesinstitution, der bestemmer, hvor mange fag du skal tage, for at det svarer til 30 ECTS. Der findes ingen officiel konverteringsskala. 

Bemærk at der kan være særlige forhold, der gør sig gældende.

Kandidatniveau (graduate level)

 • Et fuldtidsstudium er minimum 8-9 credit points per semester
 • De fleste fag giver 3 credit points.
 • 9 credit points giver normalt 30 ECTS. 

OBS! Vær opmærksom på, at det altid er din danske uddannelsesinstitution, der bestemmer, hvor mange fag du skal tage, for at det svarer til 30 ECTS. Der findes ingen officiel konverteringsskala. 

Bemærk at der kan være særlige forhold, der gør sig gældende.

Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse


Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

Vi har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig søge ind på en hel uddannelse på University of Wisconsin-Madison.


Top-up bacheloruddannelse

Vi har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig søge ind på en top-up bacheloruddannelse på University of Wisconsin-Madison.Sommerkurser

Det er muligt at tage fag i sommerperioden på University of Wisconsin-Madison. Som bachelorstuderende tager man 3-4 credits i et 4-ugers program eller 6-9 credits på et 8-ugers program. Som kandidatstuderende tager man 2-4 credits på et 4-ugers program eller 4-9 credits på et 8-ugers program.

University of Wisconsin-Madison Summer Term

Når du tager afsted på et sommerkursus på University of Wisconsin-Madison, er det det samme som at søge ind som Study Abroad-studerende  – studieperioden ligger bare om sommeren.

Læs derfor mere om fag på University of Wisconsin-Madisons sommerkurser her.


Internship (Praktikophold)

Det er desværre ikke muligt at komme i praktik i forbindelse med et studieophold på University of Wisconsin-Madison.


Sprogkurser

På University of Wisconsin-Madison kan du også tage kurser i engelsk. Der udbydes et Intensive English Program, som du kan læse om her.


Specielle programmer

Der udbydes ikke specielle programmer på universitetet.


 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.