Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvordan søger jeg ind på University of Tasmania (UTAS)?

Optagelseskrav
Engelskkrav
Studiestart
Sådan søger du
Ansøgningsgebyr
Ansøgningsfrister


Optagelseskrav

Study Abroad (Semesterophold) og sommerkurser

Der er ingen faste optagelseskrav til universitetets Study Abroad-program eller sommerkurser. Universitetet kigger på den samlede samlede ansøgning, inklusive dine karakterudskrifter og/eller eksamensbeviser. 
 

Hele uddannelser på bachelorniveau

Når du søger om optagelse på en hel uddannelse på bachelorniveau i udlandet, skal du som minimum have fuldført en gymnasiel uddannelse. Derudover kan optagelseskravene variere fra uddannelse til uddannelse.

Optagelseskrav - Hele uddannelser på bachelorniveau


Hele uddannelser på kandidatniveau

Når du søger om optagelse på en hel uddannelse på kandidatniveau i udlandet, skal du som minimum have fuldført en bacheloruddannelse. Derudover kan optagelseskravene variere fra uddannelse til uddannelse.

Optagelseskrav - Hele uddannelser på kandidatniveau

Når man søger om optagelse på en hel kandidatgrad i udlandet, er det typisk et udvalg, der behandler ansøgningerne og beslutter, hvem der skal optages. Det kan derfor være svært for universiteterne at sætte et bestemt optagelseskrav, da det kommer an på, hvem der søger det pågældende semester, og hvem der er i udvalget. Typisk vil der blot være beskrevet nogle minimumskrav. 


Top-up bacheloruddannelse

Når du søger om optagelse på en top-up uddannelse i udlandet, skal du som minimum have fuldført en to-årig erhvervsakademiuddannelse. Derudover kan optagelseskravene variere fra uddannelse til uddannelse. 
 

Sprogkurser

Vil du søge ind på et sprogkursus, så læs mere om programmerne under Hvad kan jeg læse?


Engelskkrav

Alle programmer

Uden sprogtest

Når du søger ind på universitetet gennem EDU Danmark, behøver du ikke tage en engelsk sprogtest, hvis du opfylder ét af følgende krav:

1. Du kan dokumentere, at du er blevet undervist på engelsk i enten mindst 1 år (for Study Abroad) eller 2 år (for hele uddannelser)  på fuld tid på akademisk niveau (60 ECTS) indenfor de sidste 2 år.

2. Du har bestået en gymnasieuddannelse og på dit sidste år fået mindst 6 i engelsk på A-niveau eller mindst 9 i engelsk på B-niveau på 7-trins skalaen. Din gymnasieuddannelse må ikke være mere end 4 år gammel på ansøgningstidspunktet.

3. Du kan få en udtalelse fra en underviser/vejleder, der beskriver at dit engelskniveau er godt nok til at følge kurser og gå til eksamen på engelsk. Husk at bruge denne formular til formålet (kun for Study Abroad).
 

Med sprogtest

Opfylder du ikke nogle af disse krav, skal du tage en engelsk sprogtest. Her kan du se, hvor mange points du skal have i din sprogtest.

Engelskkrav - Alle programmer


Studiestart

Der er studiestart to gange om året (juli og februar) for de fleste programmer på universitetet.

Datoer – Alle programmer


Sådan søger du

Har du besluttet dig for at søge om optagelse på dette universitet? 

Hvis ja, skal du gøre følgende:

  1. Udfyld vores ansøgningserklæring online.
  2. Når du har udfyldt ansøgningserklæringen online, vil du først modtage en automatisk bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgningserklæring. 
  3. Derefter vil du, snarest muligt, blive kontaktet af din personlige vejleder hos EDU, der hjælper dig igennem ansøgningsprocessen til dette universitet. 

Vi anbefaler, at du kun udfylder én ansøgningserklæring, da optagelseschancerne er gode, hvis du opfylder optagelses- og engelskkravene. 98 % af vores studerende bliver optaget på deres ønskede universitet.

EDU’s hjælp er 100 % gratis – og uforpligtende.

OBS! Husk at tjekke fagmuligheder, optagelses- og engelskkrav inden du starter ansøgningsprocessen. Er du i tvivl, om du opfylder kravene, eller om universitetet har de faglige muligheder, du efterspørger, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk eller på 70 20 28 24, før du starter ansøgningsprocessen.​​​​​​​


Ansøgningsgebyr

Der er ikke ansøgningsgebyr for internationale ansøgere til universitetet.

Du skal dog betale et ansøgningsgebyr på 110 australske dollars, hvis du søger ind på:

  • Bachelor of Pharmacy
  • Bachelor of Medicine/Bachelor of Surgery

Ansøgningsfrister

Study Abroad (Semesterophold)

  • Ansøgningsfrist semester 1 (februar-juni): 31. oktober året før
  • Ansøgningsfrist semester 2 (juli-november): 30. april samme år

Ansøgningsfristen er den seneste dag universitetet vil modtage din ansøgning. Det er en god idé at sende din ansøgning til os i god tid før ansøgningsfristen, så der er tid til at sikre at ansøgningen er komplet og få alle de praktiske detaljer på plads før studiestart.

For at kunne garantere at ansøgningen kan nå frem i tide inden universitetets ansøgningsfrist er det vigtigt, at vi modtager din ansøgning senest fem hverdage før fristen.

OBS! Ansøgningsfristen er efter lokal tid på universitetet.
 

Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

Der er ingen officiel ansøgningsfrist på universitetet, dog er det vigtigt at gå i gang med din ansøgning i god tid, så der er tid til at få alle de praktiske detaljer på plads før studiestart. Vi anbefaler, at du går i gang med planlægningen af dit ophold 8 til 12 måneder før studiestart og du sender din ansøgning til os mellem 4 til 6 måneder før studiestart. På den måde har du tid til at få alle de detaljer på plads, der er i forbindelse med at tage en hel uddannelse i udlandet, heriblandt ansøgning om udlandsstipendium og SU.  

Behandlingstid

Behandlingstiden af din ansøgning på universitetet er cirka seks til otte uger. Der kan dog gå både kortere og længere tid alt efter, hvilket universitet du har søgt ind på, og hvornår du søger. Har du ikke hørt noget, otte uger efter din ansøgning er afsendt, er du velkommen til at kontakte os, så rykker vi gerne universitetet for svar. 


Kontakt vores vejledningsteam, så vi kan hjælpe dig til udlandet

EDU’s vejledning er gratis, og vores mål er at hjælpe dig trygt og sikkert gennem ansøgningsprocessen og til at få en god start på dit studieophold i udlandet.
 
Når du starter din ansøgning til et universitet, får du tilknyttet en personlig vejleder, der følger dig gennem hele processen før, under og efter dit ophold.
Inden du søger til et specifikt universitet, får du hjælp af hele vores team, der alle selv har læst i udlandet.
 
Din vejleder til dette universitet er Mathilde Kure.
 
Kontakt os på 70 20 28 24 eller på vejledning@edu-danmark.dk, så vi kan hjælpe dig med at realisere din studiedrøm.
Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.