Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Heidi på studieophold i Tasmanien
Natur i Tasmanien på studieophold
Tasmanien Australien EDU-studerende
Tasmanien Australien natur
EDU studerende i Tasmanien Australien

Heidi: "At tage til Tassie burde stå på alles bucket list!"

"... ønsket om at komme til et land med så smuk natur, en masse aktiviteter, og hvor jeg ikke kendte noget til stedet i forvejen, var det der satte to streger under UTAS. Og så er det da også lidt federe at komme et sted hen, hvor der ikke er så mange andre danskere..."

Lyder det som noget for dig? Så læs med her, og hør mere om Heidis begrundelse for valget af UTAS på fantastiske Tasmanien.

Hvorfor valgte du at tage af sted?

Det havde været min drøm i mange år at komme ud og opleve verden på den ene eller anden måde og udvikle mig personligt. Da jeg så startede på min uddannelse, var det oplagt for mig at tage af sted der. Jeg havde altid vidst, at hvis jeg skulle blive bedre til engelsk, så skulle jeg rejse til et land, hvor jeg var tvunget til at tale sproget. Det betød samtidig også meget for mig at finde en interessant måde at skille mig ud fra mine medstuderende, og derved gøre mig mere attraktiv på arbejdsmarkedet i fremtiden, idet jeg ville kunne tilføje noget anderledes på mit CV, end hvad alle andre har. 

Hvordan faldt valget på UTAS?

Egentlig var det bare helt tilfældigt, at jeg begyndte at læse om UTAS på EDU-Danmark, da jeg egentlig havde tænkt, at jeg ville et mere ”populært” sted hen. Jo mere jeg begyndte at læse om UTAS samt kiggede på, hvilke muligheder de har af fag, begyndte interessen at stige for stedet. Det var samtidig også lidt fedt for mig, at jeg ikke kendte en eneste, der havde været på Tasmanien før, så ingen havde fortalt mig alle de ting, jeg skulle se undervejs i mit ophold. UTAS begyndte derfor at tiltale mig rigtig meget, for ønsket om at komme til et land med så smuk natur, en masse aktiviteter, og hvor jeg ikke kendte noget til stedet i forvejen, var det der satte to streger under UTAS. Og så er det da også lidt federe at komme et sted hen, hvor der ikke er så mange andre danskere, så man rigtig kan lære kulturen i Tasmanien at kende, eller Tassie som de nu kalder det selv.

Hvad overraskede dig mest ved Tasmanien?

Selvom kulturen godt kan minde lidt om den danske, er der dog alligevel lidt forskelle. Da jeg lige var landet i Tasmanien, kan jeg huske, at jeg tænkte, at det da var et mærkeligt sted, jeg var havnet, fordi lufthavnen lå lidt uden for Hobart, hvor jeg skulle studere og det så lidt tomt og øde ud. Da jeg først kom ind til Hobart blev jeg så positivt overrasket, folk var så hjælpsomme og venlige overfor en. Jeg tror bare på den første dag, da jeg skulle finde rundt nåede jeg at spørge ca. 15 personer om hjælp og man kunne bare mærke hvor meget de gerne ville hjælpe en. De har en så venlig kultur dernede, eksempelvis når man skal af bussen, så siger man tak til buschaufføren. Men det der virkelig overraskede mig mest og virkelig slog benene væk under mig, var deres utrolig smukke natur, og hver tur jeg kom på, var bare en så unik oplevelse.

Hvad var det bedste ved dit ophold?

Det var en så unik oplevelse at vågne op hver dag og føle man bare befinder sig et så fantastisk sted. Der er nye gader, nye strande, nye bjerge og mange andre nye ting, der bare venter på at blive udforsket. Men det bedste ved mit ophold var de venskaber og bekendtskaber, jeg fik skabt, det gjorde mit ophold endnu bedre end jeg turde håbe på. Især mine to tasmanske veninder jeg fik mig dernede, var med til at sætte prikken over i´et. Som tidligere skrevet er de så venlige i deres kultur, at jeg blev inviteret ind i begge familier, som om jeg havde kendt dem hele mit liv, de tog mig eksempelvis med på udflugter og inviterede mig til middag. Selvom jeg nu er tilbage i Danmark, så er vi ved at planlægge, at de kommer til Europa, og jeg skal ned og besøge dem i Tasmanien igen.

Hvad var dit faglige udbytte af opholdet?

Jeg har aldrig været helt sikker på mig selv når jeg skulle skrive eller snakke engelsk, men efter mit ophold følte jeg mig meget mere selvsikker og følte virkelig jeg havde udviklet mig rigtig meget fagligt. Det var rigtig lærerigt for mig, at få lov at diskutere med forskellige gruppemedlemmer der også kom fra forskellige dele af verden. En ting jeg i hvert fald forventede der skulle udfordre mig var mit engelsk, men jeg udviklede mig utrolig meget, og det havde jeg slet ikke opnået, hvis jeg ikke var taget afsted. Jeg har sat mig selv i så mange ukendte situationer undervejs i mit ophold, at det har styrket mig både fagligt og personligt.   

Hvorfor tror du, at mange ikke har Tasmanien på radaren, når de tænker på et studieophold i Australien? Og hvad er dit budskab til dem?

Jeg tror egentlig ikke der er så mange der kender til Tassie og det som stedet kan byde på. Stedet sætter selvfølgelig rammerne for oplevelserne, men det er mere det, man gør og de mennesker man omgås med, som former oplevelsen. Man kan eksempelvis være det mest populære sted og ikke få den bedste oplevelse, eller man kan tage til Tassie, hvor folk ikke lige tager hen ved første øjekast og samtidig få den fedeste oplevelse, som man ikke vil ændre på.
Alle burde virkelig på et eller andet tidspunkt tage til Tassie, om det så er for at studere eller rejse rundt, så vil man opleve et af de smukkeste steder i verden. Deres natur og ikke mindst kultur er en så unik oplevelse, at det burde stå på alles bucket list!

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.