Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvad kan jeg læse på University of Tasmania (UTAS)?

Study Abroad (Semesterophold)
Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau
Top-up bacheloruddannelse
Sommerkurser
Internship (Praktikophold)
Sprogkurser
Specielle programmer


Study Abroad (Semesterophold)

Study Abroad er en betegnelse for et studieophold i udlandet, hvor du ikke afslutter en hel uddannelse i udlandet. Study Abroad minder meget om udveksling og varer 1-2 semestre. Ved udveksling rejser du ud gennem en udvekslingsaftale på din danske uddannelsesinstitution og får hjælp af det internationale kontor. Ved Study Abroad finder du selv et relevant universitet i udlandet, du ønsker at læse på. Vælger du et af EDU's partneruniversiteter, får du gratis hjælp af EDU gennem ansøgningsprocessen. Se uddybning på vores side om udveksling og Study Abroad

Vil du læse et semester eller to på universitetet, kan du normalt selv vælge dine fag på kryds og tværs af fagretninger. Du skal blot opfylde kravene (prerequisites) til de enkelte fag.

Du finder universitetets udbud af fag i deres fagdatabase

OBS: UTAS har omdøbt faculties til colleges, så brug colleges i søgningen.

På University of Tasmania vil du enten tage fag på campus Hobart eller Launceston. Du kan ikke tage fag på begge campus på grund af den store afstand. Campus Burnie modtager normalt ikke internationale studerende.

Hvordan finder jeg de rigtige fag?

Se gode tips og råd til hvordan du finder de rigtige fag – og hvad du skal være opmærksom på, når du kigger efter fag.


Restriktioner på fag

Vær opmærksom på, at fag med følgende fagkoder på Faculty of Health ikke er åbne for studerende på Study Abroad-ophold (Semesterophold):

 • CAD
 • CXA
 • CAM
 • CBA
 • CEA
 • CJA

OBS: Der er dog enkelte undtagelser, som du kan læse mere om her.


Hvad betyder fagkoderne?

Fagkoderne forklarer, hvilket studieområde faget ligger inden for, og hvilket niveau faget er på.

Den første række af bogstaver er en forkortelse for det studieområde, faget ligger indenfor. MKTG 370 er eksempelvis et fag, der ligger indenfor marketing (MKTG).

Det første ciffer i fagkoden viser, hvilket niveau faget er på.

 • For fag på bachelorniveau (undergraduate level) er det første ciffer 1-4 (for eksempel KRA224 eller KMA353).
 • For fag på kandidatniveau (graduate level) er det første ciffer 5 eller højere (for eksempel HGA532 eller HSD602).Hvor mange fag?

University of Tasmania bruger procent i stedet for credit points. Du skal være fuldtidsstuderende i universitetets øjne for at kunne få og overholde reglerne for dit studievisum. 

 • Et fuldtidsstudium er minimum 37,5 % per semester
 • De fleste fag giver 12,5 %.
 • 50 % giver normalt 30 ECTS. 

OBS! Vær opmærksom på, at det altid er din danske uddannelsesinstitution, der bestemmer, hvor mange fag du skal tage, for at det svarer til 30 ECTS. Der findes ingen officiel konverteringsskala. 

Bemærk at der kan være særlige forhold, der gør sig gældende.

Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse


Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

Bachelorniveau (undergraduate level)

På University of Tasmania kan du færdiggøre en bacheloruddannelse (undergraduate) på 3 år og i nogle tilfælde 4 år.

Universitetets uddannelser på bachelorniveau

Kandidatniveau (graduate level)

Du kan også læse flere forskellige slags uddannelser på kandidatniveau eller derover (graduate level), blandt andet en Master's Degree, et Graduate Certificate, et Postgraduate Diploma eller en PhD.


En hel uddannelse på kandidatniveau tager typisk 1,5 år.

Universitetets uddannelser på kandidatniveau

OBS! Hvis du overvejer at tage en hel kandidatuddannelse i udlandet, bør du være opmærksom på, at uddannelsessystemer udenfor Danmark er opbygget på en anden måde. Det er eksempelvis normalt at arbejde nogle år efter sin bacheloruddannelse og først vende tilbage for at tage sin kandidatuddannelse senere hen. Det betyder, at når man tager en kandidatuddannelse i udlandet, så vil ens medstuderende ofte være erhvervsaktiv, og derfor kan undervisningstimerne potentielt ligge om aftenen, så man kan tage en kandidatuddannelse samtidig med, at man arbejder.


Top-up bacheloruddannelse

Vi har ingen særlig aftale om top-up bacheloruddannelser, men det er muligt at søge ind på en af universitetets bacheloruddannelser, og samtidig søge om at få meritoverført fag du har afsluttet på eksempelvis din erhvervsakademiuddannelse i Danmark. Når universitetet behandler din ansøgning, vil de vurdere, om de vil give dig merit for nogle eller alle dine afsluttede fag. Jo mere dine fag eller afsluttede uddannelse ligner den du søger ind på, jo større er chancen for at få merit. Det vil fremgå af dit optagelsesbrev, hvor mange semestre du skal afslutte for at opnå en Bachelorgrad.

Vær opmærksom på at hvis du bliver optaget på en hel bacheloruddannelse på universitetet, kan der være krav om, at du minimum skal tage et vist antal semestre på universitetet – underordnet hvor meget merit du får for din danske uddannelse.


Sommerkurser

På University of Tasmania kan du også læse fag i løbet af deres sommersemester.
OBS: Vær opmærksom på at universitetets sommerfag ligger i vores vinterperiode, da det er sommer på dette tidspunkt i Australien.

Når du tager afsted på et sommerkursus på University of Tasmania, er det det samme som at søge ind som Study Abroad-studerende  – studieperioden ligger bare i løbet af den australske sommer.

Læs derfor mere om fag på University of Tasmania under Study Abroad (semesterophold)Søg på 'Summer' under punktet 'Study period' i universitetets fagdatabase.


Praktik (internship)

Du kan kombinere dit Study Abroad-ophold på University Tasmania med et praktikfag, som du tager i stedet for et ’almindeligt’ fag. Praktikprogrammet hedder "Corporate Internship Program" og udbydes af Tasmanian School of Business and Economics. Kurset svarer til 12,5% credits dvs. 25% af arbejdsbyrden på et semester. 

Detaljer om "Corporate Internship Program".


Sprogkurser

På University of Tasmania kan du også tage kurser i engelsk. Du kan tage en række forskellige engelsk-programmer, inklusiv General and Academic English.

Universitetets sprogkurser i engelsk
 


Specielle programmer

Der udbydes ikke specielle programmer på universitetet.

 
Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.