Økonomi på University of Tasmania (UTAS)
Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån
At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.
Undervisningsafgift og andre gebyrer
Undervisningsafgift
Undervisningsafgiften på universitetet afhænger af, hvad du læser.
Undervisningsafgift (tuition fee) – Study Abroad (Semesterophold)
- se under "Program Costs"
Undervisningsafgift (tuition fee) – Hele uddannelser
Andre gebyrer
Der er ingen ekstra gebyrer, vi er bekendt med på universitetet.
Læs eventuelt universitetets "Are there fees, besides tuition, that I need to Pay?"
Når du skal studere i Australien, skal du tegne den obligatoriske australske sundhedsforsikring OSHC (Overseas Student Health Cover). Læs mere om OSHC.
Refusion af undervisningsafgift
Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.
Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift
Ofte vil universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift også fremgå af dit optagelsesbrev.
Budget
Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.
Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme
University of Tasmania anbefaler, at du bruger Study Australia's Living Cost beregner for at få et overblik over dine leveomkostninger
Gode budgetråd fra tidligere studerende
Forår 2023
- "Ris og pasta er billigt. Det kan være svært at få et arbejde ved siden af studiet, da der er så mange internationale studerende om relativt få jobs. Men tag et RSA kursus online så du kan serverer alkohol så er dine chancer større. Studenterforeningen har en ordning, hvor man kan tilmelde sig og få gratis frugt og grønt en gang i ugen, det er rigtig smart og kan også hjælpe en til at eksperimentere lidt på et stramt budget."
-
"De giver stort set alle dansker et legat på 10.000kr bare for at være her (crown princess mary scholarship)."
Efterår 2022
- "Her er dyrere end man lige skulle tro, men det kommer også an på hvad man køber. Bare man er opmærksom på at Tasmanien er en Ø væk fra selve Mainland, og derfor er der mange af priserne der er højere da det skal transporteres."
Forår 2018
- "Leveomkostningerne er nogenlunde det samme på Tasmanien, som det er derhjemme - sommetider lidt dyrere. En udgift man skal tænke over er Wifi, dét er SUPER dyrt og burde lægges i budgettet."
- "Huslejen i Hobart er meget høj - anden eller tredje højeste i hele Australien. Mad, drikke og andet sjov koster generelt det samme eller en smule mere end i Danmark."
Legater og andre finansieringsmuligheder
Danske legater
Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere.
Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.
Udenlandske legater
Universitetet tilbyder forskellige legater til internationale studerende:
Søger du ind på University of Tasmania gennem EDU bliver du automatisk indstillet til Crown Princess Mary Scholarship. Legatet bliver tildelt to studerende hvert forårssemester. Skal du afsted i forårssemestret, er der altså gode chancer for at modtage dette legat!
SU i udlandet
Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.
Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.
Udlandsstipendium
Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner.
Det er kun muligt at få udlandstipendium til hele uddannelser på kandidatniveau eller til semesterophold og sommerkurser, som udgør en del af din danske uddannelse.
Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering.
Udlandsstudielån
Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.
Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.