Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Et nyt og anderledes liv på naturskønne University of Victoria, Canada

Den dengang 21-årige Ghita Hørlyck Larsen læste Leisure Management på University College Sjælland og valgte at krydre sin uddannelse med et semester på University of Victoria i Canada. I august 2014 studerede hun på University of Victoria, der ligger på den sydlige del af Vancouver Island, og her får du nogle af de erfaringer hun gjorde sig dengang.

- Jeg kan godt lide, at det er så vildt anderledes end i Danmark, hvor jeg typisk sad på skolebænken fra 8 til 16 og der hele tiden skete det samme. Her har vi f.eks. undervisning fra 10-11 og igen fra 18.30 til 21.30, så jeg har bedre tid og overskud til at læse lektier og hænge ud med mine venner. Jeg elsker at bo på universitetet og have alle mine venner omkring mig og at det er så nemt at gå hjem til frokost og tilbage til timer bagefter. Og så var en stor motivation, at jeg gerne vil blive god til engelsk, fortæller Ghita så hurtigt og ivrigt, at ordene nærmest ikke kan vente på at komme ud.

Sammen med sin familie har Ghita blandt andet rejst til USA otte gange, Australien to gange og New Zealand. Men Canada har ikke været blandt destinationerne, og Ghita har derfor altid haft en drøm om også at opleve Canada.

- Her på campus bor jeg både tæt på stranden og skoven, hvor jeg løbetræner 3-4 gange om ugen, og det er virkelig lækkert ikke at løbe i bilos. Generelt er campus grønt og flot, og det er kæmpestort. Der er træer, buske, blomster og hyggelige stier, og der kommer hjorte, egern og kaniner herind. Min far bor i Nordsjælland og ejer 20 tønder land, så jeg har altid leget i skoven og bygget huler udenfor – naturen er en stor del af mig, så det er helt perfekte omgivelser.

Forandring fryder
På University of Victoria læser Ghita fem fag: International Marketing, Macro Economy, Business Analysis, International Environment of Business og Strategic Management. Hun kan godt lide, at undervisningen foregår anderledes, end hun er vant til i Danmark.

- En del af vores endelige karakter er at møde op, deltage aktivt i timerne og løbende aflevere opgaver. Jeg går meget op i at deltage og læse lektier og kan rigtig godt lide det på den her måde, fordi jeg i Danmark har prøvet at knokle igennem et helt semester og så trække et svært spørgsmål til eksamen, som gør, at jeg bliver nervøs og ikke klarer mig så godt, selv om jeg har gjort alt, hvad jeg kan i løbet af semestret, forklarer Ghita og supplerer:

- Lærerne er vildt sjove og går meget op i, at vi skal have det sjovt i undervisningen. Og så får jeg rigtig meget ud af, at undervisningen er på engelsk. I begyndelsen skulle jeg tage mod til mig for at række hånden op og sige noget, men nu gør jeg det bare, og det er superfedt, at jeg er blevet så vant til det.

Udvikling på flere fronter
Det, der gør Ghita allermest glad ved sit nye liv i Canada, er alle hendes nye venner, og hun synes, hun er blevet mere udadvendt.

- Før jeg tog herover, havde jeg fuldtidsjob på Bakken for at spare op til studieopholdet, men ellers var jeg meget hjemme og så kun mine venner en gang imellem. Nu ses jeg hele tiden med mine venner, og vi er allerede i gang med at arrangere ture til at besøge hinanden, når vi er færdige. Jeg har altid været snakkesalig, men her er jeg blevet endnu mere åben og social. Sammen med tre andre piger bor jeg i en lejlighed med fælles køkken og stue, så jeg er vant til tit at have besøg, og jeg laver selv konstant impulsive aftaler, fordi vi alle sammen er omkring hinanden hele tiden. Jeg kan slet ikke undgå at blive mere social.

Inden afrejse var Ghita lidt bekymret for at få hjemve. Hun forberedte sig på, at hun ville komme til at savne sin familie hjemme i Danmark, men det er ikke sket endnu.

- Der sker konstant så meget nyt i mit liv herovre, at jeg nærmest ikke har tid til at savne, og jeg har fået så mange nye venner, at jeg ikke har savnet dem derhjemme på den måde, jeg havde forventet.

Selv om hun kun har boet i Canada siden august, kan Ghita allerede nu mærke, at hun udvikler sig af sit nye liv og sine nye omgivelser.

- Den største forskel er, at mit engelske har forbedret sig meget, og jeg er meget spændt på at følge med i, hvordan det bliver ved med at udvikle sig over de næste mange måneder. Jeg vil vildt gerne have et arbejde, hvor jeg kommer ud i verden, og der håber og tror jeg, at jeg er bedre stillet, fordi jeg har læst i udlandet.

På spørgsmålet om hvorvidt opholdet har budt på overraskelser, svarer Ghita straks:

- Selv om jeg vidste, at her er grønt, er jeg positivt overrasket over, hvor flot campus er. Og så vil det altid komme bag på mig, hvor søde folk herovre er. Når jeg f.eks. tager bussen, siger chaufføren altid tak, når jeg har betalt, og når jeg stiger ud igen, får vi øjenkontakt igen, og jeg siger tak for turen. På den måde viser vi, at vi sætter pris på hinanden. Og når jeg handler ind, falder jeg nemt i snak med en kassedame, som gerne vil høre, hvor jeg er fra, hvad jeg studerer osv., så jeg har samtaler med helt fremmede mennesker, jeg måske aldrig ser igen. Den åbenhed har overrasket mig, men det er vildt fedt.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.