Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Økonomi i forbindelse med studier på University of Victoria (UVic)

Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån


At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.


Undervisningsafgift og andre gebyrer

Undervisningsafgift

Undervisningsafgiften på universitetet afhænger af, hvad du læser.

Undervisningsafgift (Tuition Fee) – SGBS

 • Se under fanen Admission

Undervisningsafgift (Tuition Fee) – ISIBM

 • Se under fanen Admission

Undervisningsafgift (Tuition Fee) - alle andre programmer

 • For at regne prisen på dit studieophold på University of Victoria ud, skal du tage udgangspunkt i de priser, der er markeret som Undergraduate tuition og International. Du skal ikke bruge de priser, som er markeret som Course challenge eller Co-Op work term. 
 • Bemærk at priserne er opdelt efter, hvilket fakultet de ligger på. Hvis du skal tage fag, der ligger på forskellige fakulteter, så kan prisen på det enkelte fag variere fra fakultet til fakultet.  
 • Du regner prisen ud for dit ophold ved at gange prisen for et unit på de pågældende fakultet med det antal units, du skal tage på fakultetet. Dette gør du for alle dine fag og lægger til sidst priserne for alle fagene sammen for at få total prisen. Du kan også bruge universitetets prisudregner.


Andre gebyrer

Udover undervisningsafgiften er der en række andre gebyrer, som er obligatoriske:

 • Athletics
 • UVSS
 • U-PASS
 • Extended Health
 • Dental
 • Medical Insurance plan

Der kan også være et obligatorisk gebyr til et Student Society alt efter, hvad du læser.

Studerende, som skal læse mindre end seks måneder på universitetet, kan søge om ikke at skulle betale gebyret for "Extended health" og "Dental".

Se priserne på andre gebyrer

 • Se de forskellige gebyrer ude i menuen og klik dig ind på hver enkelt
 • Bemærk at priserne er for et helt år. Hvis du kun skal være afsted i et semester, skal du kun betale halvdelen af beløbene.


Refusion af undervisningsafgift

Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift - SGBS

 • Se under Admission og derefter Refund and Cancellations policies

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift - ISIBM

 • Se under Admission og derefter Refund and Cancellations policies

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift

 • Se under Add and Drop dates for Standard 2018-2019 Winter Session Courses

Budget

Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.

Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme

Gode budgetråd fra tidligere studerende

 • "Prislejen cirka den samme som hjemme. Til gengæld er biografen, restauranter og kaffe ofte halv pris af danske - i hvert fald Københavnske - standarder." (Efterår 2017)
 • "Lejen er meget høj, så en god ide at dele bolig med flere." (Efterår 2017)
 • "Victoria er ikke helt billig. Hvis man selv laver aftensmad og frokost så er det ikke en dyr fornøjelse! kantinen var dog ret dyr for en studerende som mig på SU." (Efterår 2017)
 • "mht. leveomkostninger er indkøb DYRT. Dog er det billigt at spise ude (og cool med food bank)." (Forår 2017)
 • "I Canada er specielt friske varer dyrere end herhjemme, men det er til gengæld væsentligt billigere, at spise ude." (Efterår 2016)
 • "Husleje varierer tilsyneladende meget i Victoria, men jeg følte at mit værelse i en delt kælderlejlighed ved siden af universitetet til 2700 kr./måned var noget af et fund. De fleste andre værelser var dyrere. Man kan ikke tillade sig at være kræsen. Grøntsager og andre "sunde fødevarer" er lidt dyrere end i Danmark." (Efterår 2016)
 • "Udgifter til mad og alkohol er højere i Canada end de er i Danmark." (Efterår 2016)
 • "Jeg bor på et værelse i min udlejers private bolig, dvs. vi er tre studerende som har et værelse hver og fælles bad, vi deler køkken og fællesområder med udlejer. Værelse inkl. internet, vand, varme mm. til 650 CAD.", (Efterår 2015)
 • "Husleje var lidt billigere end Danmark, men det var dyrt at handle i supermarkedet. Lidt billigere at gå ud og spise, men omvendt skal man give drikkepenge for alt.", (Efterår 2015)
 • "Betalte ca 4000 om måneden og delte et stort hus med 2 andre. Vi havde masser af plads, men huset var ikke i så god stand. Tror man sagtens kunne få noget billigere og bedre. Det er ikke svært at finde et sted at bo i Victoria!", (Efterår 2014)

Legater og andre finansieringsmuligheder

Danske legater

Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere. 

Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.


Udenlandske legater

Universitetet tilbyder desværre ikke legater til internationale studerende.


SU i udlandet

Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.

Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.


Udlandsstipendium

Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner. 

Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering


Udlandsstudielån

Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.

Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.