Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvordan søger jeg til California State University, Long Beach (CSULB)?

Optagelseskrav
Engelskkrav
Studiestart
Sådan søger du
Ansøgningsgebyr
Ansøgningsfrister


VIGTIGT

Vær opmærksom på, at på CSULB kan du ikke blive optaget på fag, før du tager hjemmefra og du får derfor først lov til at vælge fag, efter du er ankommet på universitetet. Det skyldes, at de lokale studerende, som er i gang med en hel uddannelse på universitetet har lov til at vælge fag først ifølge californisk lovgivning. Det er derfor vigtigt, at du får mange fag forhåndsgodkendt hjemmefra og er fleksibel i dine fagvalg, hvis du ønsker at studere på CSULB.   


Optagelseskrav

Study Abroad (Semesterophold) og sommerskole 

Der er ingen faste optagelseskrav til universitetets Study Abroad-program. Universitetet kigger på den samlede ansøgning inklusiv karakterudskrifter og eksamensbeviser.


Hele uddannelser på bachelorniveau

Når du søger om optagelse på en hel uddannelse på bachelorniveau i udlandet, skal du som minimum have fuldført en gymnasiel uddannelse. Derudover kan optagelseskravene variere fra uddannelse til uddannelse. 

For at komme i betragtning til en plads på en hel bacheloruddannelse på California State University Long Beach, skal man som minimum have et gennemsnit på ca. 8 for uddannelser inden for Science, Technology og Mathematics, mens man på uddannelser inden for alle øvrige fagområder skal have et gennemsnit på ca. 7.5. Universitetet kigger derudover på den samlede ansøgning. 


Hele uddannelser på kandidatniveau

Når du søger om optagelse på en hel uddannelse på kandidatniveau i udlandet, skal du som minimum have fuldført en bacheloruddannelse. Derudover kan optagelseskravene variere fra uddannelse til uddannelse.

Når man søger om optagelse på en hel kandidatgrad i udlandet, er det typisk et udvalg, der behandler ansøgningerne og beslutter, hvem der skal optages. Det kan derfor være svært for universiteterne at sætte et bestemt optagelseskrav, da det kommer an på, hvem der søger det pågældende semester, og hvem der er i udvalget. Typisk vil der blot være beskrevet nogle minimumskrav. 


Engelskkrav

Uden sprogtest

Study Abroad og sommerskole (Semesterophold)

Når du søger optagelse på Study Abroad-programmet på universitetet gennem EDU, behøver du ikke tage en engelsk sprogtest, hvis du opfylder ét af følgende krav: 

1. Du har bestået en gymnasieuddannelse og fået et gennemsnit på mindst 6 i engelsk på A-niveau eller et gennemsnit på mindst 9 på B-niveau på 7-trins skalaen.

eller

2. Du har afsluttet to fag på universitetsniveau, som blev undervist på engelsk (og mindst et af dem er taget inden for dit hovedfag).

Søger du ind på en hel uddannelse, skal du tage en engelsk sprogtest.


Med sprogtest

Opfylder du ikke nogle af disse krav, skal du tage en engelsk sprogtest. Her kan du se, hvor mange points du skal have i din sprogtest.

Engelskkrav - CSULB


Studiestart

Der er studiestart to gange om året (august og januar) for de fleste programmer på universitetet.

Datoer – Alle programmer

OBS! Du finder datoer for den obligatoriske New Student Orientation for Study Abroad-programmet her.


Sådan søger du

Har du besluttet dig for at søge om optagelse på dette universitet? 

Hvis ja, skal du gøre følgende:

  1. Udfyld vores ansøgningserklæring online.
  2. Når du har udfyldt ansøgningserklæringen online, vil du først modtage en automatisk bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgningserklæring. 
  3. Derefter vil du, snarest muligt, blive kontaktet af din personlige vejleder hos EDU, der hjælper dig igennem ansøgningsprocessen til dette universitet. 

Vi anbefaler, at du kun udfylder én ansøgningserklæring, da optagelseschancerne er gode, hvis du opfylder optagelses- og engelskkravene. 98 % af vores studerende bliver optaget på deres ønskede universitet.

EDU’s hjælp er 100 % gratis – og uforpligtende.

OBS! Husk at tjekke fagmuligheder, optagelses- og engelskkrav inden du starter ansøgningsprocessen. Er du i tvivl, om du opfylder kravene, eller om universitetet har de faglige muligheder, du efterspørger, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk eller på 70 20 28 24, før du starter ansøgningsprocessen.​​​​​​​


Ansøgningsgebyr

Søger du ind på universitetets Study Abroad-program, skal du betale USD 200 i ansøgningsgebyr. Gebyret betales gennem ansøgningsskemaet, hvor du skriver dine kreditkortoplysninger ind.

Søger du ind på en hel bachelor- eller kandidatuddannelse, skal du betale USD 70 i ansøgningsgebyr. Gebyret betales gennem ansøgningsskemaet, hvor du skriver dine kreditkortoplysninger ind. 

Søger du ind på et sommerkurses, skal du betale USD 200 i ansøgningsgebyr. Gebyret betales gennem ansøgningsskemaet, hvor du skriver dine kreditkortoplysninger ind. 

Ansøgningsgebyret tilbagebetales ikke – heller ikke hvis du ender med at aflyse dit ophold eller ikke bliver optaget.


Ansøgningsfrister

Ansøgningsfristen er den seneste dag universitetet vil modtage din ansøgning. Det er en god idé at sende din ansøgning til os i god tid før ansøgningsfristen, så der er tid til at sikre at ansøgningen er komplet og få alle de praktiske detaljer på plads før studiestart.

For at kunne garantere at ansøgningen kan nå frem i tide inden universitetets ansøgningsfrist er det vigtigt, at vi modtager din ansøgning senest fem hverdage før fristen.

OBS! Ansøgningsfristen er efter lokal tid på universitetet.


Study Abroad (Semesterophold)

Ansøgningsfrist - Study Abroad (semesterophold)

Planlægningsprocessen af dit ophold afhænger af reglerne på din danske uddannelsesinstitution. Det er en god idé at gå i gang med planlægningen af dit ophold 6 til 12 måneder før studiestart, og at du sender din ansøgning til os mellem 4 til 6 måneder før studiestart. Så er der god tid til at få detaljerne på plads inden studiestart. 

Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse


Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau 

Ansøgningsfrist - Hele uddannelser. OBS: Disse frister er vejledende, og der kan være særskilte frister for internationale studerende på de enkelte uddannelser og specialiseringer. 

OBS: Nogle kandidatuddannelser har dog særskilte frister. Du kan se de enkelte uddannelser listet her

Vi anbefaler, at du går i gang med planlægningen af dit ophold 8 til 12 måneder før studiestart og du sender din ansøgning til os mellem 5 til 8 måneder før studiestart. På den måde har du tid til at få alle de detaljer på plads, der er i forbindelse med at tage en hel uddannelse i udlandet, heriblandt ansøgning om udlandsstipendium og SU.  


Sommerkurser

Ansøgningsfrist - Sommerkurser

Planlægningsprocessen af dit ophold afhænger af reglerne på din danske uddannelsesinstitution. Det er en god idé at gå i gang med planlægningen af dit ophold 6 til 12 måneder før studiestart, og at du sender din ansøgning til os mellem 4 til 6 måneder før studiestart. Så er der god tid til at få detaljerne på plads inden studiestart. Jo tidligere du søger, jo større sandsynlighed er der typisk for, at få de fag du ønsker. 

Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse


Behandlingstid

Behandlingstiden af din ansøgning på universitetet er cirka seks til otte uger. Der kan dog gå både kortere og længere tid alt efter, hvilket universitet du har søgt ind på, og hvornår du søger. Har du ikke hørt noget, otte uger efter din ansøgning er afsendt, er du velkommen til at kontakte os, så rykker vi gerne universitetet for svar. 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.