Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Økonomi på California State University Long Beach (CSULB)

Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån


At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.


Undervisningsafgift og andre gebyrer

Undervisningsafgift

Undervisningsafgiften på universitetet afhænger af, hvad du læser.

Undervisningsafgift (Tuition Fee) - Study Abroad (Semesterophold)

- Prisen er for 12 units. Ønsker du at læse flere credits, koster det 315 USD per unit.

Undervisningsafgift (Tuition Fee) - Hele uddannelser

- Til at give et estimat på prisen for en hel uddannelse, henviser CSULB til, at man ser på priserne angivet for 2 semestre på henholdsvis bachelor- og kandidatuddannelser på deres Financial Affidavit dokument. Du skal være opmærksom på, at dette beløb i så fald skal justeres i forhold til, hvor lang din ønskede uddannelse er. Du finder dokumentet her

Undervisningsafgift (Tuition Fee) - Sommerkurser

Andre gebyrer

Udover undervisningsafgiften er der en række andre gebyrer, som er obligatoriske:

  • Obligatorisk Health Insurance, 550 USD (Fall, 2019 og Spring 2020)

Refusion af undervisningsafgift

Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift
 


Vejledende budget

Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.

Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme

Gode budgetråd fra tidligere studerende

Efterår 2014

  • "Ja, leveomkostningerne var ikke så høje. Men jeg havde ikke regnet med at det ville blive et så dyrt ophold. Det er svært at finde et sted at bo, der er møbleret, hvis du kun skal bo der i et semester. Så vi købte og lejede alt; møbler, køkkenting, sengetøj, håndklæder osv..."
  • "Boede privat hos en ældre dame. Jeg vil ikke anbefale dette til nogen andre, det var ikke en god oplevelse. Vil anbefale at folk sluger en lidt højere husleje og finder sammen i Beverly Plaza eller et af de andre komplekser i det område."
  • "Det eneste minus ved Los Angeles­-området er, at huslejen sandsynligvis kommer til at være en anelse dyrere end den vi er vant til i Danmark. Men hvis man finder roommates, så er det til en overskuelig pris."
  • "Det var ikke billigt, men jeg har været vild med at bo på campus!"
  • "Vi boede rigtig dyrt. 3200 dollars pr. mdr. for fire mand i en lejlighed med stor stue, to værelser, to walk-in-closets, to badeværelser og fint køkken. Lå helt nede ved shoreline og downtown. Komplekset havde pool, lille biograf, fitness m.m."
  • "Det er dyrt at bo i Californien, men jeg synes oplevelsen var det værd."
  • "Lejlighed i Long Beach er generelt meget dyrt i forhold til lejlighedspriser i Aalborg - man kan være heldig og gøre det billigt, men har kun hørt om få tilfælde. Mad koster ca. det samme som i Danmark - hvis man vælger IKKE at leve af fastfood, som er meget billigt ellers."

Legater og andre finansieringsmuligheder

Danske legater

Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere. 

Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.


Udenlandske legater

Univeristetet tilbyder desværre ikke legater til internationale studerende. 


SU i udlandet

Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.

Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.


Udlandsstipendium

Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner. 

Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering


Udlandsstudielån

Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.

Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.


 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.