Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Volleyball på stranden i Long Beach
Studievenner på tur til Grand Canyon
Mikkel med udsigt

Mikkels vilde og varme vesten - Californien når det er bedst

Mikkel Lind læste et semester på California State University Long Beach i solrige Californien. Udlandsopholdet har givet Mikkel et nyt perspektiv, mod på at tage ud og opleve sig selv og verden – og så selvfølgelig: venner for livet!
 

Da Mikkel tog af sted på udlandsophold til Californien, var det vigtigste for ham oplevelserne. Mikkel fulgte kurser i marketing, finansiering og international business på California State University at Long Beach, men han tog ikke kun af sted for det akademiske. Mikkel tog på udlandsophold, fordi han ville udvikle sig personligt, sprogligt og socialt. ”Og så var vejret selvfølgelig en kæmpe faktor,” understreger Mikkel, ”25+ grader 4 måneder i streg og måske en enkelt regnvejrsdag – ”What’s not to like?”
 

En varm velkomst fra de lokale

Det er ikke kun vejret i Californien, der er varmt. Da Mikkel ankom til Long Beach, blev han taget rigtig godt imod af det varme og hjælpsomme internationale team på CSULB. Ifølge Mikkel er de medarbejdere, der står for at ryste de internationale studerende sammen, super kompetente, og man føler virkelig, at man har et ”safety net,” hvis der nu skulle være noget man er i tvivl om.

Mikkel oplevede generelt den amerikanske kultur som værende meget åben, varm og omfavnende under hele sit udlandsophold.

”Den amerikanske kultur er super åben. Så når du tager på udenlandsophold i USA kommer du til at møde amerikanere. Det er ikke ligesom i Danmark, hvor man ikke snakker med mennesker, man ikke kender. Det er meget nemmere at komme i kontakt med fremmede. Amerikanere er meget mere imødekommende, og det gør det nemmere, når man er ”Palle alene i verden” og ikke kender en sjæl,” forklarer Mikkel.

Mikkel blev positivt overrasket over, at det er muligt at møde en masse nye mennesker og medstuderende, og at man bare 4 måneder efter, allerede ser dem som nogle af sine bedste venner. Det var befriende at møde nye mennesker i helt nye omgivelser, og opleve, at man kunne være sig selv, men at man også kunne udvikle sig og blive klogere på, hvem man egentlig har lyst til at være. Og som en ekstra bonus, kender man mennesker fra over hele verden!

Internationalt (aner)kendt universitet i Long Beach

California State University Long Beach er et internationalt anerkendt universitet, hvor den verdensberømte instruktør Steven Spielberg har læst! Superstjernerne Snoop Dogg, Nate Dogg og Cameron Diaz har desuden læst på samme High School i Long Beach, hvilket bl.a. har været med til at sætte området på verdenskortet – og det er ifølge Mikkel super relevant, at mange kender Long Beach, især når man skal ud og søge et job efter studierne!

Mikkel havde altid drømt om et udlandsophold i Californien, og faldt over Long Beach, efter et infomøde med EDU.

”Før infomødet med EDU, var planen at søge igennem universitetet, og da jeg ikke havde gennemsnittet til at tage til USA igennem SDU, ville jeg have været til Italien. EDU åbnede muligheden for at realisere min drøm om at komme til Californien” 

Efter at have researchet sine muligheder på vestkysten, valgte Mikkel at søge til CSULB. ”Long Beach er et kæmpe stort universitet, men har også undervisning til en overkommelig pris i forhold til mange andre universiteter i USA,” forklarer Mikkel. Den gode pris betød meget for Mikkels beslutning om at læse på CSULB, som derudover også kunne krydse mange af hans andre bokse af: godt vejr, strand og et internationalt anerkendt universitet med gode faciliteter.

Mikkel vil uden tvivl anbefale andre at læse på CSULB – og det er der mange forskellige årsager til. Dels fordi, det er et universitet i topklasse med gode faciliteter og adgang til pool, træningscenter, tennis, beachvolley mm, men også fordi, den amerikanske kultur er så åben og man bliver taget godt imod af både universitetet og de lokale.
 

Det vilde vesten

Det tørre klima og de endeløse prærier og naturparker i Californien, kendetegner det vilde vesten. Mikkel prøvede så vidt muligt at udforske Californien og de omkringliggende stater hver weekend med sine nye venner. Efter hans mening, er det bedste ved Long Beach, at det ligger ”så tæt på” (efter amerikanske standarder altså) så mange vilde oplevelser. Hvis man lejer en bil er der bare 45 minutter til Los Angeles, 2 timer til San Diego, 8 timer til San Fransisco, Yosemite og Sequoia. ”Man løber aldrig nogensinde tør for ting at tage ud at se,” understreger Mikkel.

De steder og oplevelser der særligt skilte sig ud for Mikkel, er turene til Arizona, Grand Canyon og Antelope Canyon. Disse vilde naturoplevelser er, ifølge Mikkel, absolut et besøg værd, hvis man tager på udlandsophold til vestkysten.

”Grand Canyon er noget af det smukkeste og mest imponerende stykke natur man kan se”

En lidt anderledes tur gik til Las Vegas. Her oplevede Mikkel en helt anden – dog stadig meget vild – side af USA: casinoer, neonlys og natklubber. Under normale omstændigheder, råder Mikkel til at tage den store pengepung med, hvis man skal have den helt sjove og fulde oplevelse, men Mikkel var heldigvis så heldig, at han havde fået en veninde, der kendte de ”helt rigtige” i Las Vegas. Turen til Las Vegas er en oplevelse, Mikkel aldrig glemmer.

Udlandsopholdet i Californien har udviklet Mikkel personligt såvel som socialt, og givet ham en masse kulturelle og naturskønne oplevelser og venner for livet. Det er disse minder og erfaringer, Mikkel tager med hjem i baggagen til Danmark.

Studiekammerater hiker i Grand Canyon
Mikkel ved Grand Canyon

Mikkels råd til andre, der overvejer et studieophold

  • Mit bedste råd er: bare gøre det! Smid frygten i skraldespanden og pak din kuffert, det bliver en oplevelse for livet og 100% det hele værd. Og så er EDU der til at hjælpe med alt det, der virker uoverskueligt.
  • Omgiv dig med mennesker! Det er relationer, diskussioner og indtryk der gør at du rykker dig personligt. Omgiv dig med mennesker fra hele verden. Det kunne være ved at flytte ind i en lejlighed sammen med andre internationale studerende i Beverly Plaza!
  • Prioriter at komme ud og se naturen og omgivelserne. Selvfølgelig skal det akademiske passes, men kom ud, lej en bil og kom afsted, få så mange indtryk og oplevelser som overhovedet muligt. Det er også en fantastisk måde at komme tættere på hinanden! (PS. Se Yosemite om sommeren).

 

Skal EDU også hjælpe dig til solrige Californien?

Skriv til os på vejledning@edu-danmark.dk eller ring til os på 70 20 28 24 – så guider vi dig tættere på et uforglemmeligt semester i varme og vilde Californien, med uforglemmelige oplevelser og internationale venner for livet.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.