Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Oplevelser og rejser på studieophold i Hawai'i

Certifikat fra Hawai'i banede vejen for praktikstilling i DONG Energy

Som et led i kandidatuddannelsen i statskundskab valgte Charlotte at læse et certifikat i miljøpolitik på Hawai’i Pacific University på stillehavsøen O’ahu. Hendes erfaringer og oplevelser bruger hun nu som praktikant hos Danmarks største energivirksomhed, DONG Energy.

Charlotte, der til daglig læser statskundskab på Københavns Universitet, havde længe gået med tanken om at studere i udlandet. Da chancen bød sig på første semester af kandidatuddannelsen, tog hun skridtet. ”Jeg kan godt lide selv at kunne strukturere min uddannelse og ikke følge et forudbestemt forløb og det var først muligt at komme af sted på overbygningen på kandidaten,” fortæller Charlotte og fortsætter: ”Jeg ville gerne væk fra hverdagsrutinerne, få nogle vilde oplevelser og gøre noget selvstændigt.”

Certifikat som bonus

Frem for et klassisk semester som en del af et study abroad-ophold fik Charlotte muligheden for at læse et certifikat bestående af fire fag, der var en lille del af det master-program, som universitetet udbyder. ”Jeg kunne godt lide idéen om, at være en del af et hold og læse sammen med studerende med vidt forskellige baggrunde og arbejdserfaringer inden for området. Desuden var det sjovt at få et reelt stykke papir på uddannelsen, som man kan vedlægge fremtidige ansøgninger,” fortæller Charlotte, der læste Environmental Policy and Global Leadership på Hawai’i Pacific University.

Undervisningen på certifikatet var meget anderledes, end hvad Charlotte var vant til hjemme i Danmark. ”Undervisningen er generelt kendetegnet ved små hold, hvor professoren igangsætter en dialog mellem de studerende om pensum frem for at forelæse,” fortæller Charlotte og tilføjer: ”Det var noget, man lige skulle vænne sig til, men det var super fedt.

Det gav samtidig en anden motivation på studiet. ”I Danmark føler jeg, at man mangler at blive set til undervisningen, hvorimod man på Hawai'i havde undervisere, der interesserede sig for en og gik op i, om man var forberedt.” Netop denne form for studie tiltalte Charlotte, der også fortæller om undervisning med en helt anderledes og stærk fællesskabsfølelse. ”Jeg var meget mere flittig og det gav mig en større motivation, da jeg vidste, at både underviseren og mine nye medstuderene forventede, at jeg deltog aktivt og havde forberedt mig.”

På eventyr i naturskønne omgivelser

Til trods for det, til tider, hårde studie med mange forelæsninger og afleveringer, havde Charlotte tid til at udforske ø-gruppen sammen med sin kæreste, der var taget med på eventyr til Hawai’i. Specielt surfing, snorkling og hiking gav nogle fantastiske oplevelser. For at møde nogle lokale tilmeldte de sig hike-gruppen Hiking Oahu Trailblazers H.O.T., som hver uge arrangerede tre hikes, man gratis kunne tilmelde sig.

Flere gange lejede de en bil og udforskede O’ahu, hvor de boede. ”Vi var blandt andet oppe og se surf-konkurrencer og alt det andet, man nu skal se på øen.” Også på ferien til Big Island, der er den største ø i ø-gruppen, lejede de en bil og cruisede rundt og så alt fra verdens mest aktive vulkaner og kaffeplantager til svømmeture med delfiner og natdyk med djævlerokker.

Udvikler miljøpolitik i DONG Energy

Undervejs mellem opholdets udfordrende studier og mindeværdige oplevelser havde Charlotte også tid til at se frem mod næste semester. Allerede på Hawai’i begyndte hun at søge praktikstillinger til det efterfølgende semester. ”Jeg bliver motiveret af at gøre det, der er anderledes og opsøge spændende oplevelser og muligheder, også selvom det kan være lidt besværligt,” siger Charlotte. Ansøgningen skrev hun på Hawai’i og havde efterfølgende et skype-interview med DONG Energy. ”Det var en sjov oplevelse at sidde på den anden side af jorden med 12 timers forskel og blive interviewet på en meget uformel måde.”

DONG Energy var meget interesserede i, at Charlotte havde arbejdet med problemstillingen ”Sustainable Development” og kunne tage international erfaring med sig i jobbet. Det var også det, der i sidste ende sikrede Charlotte stillingen, hvor hun i øjeblikket arbejder med at udvikle virksomhedens miljøpolitik.

Lad dig ikke stoppe af papirarbejde - unikke oplevelser venter

Charlotte understreger, at selvom processen med at søge studieophold i udlandet kan synes uoverskuelig, er det det hele værd: ”De mange udfordringer opvejer de oplevelser man får. Jeg ser det som en dannelsesproces at komme til udlandet, og det var en kæmpe kulturel oplevelse,” fortæller Charlotte og afslutter: ”Jeg lader mig ikke begrænse af det, der er svært, hvis der er mulighed for at få en helt unik oplevelse med i bagagen.”

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.