Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Økonomi på Hawai'i Pacific University (HPU)

Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån


At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.


Undervisningsafgift og andre gebyrer

Undervisningsafgift

Undervisningsafgiften på universitetet afhænger af, hvad du læser.

 • Undervisningsafgift (tuition fee) - Study Abroad (Semesterophold) - bachelorniveau (12 til 16 credits): USD 14.400 (2020/2021) per semester

  OBS! Du får automatisk et legat fra universitetet, når du søger igennem EDU, på 5.500 USD, så den endelige pris er 8900 $ (2020/2021) per semester.
 • Undervisningsafgift (tuition fee) - hel bachelorgrad: USD 14.400 per semester

  OBS! Du får automatisk et legat fra universitetet, når du søger igennem EDU, på 5.500 USD, så den endelige pris er 8900 $ (2020/2021) per semester.
 • Undervisningsafgift (tuition fee) - kandidatniveau
  Prisen afhænger af, hvilke fag du tager.


Andre gebyrer

Udover undervisningsafgiften er der en række andre gebyrer, som er obligatoriske:

Obligatoriske gebyrer - alle programmer 

 • Se under Fee schedule
 • Det er kun de gebyrer, som relaterer sig til din status, du skal betale. Hvis du skal afsted i foråret, skal du eksempelvis ikke betale Fall New Student Orientation Fee.
   

Refusion af undervisningsafgift

Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.

Klik på det semester, hvor du skal starte på universitetet.

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift

 • Se under Academic Calendar
 • Vælg det relevante semester.

Budget

Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.

Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme

Gode budgetråd fra tidligere studerende

 • "Leveomkostninger oversteg markant hvad jeg havde forventet." (Efterår 2019)
 • "Få medlemskort til Walmart, Target eller Sam's Club og sørg for at købe ind i større mængder. Dagligvarer, specielt frugt og grønt, er meget højt prissat, så det kan mange gange bedre betale sig at købe take away end at lave mad selv."
 • "Hawaii er et meget dyrt sted at leve og det skal man gerne lige være forberedt på!" (Forår 2019)
 • "Uanset hvordan man gør det er det DYRT. Jeg var forberedt på de mange leveomkostninger, men blev ofte overrasket alligevel, specielt ift mad. Tag det som en oplevelse og brug de flere penge." (Efterår 2017)
   
 • "Boligen var fin og i den billigere ende. Jeg delte vaerelse med én og betalte 550 USD, hvilket er hvad du kan få et vaerelse for i KBH (uden at dele vaerelset).
  Leveomkostningerne er meget hoejere ind i DK - da Groensager nemt koster 3 gange så meget." (Forår 2017)
 • "Hawaii er dyrt, men til gengæld lever man et semester i paradis", (Efterår 2015)
 • "Hawaii er et ekstremt dyrt sted at leve. Mad og husleje er en del dyrere, end hvad vi er vant til derhjemme.", (Efterår 2015)
 • "Leveomkostningerne kommer MEGET an på hvor du handler ind. Food Pantry, som er det eneste supermarked i Waikiki, er dyrt, men går du i Walmart (f.eks. nede ved skolen), Target eller lignende, så er det altså meget fornuftigt. Du giver ca. 6 dollars for en øl i byen og du kan sagtens gå ud og spise for under 15 dollars med mad og drikke. Buskort til hele semestret er billigt (152 dollars), fritidsaktiviteter mv. er også fornuftigt i pris, og ellers skal man bare kigge sig for", (Efterår 2014)
 • "Det er vildt dyrt at bo på Hawaii, specielt i Waikiki. Men det er der tingene sker. En 60 m2 lejlighed koster nemt omkring 14.000 om måneden, så det er noget med at dele værelse for at det er til at betale", (Efterår 2014)
 • "Mad er dyrt og leveomkostninger er høje! Vær forberedt på en dyr husleje", (Efterår 2014)
 • "Det var samme pris som i Danmark. Vi boede 4 piger i en leilighed med to soverum, og huslejen var 4800 DKK per person", (Efterår 2014)
 • "Det er forholdsvist dyrt at bo og leve på Hawaii, det skal bare tages med i budgettet.", (Forår 2014) 

Legater og andre finansieringsmuligheder

Danske legater

Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere. 

Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.


Udenlandske legater

Søger du ind som Study Abroad-studerende på bachelorniveau, får du automatisk et legat fra Hawai'i Pacific University på USD 5.500 USD i 2020/2021.

Søger du ind på en hel bachelorgrad, får du automatisk et legat fra Hawai'i Pacific University på USD 5.500 i 2020/2021.

Universitetet tilbyder derudover forskellige legater til internationale studerende.

Universitetets legater


SU i udlandet

Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.

Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.


Udlandsstipendium

Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner. 

Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering


Udlandsstudielån

Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.

Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.


 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.