Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Økonomi på Hawai'i Pacific University (HPU)

Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån


At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.


Undervisningsafgift og andre gebyrer

Undervisningsafgift

Undervisningsafgiften på universitetet afhænger af, hvad du læser.

Undervisningsafgift (Tuition Fee) – Study Abroad (Semesterophold):

  • Bachelorniveau (Study Abroad): 7.000 USD
    (efterår 2024/forår 2025)
    Dækker 12-16 credits for bachelorstuderende.
  • Kandidatniveau (Study Abroad): 8.000 USD
    (efterår 2024/forår 2025)
    Dækker 9 credits for kandidatstuderende
  • Kandidatniveau (Study Abroad): 11.500 USD
    (efterår 2024/forår 2025)
    Dækker 12 credits for kandidatstuderende

OBS! Normalprisen er op til 16.896 USD for et semesterophold på HPU, men du modtager automatisk et legat fra HPU, når du søger igennem EDU. Vær også opmærksom på universitetets andre gebyrer under afsnittet "Andre gebyrer" nedenfor.


Undervisningsafgift (Tuition Fee) – Hele uddannelser på bachelor- eller kandidatniveau

OBS! Søger du ind på en hel bacheloruddannelse med start i efteråret 2024 eller foråret 2025, får du et legat på 14.000 USD hvert år på uddannelsen.


Andre gebyrer

Udover undervisningsafgiften er der en række andre gebyrer, som er obligatoriske:

Obligatoriske gebyrer - alle programmer 

  • Se under Fee schedule
  • Det er kun de gebyrer, som relaterer sig til din status, du skal betale (der er ekstra gebyrer for studerende på både Study Abroad-ophold og på hele uddannelser, så sørg for at regne alle de relevante gebyrer med i dit budget).


Refusion af undervisningsafgift

Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.

Klik på det semester, hvor du skal starte på universitetet.

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift

  • Se under Academic Calendar
  • Vælg det relevante semester

Budget

Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.

Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme


Gode budgetråd fra tidligere studerende

Efterår 2023

  • "Jeg havde en madplan gennem universitet hvor jeg fik 8 måltider om ugen hvilket gjorder at jeg kunne spare penge på mad og bruge lidt mere på oplevelser"
  • "Vær forberedt på at det er dyrere at leve på Hawaii."
  • "Hav en god opsparing! Det er ærgerligt at skulle sparre på vilde oplevelser"

Efterår 2022

  • "Vær forberedt på, at alt er meget dyrere end derhjemme! Det er ikke unormalt at bruge 800kr. om ugen på mad til én person, hvis man handler økonomisk. Så kommer take away, ude og spise oveni."
  • "Sæt penge af til de høje leveomkostninger. Alt i supermarkederne er meget dyrere end i Danmark, så det er svært at leve “billigt” selvom man gerne ville. Hvis man har membership til de forskellige supermarkeder: target, walmart, safeways etc, kan man spare mange penge!"
  • "Tag et SU-lån, mens du er afsted."
  • "Sett ett høyere budsjett enn det du tror du bruker, det går alltid mer penger."
  • "Det er svært at leve billigt på Hawaii, især på Oahu. Maden er generelt dyrere end i Danmark."
  • "Søg masse legater og arbejd før du kommer."

Forår 2022

  • "Sæt mere af til husleje, end hvad I regner med. Det er dyrt."
  • "Selvom jeg havde læst det i forvejen, så kom det alligevel bag på mig, hvor dyrt indkøb var."
  • "Maden på Hawaii er ekstrem dyr, og en simpel indkøbstur koster kassen, så jeg valgte ofte bare at købe færdigretter eller spise ude. Boligen var 7600 kr. i husleje om måneden, og jeg delte endda seng med en anden. Men jeg ville ikke være noget foruden, for det var en fed lejlighed og det var ret hyggeligt at dele værelse med en anden!"

Efterår 2021

  • "Det er VIRKELIG DYRT at bo på Hawaii. De fleste deler værelse med 1-2 personer og ofte skal man også dele seng - og så betaler man minimum 6-7.000 i husleje. Mad i supermarkederne er også dyrt og udvalget er meget begrænset."
  • "Det er meget dyrt at bo og handle ind på Hawaii. Alt på Hawaii er ca. 1/3 dyre end resten af USA."

Forår/Efterår 2019

  • "Leveomkostninger oversteg markant hvad jeg havde forventet."
  • "Få medlemskort til Walmart, Target eller Sam's Club og sørg for at købe ind i større mængder. Dagligvarer, specielt frugt og grønt, er meget højt prissat, så det kan mange gange bedre betale sig at købe take away end at lave mad selv."
  • "Hawaii er et meget dyrt sted at leve og det skal man gerne lige være forberedt på!"

Legater og andre finansieringsmuligheder

Danske legater

Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere. 

Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.


Udenlandske legater

Søger du ind som Study Abroad-studerende på bachelorniveau i hele 2023 og foråret 2024, får du automatisk et legat fra Hawai'i Pacific University, når du søger igennem EDU, så prisen ender på 7.000 USD. Som Study Abroad-studerende på kandidatniveau får du også automatisk et legat fra Hawai'i Pacific University, når du søger gennem EDU, så prisen ender på 8.000 USD.

Søger du ind på en hel bacheloruddannelse med start i efteråret 2023 eller foråret 2024, får du et legat på 14.000 USD til det første år. 

Universitetet tilbyder derudover forskellige legater til internationale studerende.

Universitetets legater


SU i udlandet

Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.

Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.


Udlandsstipendium

Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner. 

Det er kun muligt at få udlandstipendium til hele uddannelser på kandidatniveau eller til semesterophold og sommerkurser, som udgør en del af din danske uddannelse.

Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering


Udlandsstudielån

Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.

Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.