Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Økonomi på Edith Cowan University (ECU)

Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån


At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.


Undervisningsafgift og andre gebyrer

Undervisningsafgift

Undervisningsafgiften på universitetet afhænger af, hvad du læser.

Undervisningsafgift (Tuition Fee) – Study Abroad (Semesterophold):

  • 45 credits: AUD $5.025 (2020)
  • 60 credits: AUD $6.700 (2020)

OBS: Nogle fag på bachelorniveau og de fleste på kandidatniveau kræver ekstra betaling. Du kan bruge ECU's lommeregner for at finde den specifikke pris for de fag du ønsker. Vælg først årstal for hvornår dit studieophold starter, derefter vælger du 'International on-shore student' og til sidst 'study abroad'. Herefter kan du søge på de fag du tænker at tage og tilføje dem. Til sidst vil den endelige pris for dine fag være udregnet.

OBS: Du skal betale hele din tuition fee og OSHC når du accepterer din studieplads. Du har formentlig ikke fået udbetalt dit udlandsstipendium på det tidspunkt og skal derfor lægge pengene ud selv. Tjek evt. med dit SU-kontor om de kan hjælpe dig med at få udbetalt udlandsstipendiet tidligere.
 

Undervisningsafgift (Tuition Fee) – Hele uddannelser på bachelor- eller kandidatniveau

  • Husk at vælge international øverst på siden. På siden er der et link til en lommeregner, hvor du kan regne din tuition fee ud. Du skal vide hvilke fag du ønsker at tage, før du kan regne den endelige pris ud.
     

Undervisningsafgift (Tuition Fee) – Sprogkurser


Andre gebyrer

Når du skal studere i Australien, skal du desuden tegne den obligatoriske australske sundhedsforsikring OSHC (Overseas Student Health Cover). Læs mere om OSHC.

Udover den obligatoriske OSHC, er der ingen ekstra gebyrer, vi er bekendt med på universitetet.

Refusion af undervisningsafgift

Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.

Universitetets generelle regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift.

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift for study abroad studerende.


Budget

Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.

Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme


Legater og andre finansieringsmuligheder

Danske legater

Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere. 

Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.


Udenlandske legater

Universitetet tilbyder forskellige legater til internationale studerende.

International Undergraduate Scholarship

International Masters Scholarship

International Accommodation Scholarship


SU i udlandet

Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.

Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.


Udlandsstipendium

Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner. 

Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering


Udlandsstudielån

Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.

Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.