Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Abe i et træ på Borneo
Dykkercertifikat og dykkeroplevelser på Borneo
Hav og palmer på Borneo

Sara tog til Borneo for at læse: ”Man har mange flere muligheder her”

Det var lysten til at opleve noget nyt, der fik Sara Nørgaard til at pakke sine ting og rejse til Borneo for at læse på Swinburne Sarawak. Her kunne hun lære på en anden måde, end hun er vant til – og få store naturoplevelser i regnskovene. 


Sara Nørgaard havde brug for, at der skete noget nyt. Efter to år på HA Almen-uddannelsen i Aarhus trængte hun til luftforandring. Sara ville ud i verden og studere.

”Mit universitet kunne mest hjælpe mig med at studere i USA og Canada. Der har jeg rejst meget, så det havde jeg ikke så meget lyst til,” fortæller Sara.

Det var noget helt andet, der trak i Sara. Hun ville prøve noget, hun med sikkerhed aldrig havde prøvet før.


Befriende og anderledes undervisning

Saras uddannelse i Danmark har fokus på handel og økonomi, så det var vigtigt for hende, at hun kunne komme på studieophold et sted med det samme fokus. Netop det kan man på Swinburne Sarawak, et universitet på den malaysiske del af Borneo.

”Noget, der overraskede mig på Swinburne, er, hvor lidt stressende undervisningen er. Her i Danmark læser man meget, men på Swinburne bruger man tid på fremlæggelser og klasseundervisning. Det er ret befriende,” fortæller Sara.

I stedet for store forelæsninger med 150 studerende, som Sara er vant til, gik hun på Swinburne på små hold med 20-25 studerende. Det giver et mere afslappet undervisningsmiljø, og det var netop, hvad Sara havde brug for, da hun rejste.

”Det mindede mig faktisk lidt om at gå i gymnasiet, fordi det var så små hold,” siger Sara.


Dykning og naturoplevelser i verdensklasse

Borneo er verdenskendt for sin storslåede natur. Meget af øen er dækket af regnskov, og her lever både næseaber, leoparder, elefanter og orangutanger. Temperaturen på øen ligger ofte mellem 30 og 35 grader – perfekt til at tage på opdagelse på øen.

”Jeg kunne bare springe på scooteren og køre ud og se orangutanger. Det er sådan noget, man skal se på Borneo,” fortæller Sara, som også nåede at tage dykkercertifikat på Borneo.

Generelt får man langt mere for pengene i Kuching sammenlignet med Aarhus, hvor Sara normalt bor. Selv på SU kunne Sara bo i en stor lejlighed med pool.

”Man har mange flere muligheder med sine penge, fordi priserne er lavere. Det er virkelig et sted, man kan leve godt, mens man læser,” slår Sara fast.

Hytter med havudsigt på Borneo

Vil du også læse på Borneo?

Vil du til Borneo i forbindelse med dine studier? Skriv til os på vejledning@edu-danmark.dk eller ring til os på 70 20 28 24 - vi glæder os til at svare på dine spørgsmål og hjælpe dig af sted!

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.