Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Fotos og personlige oplevelser fra Swinburne University of Technology

Fotos og personlige oplevelser fra Swinburne University of Technology

Studieoplevelser på Instagram

Hvordan er det at studere i Malaysia? Følg med i studerendes oplevelser i udlandet på EDUs Instagram-profil (@edudanmark), så du kan få en ide om, hvordan det er at studere i udlandet. Du kan også søge efter følgende hashtag på Instagram #eduswinburne, hvor du kan følge med i, hvordan det er at studere på universitetet. 

Hvordan har danske studerende oplevet deres ophold på Swinburne

"Swinburne giver en god kombination af kultur og oplevelser. Fantastisk sted." (Kristina, læser til dagligt på AU)

"Er man til en ny kultur i mindre omgivelser hvor der ikke er mange turister er Kuching et godt valg. Systemet er anderledes, men det er samtidig spændende at opleve." (Simone, læser til dagligt på CBS)

"Jeg vil anbefale det til andre, men samtidig er Kuching ikke en by, hvor der sker særlig meget. Der er rigtig meget skolearbejde og der bliver ikke taget attendance, hvilket medfører nogle problemer, når man gerne vil rejse i løbet af semestret. Godt universitet med god støtte fra administrationen, dog også et ophold med meget skolearbejde i form af test, opgaver osv. Men meget lærerigt! Vores skolesystem kunne lære lidt af dette." (Zenia, læser til dagligt på AU)

"Jeg vil anbefale universitetet til andre for at få en anden kulturoplevelse og for at lære at sætte pris på det man kommer fra. Universitetet i sig selv er ikke på højeste undervisningsniveau og det er lidt som at komme i gymnasiet igen med hensyn til fraværsliste og mange afleveringer. Ikke meget selv studie som man er vant til." (Sara, læser til dagligt på AU)

"Deres eksamensmetoder er gammeldags, alt er udenadslære og eksaminerne er closed book og man må heller ikke anvende computer." (Helle, læser til dagligt på AU)

"God placering i Asien med mulighed for rejser under studieopholdet, så man ikke kun får et fagligt udbytte, men også et kulturelt asiatisk indblik. Derudover er universitetet fint, med fine lokaler og bibliotek. Alle snakker engelsk, også i byen Kuching, så det hele virker ikke så fremmed." (Monica, læser til dagligt på CBS)

"Meget stor hjælpsomhed fra folk generelt." (Anders, læser til dagligt på Maskinmesterskolen i København)

"Kuching er en lille by, med venlig befolkning og gode muligheder for at leve billigt. Man skal være åben for at universitetet fungerer på en lidt anden måde end den vi kender hjemmefra, men det har været en spændende oplevelse som jeg kun kan anbefale." (Simone, læser til dagligt på CBS)

"Swinburne er et meget internationalt universitet - der er rigtig mange udvekslingsstuderende fra rigtig mange lande! Det har for mig været et utrolig lærerigt ophold, og jeg føler at mit semester ude har givet mere end et semester normalt gør i Danmark." (Zenia, læser til dagligt på AU)

"Som ingeniørstuderende skal man være opmærksom på, at der er 14 ugers undervisning fremfor 12, som alle andre. Det byder ingen mid-term break plus en uges mere undervisning end andre. Kulturelt er universitetet et perfekt sted, samt byen. Hvis man vil prøve at komme helt ud af sin comfort zone og prøve noget fuldstændig fremmed, så skal man vælge universitetet her. Alt fungerer anderledes, hvilket kan være utrolig hårdt, men i sidste ende rigtig fedt og lærerigt. Folk på skolen er rigtig flinke og åbne. Min strategi var at undgå at blive fanget i en gruppe med samme nationalitet for at kunne snakke med alle mulige andre, hvilket lykkedes. Har haft to danske venner hernede, men ellers kun internationale studerende fra Malaysia, Sri Lanka, Tanzania etc. Fed oplevelse! (Casper, læser til dagligt på VIA i Aarhus)

"Kuching, er som en by lige udenfor junglen. I hvert fald er det muligt at finde de vildeste oplevelser lige udenfor din hoveddør. Her har jeg blandt andet set mange vilde dyr inklusiv skildpadder. Dertil er der også mange muligheder for at tage forlængede weekender til andre steder, og mange lærere på universitetet har forståelse for det, hvis du snakker med dem om det. Jeg har blandt andet været i Sabah, Miri, Singapore, Kuala Lumpur, Langkawi, Penang og Bali. Så hvis du har lyst, så er der mange muligheder!" (Kristina, læser til dagligt på AU)

Studerendes yndlingshangouts og gode råd

Med Swinburnes placering i Kuching, er der mange muligheder for at tage ud og rejse, bl.a. på forlængede weekender. Det er billigt og der er mange fede destinationer i nærheden som f.eks. Indonesien, Singapore, Filippinerne og Sri Lanka.

Prøv restauranten Top Spot der er beliggende på toppen af et parkeringshus i Kuching. Her kan man få alverdens fisk og skalddyr til meget lave priser. Er helt klart en oplevelse værd!

Gå en tur langs floden og se de små butikker der ligger langs med den.

Tag på Indian Street hvor du kan købe alverdens ting til ingen penge. 

 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.