Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Swinburne Sarawak - portræt af EDU-studerende, Tarek

International profil gav job i Portugal

Efter et udlandsophold på Swinburne University i Malaysia blev Tarek headhuntet til en international stilling i Lissabon. Erfaringerne fra semesteret i udlandet har han efterfølgende brugt aktivt i jobbet.

Lærerig undervisningsform

Det var en meget anderledes undervisningsform på Swinburne University, end hvad Tarek var vant til fra Danmark, og det var noget, der tiltalte ham. Det var opbygget således, at der skiftevis var lectures og tutorials. Efter forelæsningerne fik de studerende mulighed for at bearbejde stoffet gennem forskellige opgaver. ”Der var en konstant balance mellem at læse og arbejde med det materiale, der blev gennemgået, og det gjorde arbejdsbyrden omkring eksamen meget lettere.”

Tarek er ikke vild med at skulle læse flere hundrede sider for derefter at gennemgå dem til forelæsningerne, og derfor var undervisningsformen i Malaysia mere håndgribelig, og han fik mere ud af denne konstellation. ”Jeg lærte meget mere på Swinburne, end jeg har gjort i hele min studietid i Danmark,” fortæller Tarek, der fulgte forskellige fag indenfor marketing.

Lokale venner og anderledes oplevelser

For at få mest muligt ud af opholdet i Malaysia forsøgte Tarek at interagere og socialisere med lokale frem for de øvrige internationale studerende. ”Det var naturligt for mig at blande mig i lokalsamfundet, da jeg elsker at møde nye mennesker og lære nyt om kulturer.

Tarek fremhæver, at denne indstilling gav ham nogle anderledes oplevelser, der ikke står listet i de klassiske turistbøger. ”Jeg havde en anden indgangsvinkel end de andre internationale studerende, der tit hang ud med hinanden, og mine lokale venner gav mig et andet indblik i den malaysiske kultur.

Tarek har spillet basket i 15 år, og det gav anledning til at dyrke sporten i en ny verdensdel. Universitetet havde en basketballklub, og herigennem fik Tarek mange nye og tætte bekendtskaber, som han stadig har kontakt til. ”Mine venner fra basketballklubben tilbragte jeg det meste af min tid med. Vi tog i biografen, i arkaden og på en masse ture.”

Take aways fra Malaysia

Tarek havde et målrettet fokus på en international karriere, inden sit udlandsophold i Malaysia. ”Min største motivation var at skabe en international profil. Der findes mange dygtige mennesker, og når man skal søge job, kan det være svært at skille sig ud. At komme til udlandet, og skabe en profil og opbygge et internationalt netværk, er noget, jeg går meget op i,” fortæller han.

Efter Tarek vendte hjem til Danmark var han allerede klar over sine fremtidsplaner: ”Jeg havde fokus på, at jeg skulle til udlandet igen. Jeg har en plan om at skulle til USA og arbejde, men først er jeg nødt til at skabe mig nogle erfaringer og få noget på CV’et, som viser, at jeg både kan studere og arbejde i udlandet.” En væsentlig ting Tarek har taget med sig, er, at han har lært en masse om, hvordan man arbejder på et professionelt niveau og kommunikerer på engelsk på tværs af kulturer.

Headhuntet til job i Lissabon

For fire måneder siden flyttede Tarek til Portugal for at arbejde for den danske virksomhed Samlino.dk. ”Jeg blev kontaktet af dem over LinkedIn, og de ville gerne have mig til at arbejde på deres internationale kontor i Lissabon,” fortæller Tarek, der til dagligt sidder blandt et ungt internationalt team og beskæftiger sig med Content Marketing.

Tarek understreger, at mange af de kvaliteter han tilegnede sig på Swinburne University, har hjulpet ham i det nye job. ”Mit udlandsophold vidner om omstillingsparathed, selvstændighed og vilje til at gøre noget anderledes for at skille sig ud, og det har jeg kunne bruge i mit nye internationale job.”

At skulle forlade Danmark på ubestemt tid, var ikke et problem for Tarek, der ofte Skyper med familie og venner. ”Mit målrettede fokus på den internationale karriere, har gjort det nemt,” fortæller han og fortsætter: ”Jeg ser mine erfaringer fra udlandet som en fantastisk investering af både tid og penge, som allerede gør sig tjent her kort tid efter.”

EDU Days hjalp Tarek på vej

Den halvårlige studie- og praktikmesse EDU Days hjælper hvert år flere hundrede studerende med afklaring på deres udlandsophold. Det var også her, Tarek fandt ud af, hvor i verden han ville hen. ”Det var på EDU Days, jeg fandt ud af, at jeg ville til Malaysia, og messen gav et godt indblik i mulighederne og EDU’s hjælp.”

Afslutningsvis er Tareks råd at gøre brug af de privilegerede muligheder, som danske studerende har. ”På et udlandsophold udvikler man sig både fagligt og personligt, og det giver nogle andre øjne på verden.”

Er du blevet inspireret af Tarek og vil du også studere i Malaysia? Læs mere om Swinburne University på universitetsprofilen eller kom til et af vores infomøder, som vi afholder jævnligt i flere dele af landet.  

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.