Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Nanna fra CSUN

Autentiske amerikanske oplevelser i Californien

Drømmen om en autentisk amerikansk uddannelsesoplevelse motiverede Nanna og hendes to veninder til et semester på et California State University Northridge, USA. ”Jeg havde lyst til at læse i udlandet. Og at være en del af det amerikanske skolesystem syntes jeg, kunne være ret spændende,” fortæller Nanna. Hun understreger samtidig, at det halve år skulle bruges på at opleve en anden kultur under varmere himmelstrøg.

Engagement fra underviserne

Undervisningen på California State University Northridge (CSUN) var meget varieret. Der var både forelæsninger med 100 studerende og mere gruppeorienterede fag med kun 30 studerende. Der var særligt fokus på den studerendes deltagelse i undervisningen: ”Underviseren ville gerne have, at man engagerede sig, og man fik også point for sin deltagelse.”

Opmærksomheden til undervisningen var anderledes, end hvad Nanna er vant til hjemme på Aarhus Universitet, hvor hun til dagligt læser medievidenskab.

Undervisernes engagement i de studerende kom blandt andet til udtryk i deres ”office hours”, hvor de studerende blev tilbudt at besøge kontoret og få feedback, komme med ris og ros eller andre kommentarer. ”Jeg brugte det et par gange til at få feedback på en opgave, så jeg vidste, at jeg bevægede mig i den rigtige retning.

Nanna fortæller også om en særlig forelæsning, der har sat sig fast i erindringen: ”I faget interkulturel kommunikation handlede det om kønsdiskrimination og racer. Det var fantastisk og fascinerende, men specielt at opleve hvordan der kunne skabes en debat omkring det,” fortæller Nanna og fortsætter: ”Der var blandt andet en pige, der blev så påvirket, at hun begyndte at græde.” Efterfølgende har det givet Nanna et andet perspektiv på en multikulturel verden, som hun ikke tidligere er blevet påvirket af eller har bemærket før.

Autentiske amerikanske oplevelser

I Californien blev fritiden brugt på at udforske den amerikanske kultur og natur. Ofte havde Nanna og veninderne fri om mandagen, og det var derfor oplagt at tage på en masse weekendture.

De havde lejet en bil for hele perioden, og flere gange tog de derfor til Las Vegas, San Francisco, San Diego og andre områder nær Los Angeles. ”De første par uger lavede vi en liste over, hvad vi gerne ville se og opleve og så kunne vi krydse det af, når det var opfyldtOg det var alt lige fra vaskeægte amerikanske basket-kampe til nationalparker,” fortæller Nanna, der blandt andet fik besøgt Grand Canyon i Arizona og Yosemite National Park i Californien.

For at blive fuldt integreret i det amerikanske studieliv tilmeldte Nanna sig et fodboldhold på campus sammen med sin ene veninde. ”Det gav et rigtig godt indblik i universitetet, og så var det en god måde at møde andre på.” Nanna fortæller om en meget uforpligtende og afslappet tilgang til kampene, der blev spillet tirsdag aften mod de resterende hold fra den interne pulje på universitetet. ”Det var rart, at man ikke skulle afsætte flere weekender eller hele dage til kampene.”

Praktik hos TV2 Sporten

Opholdet i Californien har givet Nanna en vis omstillingsparathed og evne til at tilpasse sig nye vilkår. Det er noget hun har kunne bruge på sin praktikplads hos TV2 Sporten, hvor hun er ansvarlig for blandt andet forbedring af sociale medier. ”Inden for medier og især TV er det godt at have været i udlandet for at studere og prøve andre formater af, som man kan bidrage med i Danmark.”

EDU Days og Pre-Departure-møde hjalp Nanna på vej

Inden beslutningen om CSUN blev truffet vaklede Nanna mellem to universiteter, men i sidste ende var det fagudbuddet, der afgjorde valget. Derudover besøgte Nanna EDU Days i Aarhus, hvor hun mødte repræsentanten fra CSUN, Jessica, der efterfølgende agerede vejleder gennem opholdet. ”Jessica virkede imødekommende og solgte CSUN rigtig godt. Hun stod for at planlægge den første uge for os, og hvis vi havde problemer med fag eller andet, kunne vi bare kontakte hende.

Nanna deltog også i EDU’s Pre-Departure-møde, hvor de studerende får mulighed for at snakke med en tidligere studerende fra det pågældende universitet. ”Vi fik en masse råd om det praktiske og det synes jeg var enormt givende.”

Nannas afsluttende råd er, at selvom det er hårdt arbejde, inden man tager af sted, så skal man gøre sig selv den tjeneste at afsætte tid til ansøgningsprocessen. ”Man glemmer hurtigt den tidskrævende proces, fordi oplevelsen vejer op for det hele. Det er helt sikkert alt besværet værd.”

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.