Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvad kan jeg læse på California State University Northridge (CSUN)?

Study Abroad (Semesterophold)
Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau
Top-up bacheloruddannelse
Sommerkurser
Internship (Praktikophold)
Sprogkurser
Specielle programmer


Study Abroad (Semesterophold)

Study Abroad er en betegnelse for et studieophold i udlandet, hvor du ikke afslutter en hel uddannelse i udlandet. Study Abroad minder meget om udveksling og varer 1-2 semestre. Ved udveksling rejser du ud gennem en udvekslingsaftale på din danske uddannelsesinstitution og får hjælp af det internationale kontor. Ved Study Abroad finder du selv et relevant universitet i udlandet, du ønsker at læse på. Vælger du et af EDU's partneruniversiteter, får du gratis hjælp af EDU gennem ansøgningsprocessen. Se uddybning på vores side om udveksling og Study Abroad

Vil du læse et semester eller to på universitetet, kan du normalt selv vælge dine fag på kryds og tværs af fagretninger. Du skal blot opfylde kravene (prerequisites) til de enkelte fag.

Du finder universitetets udbud af fag i deres fagdatabase.

Få inspiration til hvor du kan søge efter fag, indenfor netop dit studieområde: Fagkategorier der passer til dit studieområde

Følgende flyers giver også et godt overblik over, hvad der kan lade sig gøre inden for de største af fagområderne:

OBS: Hvis der i fagbeskrivelsen i sidste kolonne står "DEPT", betyder det, at faget kun i særlige tilfælde udbydes til internationale studerende.
 

Hvordan finder jeg de rigtige fag?

Se gode tips og råd til hvordan du finder de rigtige fag – og hvad du skal være opmærksom på, når du kigger efter fag.


Særlige forhold på California State University Northridge

Du skal være opmærksom på følgende:

 • Det er nemmest at søge ind på CSUN som bachelorstuderende, da der er visse forholdsregler for kandidatstuderende. Er du Business-kandidatstuderende på enten CBS eller Aarhus Universitet, kan du godt ansøge med det samme, men læser du en anden studieretning, skal vi først sende en kandidatforespørgsel til CSUN. Kontakt EDU for yderligere information.

 • CSUN tager med glæde imod sabbatårstuderende, som har afsluttet en gymnasial uddannelse. Man kan søge enten Study Abroad Semester eller deres særlige SSP program specifikt udformet til sabbatår. Du kan læse mere om dette program under afsnittet 'Specielle programmer'.

 • Den californiske lovgivning giver amerikanske studerende førsteret til at vælge fag. Men CSUN bestræber sig på at sikre, at også internationale studerende kan vælge fag hjemmefra, og så vidt muligt få dem skemalagt inden studiestart.

  Det kan ske, at ikke alle ens fag falder på plads inden studiestart, eller måske er man utilfreds med nogle af de fag, man har fået tildelt. Dette skal den internationale vejleder på CSUN nok hjælpe til med at få styr på, efter man er kommet derover. Vores erfaringer er, at de på CSUN er rigtig gode til at finde alternative fag, hvis det ikke kan lade sig gøre at få et bestemt ønsket fag. Måske kommer man ud i at skulle "course crashe" - dvs. at man bare møder op til de fag, man er interesseret i at følge, og så spørger man underviseren om lov til at få en plads på holdet - en såkaldt "permission code" til faget. Course crashing kan nok virke lidt udfordrende og forvirrende for nogen, da det er så meget anderledes, end hvad vi kender herhjemme fra, men det er en helt normal procedure på Californiske universiteter.
   

Restriktioner på fag

Vær opmærksom på at der ofte er nogle særlige prerequisites, hvis du vil læse fag inden for Business, og det er vigtigt, at du opfylder disse.
Hvis du læser 'Business Communication', skal du ligeledes være opmærksom på, at dette ikke anses som Businessfag på CSUN - men mere som et kommunikationsfag.
 
Du kan finde mere information i CSUN's Business - Prerequisites Guide.

Læser du HA Almen på CBS, er der nogle særlige forhold du skal være opmærksom på.

 • Mechanical Engineering: For at få lov til at følge fag inden for Mechanical Engineering, så skal man have bestået de præcise "prerequisites" til faget - det betyder have fået mindst C i faget herhjemme.
   

Hvad betyder fagkoderne?

Fagkoderne indikerer, hvilket studieområde faget ligger inden for, og hvilket niveau faget er på.

Den første række af bogstaver er en forkortelse for det studieområde, faget ligger indenfor. MKTG 370 er eksempelvis et fag, der ligger indenfor Marketing (MKTG).

Det første ciffer i fagkoden viser, hvilket niveau faget er på.

 • For fag på bachelorniveau (undergraduate level) er det første ciffer 1-4 (f.eks. BIOL 315 eller COMS 225).

 • For fag på kandidatniveau (graduate level) er det første ciffer 5 eller højere (f.eks. EOH 570 eller MKT 641).

OBS! Når du kigger på fag, er det vigtigt at vælge fag, som passer til det niveau, du skulle være på herhjemme. Hvis du er af sted på dit sidste år på bacheloren, og eksempelvis tager første års fag i udlandet, vil niveauet på fagene højst sandsynligvis være lavere, end hvad du er vant til. Et godt råd er, at vælge fag i udlandet der ligger på samme år, som det år du er af sted på.


Hvor mange fag?

Du skal være registreret som fuldtidsstuderende for at kunne overholde reglerne omkring dit studievisum. 

 • Et fuldtidsstudie er minimum 12 units of credit per semester på bachelorniveau og 9 units of credit på kandidatniveau.

 • De fleste fag giver 3-4 units of credit.

 • 12-15 units of credit svarer normalt til 30 ECTS.


OBS! Vær opmærksom på, at det altid er din danske uddannelsesinstitution, der bestemmer, hvor mange fag du skal tage, for at det svarer til 30 ECTS. Der findes ingen officiel konverteringsskala.

Bemærk at der kan være særlige forhold, der gør sig gældende.
 

Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse


Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

Vi har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig med at søge ind på en hel uddannelse på California State University Northridge (CSUN).


Top-up bacheloruddannelse

Vi har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig med at søge ind på en top-up bacheloruddannelse på California State University Northridge (CSUN).


Sommerkurser

Vi har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig med at søge ind på sommerkurser på California State University Northridge (CSUN).


Internship (Praktikophold)

Det er desværre ikke muligt at komme i praktik i forbindelse med et studieophold på California State University Northridge (CSUN).


Sprogkurser

På California State University Northridge (CSUN) kan du også tage et kursus i engelsk, der hedder Intensive English Program (IEP)

Læs mere om programmet her: Intensive English Program 

Eller download deres brochure her:  https://tsengcollege.csun.edu/sites/default/files/programs/IPP/CSUN-Intensive-English-Program.pdf


Specielle programmer

Student Success Pathway (SSP) - Program for sabbatårstuderende

Hvis du har afsluttet en gymnasial uddannelse, og endnu ikke føler dig helt klar til at påbegynde en universitetsuddannelse, så tilbyder CSUN et helt nyt etårigt program, der henvender sig til internationale studerende, som et slags forberedende år til universitetslivet. 

Der vil være et fastlagt skema, hvor du bl.a. vil have undervisningstimer sammen med amerikanske universitetsstuderende, så det er en unik mulighed for at få trænet sine engelskkundskaber, og måske du vil blive inspireret til, hvilken studieretning der vil være noget for dig senere hen. 

Du kan læse nærmere om SSP programmet på CSUN's hjemmeside: 

https://tsengcollege.csun.edu/programs/IPP/student-success-pathway

Download CSUN's flyer om SSP Program her: CSUN International SSP Program

 


 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.