Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Økonomi på California State University Northridge (CSUN)

Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån


At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.


Undervisningsafgift og andre gebyrer

Undervisningsafgift

Undervisningsafgiften på universitetet afhænger af, hvad du læser.

Undervisningsafgift (tuition fee) - Study Abroad (Semesterophold)

Prisen er for 12 units (på bachelorniveau) eller 9 units (på kandidatniveau). Ønsker du at læse flere units of credit, koster det $352 per unit. 

De fleste af vores bachelorstuderende på CSUN læser 15 units (svarende til 5 fag), efter påkrav fra deres danske uddannelsesinstitution. 

Andre gebyrer

Udover undervisningsafgiften skal du betale gebyr, hvis du ønsker at bruge universitetets Student Recreational Center.

  • Tseng College Membership - $166 (2017)


Refusion af undervisningsafgift

Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift


 

Budget

Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.

Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme

Gode budgetråd fra tidligere studerende

Forår 2017

  • "Alt var dyrere end forventet, i hvert fald hvis man vil leve sundt, lejligheden var også dyr, men let at finde."

Efterår 2016

  • "Det er dyrt at bo i LA også ift. hvad man får af bolig. Leveomkostningerne er nok det samme som i DK, medmindre man køber fastfood hele tiden, så kan det være billigere."

  • "Jo mad er generelt billigere, men så køber men også mere, der er nye ting som skal prøves. Transport er dyr! Så det er ikke billigere end at leve herhjemme!"

  • "Jeg boede i Los Angeles, og det er DYRT! Jeg boede lige overfor campus, og vi havde lækre forhold, men jeg har delt en et-værelses lejlighed med en anden studerende, og det er bare småt. Derudover bruger du en del penge på transport, da du bor langt væk fra alting (bortset fra campus), men hvis du skal opleve noget, er transporten som regel lang."

  • "Jeg var overrasket over at sådan noget som mobilabonnement var så dyrt i USA sammenlignet med Danmark, da jeg herhjemme giver 79 kr./mdr. og i USA skulle af med omkring 250-300 kr./mdr. Man bruger generelt mange flere penge end man regner med, fordi man ikke har lyst til at gå glip af noget, så min bedste råd er at spare så mange penge sammen som muligt."

  • "Det er dyrt at bo og leve i USA. Lej et værelse i et hus med andre, da det er en billigere husleje end fx at leje en lejlighed."

Efterår 2014 

  • "Det var svært at finde noget for sådan en kort lejeperiode. De fleste leasing offices laver helst kun aftaler på mindst 1 år. Huslejen endte med at blive meget høj pga. den korte lejeperiode. Til gengæld var forholdene helt i top med både pool, tennis og basketbane, vaskerum og et lille træningsrum."
  • "USA er ikke billig i forhold til Danmark. I hvert fald ikke LA-området."

Forår 2014

  • "Cirka samme pris for råvarer til at lave mad men billigere at spise ude sammenlignet med DK."

Legater og andre finansieringsmuligheder

Danske legater

Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere. 

Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.


Udenlandske legater

Universitetet tilbyder desværre ikke legater til internationale studerende.


SU i udlandet

Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.

Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.


Udlandsstipendium

Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner. 

Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering


Udlandsstudielån

Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.

Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.


 

 

 

 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.