Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Portræt af EDU-studerende, Thomas, CSUN, Los Angeles, USA

Studier på California State University Northridge (CSUN) - LA lifestyle og engagerede professorer

24-årige Thomas Thorlin elsker USA og amerikansk kultur, så han var i det helt rette element under sit studieophold på California State University Northridge (CSUN), Los Angeles. 

Allerede som teenager prøvede Thomas Thorlin at gå i skole i USA, da han tog 3 måneder af sin gymnasieuddannelse i Seattle. Da han begyndte på sin bachelor i international virksomhedskommunikation på CBS, valgte han amerikanske studier som hovedfokus, og han var meget motiveret for at tage et studieophold i USA, da muligheden bød sig.

”Det var både for at få et break fra alt det vante herhjemme, for at opleve en anden kultur og bo i nye omgivelser og fordi et studieophold i USA ville passe godt til mit faglige fokus. Jeg har været i USA en del gange, og det var derfor ikke et kulturchok for mig at komme dertil på bacheloren, men det gjorde det meget sjovere at lære om amerikanske samfundsforhold at være i landet og have undervisere, der forstod og formidlede tingene på en anden måde end danske professorer,” forklarer Thomas.

I første omgang så det dog ikke ud til, at Thomas overhovedet kunne komme til at studere i USA. De studiepladser, CBS kunne formidle til USA, nåede at blive taget, inden Thomas kunne ansøge, så han droppede faktisk at tage på udveksling. Men en ferie “over there” fik ham til at ombestemme sig – og det er en beslutning, han er sikker på, han ville have fortrudt ikke at træffe.

CSUN - et campus fyldt med muligheder 

På CSUN havde Thomas fag som mikroøkonomi, iværksætteri, økonomisk politik, internationale organisationer og amerikanske politiske institutioner.

”Jeg kan godt lide undervisningsstrukturen, hvor det hele ikke afhænger af din endelige eksamen, men af dine afleveringer og deltagelse i løbet af semestret. Man skal ikke bare have én god dag. Og man kan virkelig mærke, at professorerne er engagerede!”

Den ene af Thomas’ yndlingsundervisere havde sit kontor åbent nogle dage om ugen, hvor de studerende kunne komme forbi for at få vejledning til deres opgaver.

”Det var fedt at kunne få hjælp på den måde. Professoren ville gerne hjælpe os til at få det bedste ud af undervisningen og opgaverne, og det gav mig et mere personligt forhold til ham end jeg har oplevet at have til mine undervisere hjemme i Danmark. Det gjorde også, at jeg tog undervisningen mere seriøst, end jeg regnede med at gøre. Jeg skulle jo sådan set bare bestå faget, for i forhold til CBS gjorde det ingen forskel, om jeg fik A eller C. På den måde havde jeg ikke et incitament for at gå efter A, men det personlige engagement fra professorens side gjorde, at jeg ville gøre mit allerbedste.”

CSUN ligger tæt på downtown Los Angeles, hvilket gør det nemt at komme til byens mange højdepunkter, blandt andet Hollywood og Santa Monica Beach. Ud over engagerede undervisere taler Thomas begejstret om universitets campus, der lå kun 15 sekunder fra hans lejlighed. Thomas nævner blandt andet campus’ omgivelser, biblioteket og et udendørs trappeområde med palmer, hvor man kan sidde i skyggen med sine lektier, som favoritstederne på campus. Universitets fitnesscenter er dog den klare vinder.

”Det er et enormt lækkert fitnesscenter, og jeg var der rigtig meget. Det har tre etager med sportsfaciliteter og er et af de absolut fedeste ting ved campus! I det hele taget har campus alt, hvad man skal bruge. Det er kæmpestort og har både fitnesscenteret, udendørs pools, et helt center til universitets forskellige sportshold, koncertsal, planetarium, lægekontor, restauranter og pengeautomater – det er en lille by i sig selv, hvilket virker helt surrealistisk, når man kommer fra Danmark. Selv om jeg havde været i USA før og gået i skole derovre, var jeg overrasket over, hvor stort et campus kunne være.”

Du fortryder det, hvis du ikke gør det!

Thomas var i USA fra august til december 2012. Nu hvor studieopholdet er kommet lidt på afstand, er han slet ikke i tvivl om, hvad det har givet ham.

”Dels fik jeg bekræftet, at jeg kan tage af sted alene og ikke behøver trygheden i at rejse sammen med nogen. Jeg fik også bekræftet, at det ikke er et problem for mig at følge med på det amerikanske universitetsniveau – i nogle af mine midterms lå jeg blandt top 5 af klassens bedste karaktere, så jeg kunne sagtens konkurrere med de amerikanske studerende. Derudover fik jeg bare nogle helt vildt fede oplevelser og et tiltrængt afbræk fra skolen herhjemme. På det halve år prøvede jeg at opleve mest muligt for ikke at gå glip af noget, så det har været et meget intenst halvt år, hvor jeg helt klart har oplevet meget mere, end jeg ville have gjort i Danmark.”

Efter sit ophold i USA blev Thomas ansat som studentermedhjælper hos EDU. Også i forhold til sin videre karriere er Thomas overbevist om, at han står bedre på grund af sit udenlandske studieophold. 

”Jeg har prøvet at få et meget internationalt aspekt på min uddannelse. Fordi jeg både har været afsted i gymnasiet og på min bachelor og måske kommer til USA igen på min kandidat, forestiller jeg mig umiddelbart, at det stiller mig stærkt.”

Thomas anbefaler på det varmeste andre at springe ud i et studieophold i udlandet.

”Det kan virke overvældende at rejse til et andet land langt væk. Men man skal gøre det! Min egen tanke dengang var, om jeg ville fortryde ikke at tage af sted – og det er jeg helt sikker på, at jeg ville have gjort!”

 

Af Christel Damsbo-Madsen

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.