Los Angeles: Meget mer’ end lir, lal og luksus
Hun lærte hvad “course-crashing” er, hun fandt ud af, hvordan man kommer ind på livet af amerikanerne, hun forelskede sig hovedkulds i “se mig, hør mig” mentaliteten og nå ja, så blev hun lige hængende et ekstra semester.
Det er på mange måder tydeligt hvor stor en begejstring, Therese har for sit udlandsophold. Det står for det første malet i ansigtet af hende, for på trods af frostgrader og en altoverskyggende tung, grå januardyne hængende over hele Danmark, er det brunere og mere glødende, end man ser på denne årstid. Dernæst kommer det til udtryk med det samme, hun åbner munden for at fortælle om sit LA-liv. Der er ingen tvivl, det lyser ud af både øjne og ører på hende. Og hvis man endnu ikke er overbevist, så kan man jo tænke over det fact, at hun kun lige havde tid til at smutte hjem på lyn - og julevisit hos familien. Hun snupper nemlig lige et semester til, for et enkelt var overhovedet ikke nok for Therese.
At det blev Californien, der skulle vise sig at stjæle Thereses tid og hjerte, var ikke helt tilfældigt, men at valget faldt på CSUN derimod, var noget mere tilfældigt.
“Jeg var ret overbevist om destinationen på forhånd, og at det blev den amerikanske vestkyst, var ikke tilfældig. Jeg havde brug for noget sol og sommer og lidt luftforandring, og at vejret så er godt, trak jo bestemt ikke ned i mine overvejelser."
At mange måske tror, at det udelukkende var af dén grund, og at festligeden og farverne trak mere i hende end fagligheden og fagene, men der må hun slå fast, at hun først og fremmest ville have opfyldt de krav og ønsker, hun havde til sine fag. Og det fik hun, men ikke der, hvor hun regnede med. Det var nemlig dér, CSUN, som ellers ikke var på listen, pludselig kom ind i billedet. Hun fandt ud af, at fagene på de andre nærliggende universiteter ikke passede til den sportsfaglige profil, hun ønskede, og ombestemte sig hurtigt. Herefter faldt valget på CSUN, som tilsyneladende har været det helt rigtige for hende.
Sportsfaglighed på et større niveau
Therese er vist det, man uden at fornærme nogle, kan kalde en sportstosse, og det er også dét, der har trukket hende hele vejen til Californien. Den sportspsykologiske tilgang til fysisk aktivitet, er især det, Therese ønsker at specialisere sig i, det har hun virkelig fået smag for på CSUN. De mange gode muligheder og sportsaktiviteter som CSUN udbyder, har skubbet Therese i den retning, som hun har. Faktisk så meget, at Therese, der egentlig læser idræt på KU, og nu skulle være igang med sin bacheloropgave - herhjemme, har valgt at blive. Og planen om en dansk bachelor har hun imidlertid valgt at sparke til hjørne - et varmt hjørne på CSUN vel at mærke, for efter et lyn stop-over hjemme hos familien, lidt bøvl med et mistet pas og en håndfuld besøg på ambassaden, er hendes sportsben igen solidt plantet i L.A’s varme muld.
“Jeg var bare bestemt ikke klar til at komme hjem efter kun ét semester”. Og hvorfor ikke udfordre sig selv det man kan, og skrive en stor opgave på et sprog, der ikke er ens modersmål, når man nu har chancen,” siger hun.
Den Bacheloropgave, hun egentlig skulle skrive med sine danske klassekammerater herhjemme, har hun imidlertid valgt at skrive i USA, på engelsk, med en amerikansk professor. For som hun selv siger, så var hun bare bestemt ikke klar til at komme hjem efter kun ét semester, og hvorfor ikke udfordre sig selv det man kan, og skrive en stor opgave på et sprog, der ikke er ens modersmål med en usikkerhed om, hvordan projektet endnu skal forsvares. Men det giver vist en meget god indikator af, hvordan Therese er som person; Sprudlende, jordnær og med en “lad os kaste os ud i det” mentalitet, og det kan man i dén grad sige, hun gør.
Gak, løjer og lidt lal
På et udlandsophold skal der naturligvis også være plads til lidt gak og løjer, som Therese kalder det. Med L.A. liggende i Californiens smørhul er det nemt at tage en lille afstikker til nogle af de “nærliggende” byer. Therese har været så smart at planlægge sit semester, så hun har en lille forlænget weekend, hvor det derfor er mulighed at snuppe nogle ture og få nedbragt sin alenlange bucketlist.
Therese har allerede en rimelig lang "places-to-go" liste nedskrevet, og er igang med at planlægge næste semester rent rejsemæssigt. "Jeg nåede ikke til Mexico sidste semester, men det kommer jeg til løbet af dette semester. Derudover har jeg kun planlagt en tur til Yosemite Nationalpark, Grand Canyon og Zion Nationalpark. Og så håber jeg, at vi kan få sneget Hawaii ind også”, siger hun og griner, da det går op for hende, at det lyder lidt voldsomt. Men det er jo med at få noget ud af opholdet, og det forsøger Therese i særdeleshed at gøre.
Hun nyder dog også L.A. livet, luksussen og lækkerheden, og hun er især vild med den vibe, der er i L.A., og mentaliteten med store armbevægelser og højt til loftet. “Se mig, hør mig” tendensen gør hende bestemt heller ingenting, selvom kontrasten til det noget nær 50 shades of grey-altoverskyggene-mentalitet i Danmark, er ret stor. Hun er vild med, at det hele er lidt mere farverigt, og at der er plads til at være, hvem man er og til at give den “lidt ekstra”, som hun udtrykker det.
“Det fedeste ved at ha’ fået et LA-liv er helt klart vejret. Temperaturen er jo fantastisk og ikke til at klage over, og hele den der vibe, der er omkring Californien og L.A. er lidt mere “hør mig og se mig, jeg er super fantastisk, det kan jeg egentlig meget godt li, fordi det står i stor kontrast til det herhjemme, hvor man går og gemmer sig lidt. Der er store armbevægelser og det synes jeg, er super fedt”, siger Therese.
“På en skala fra et til ti sprænges skalaen over, hvor misundelige mine venner herhjemme er”
Der er vist ikke meget tvivl om, at hendes danske veninder sender Therese mange lange og sukkende blikke. Især nu, hvor hun er draget afsted - igen. “Der er ingen grænser for, hvor misundelige de er hjemme”, siger hun og griner. Måske er det også forståeligt, når Therese bare ligner en, der nyder tilværelsen i en sådan grad, at man ikke kan undgå at blive en lillebitte smule misundelig, selvom man egentlig selv er ret godt tilfreds. Therese har dog ikke haft besøg af familien hjemmefra endnu, for selvom de er både nysgerrige, spændte og lidt misundelige på hendes L.A.-tilværelse, så er der lige et par jobs hos forældrene, der skal gå op.
“De lovede faktisk at besøge mig sidste semester, men det passede bare ikke rigtig med jobsituationen. Nu har de så sagt, de kommer dette semester, griner hun”. “Det må vi så se, om de gør”.
Therese savner faktisk ikke det derhjemme, og hjemve er for hende en by i Rusland. Hvis den alligevel skulle snige sig ind hos hende - eller andre, har hun et råd, der altid er en sikker vinder.
“Hvis det alligevel skulle komme snigende, for det gør det jo for nogle, så er det bare at komme ud og opleve noget. Tag fat i dine nye venner, tag på stranden, gå en tur, opsøg noget af alt det, der konstant sker omkring dig, så glemmer du det virkelig hurtigt igen”.
Thereses tre tips;
1. Søg i god tid
Processen kan godt være lang afhængigt af, hvor du studerer og hvor du søger hen. Gå derfor i gang i god tid, så du har overskud og overblik over hele processen. Det samme gælder legatsøgningen, som også kan være en lang proces.
2. Gå ind i det med åbne arme og få alt med derfra, som du overhovedet kan
Der er ingen grund til andet! Du får et uforglemmeligt udlandsophold uanset hvor i verden, du tager hen. Ha ja-hatten på hele tiden, så bliver det hele endnu mere fantastisk.
3. BARE GØR DET! Lad være at tænk så meget over det, bare gør det, du vil ikke fortryde det
Der er ingen grund til at tænke så meget, bare tag af sted! Der er ingen chance for, at du i din vildeste fantasi vil fortryde det!
*/ /*-->*/ */ /*-->*/ */ /*-->*/
Skal vi også hjælpe dig til et lækkert LA liv?
Skriv til os på vejledning@edu-danmark.dk eller ring på 70 20 28 24, og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.