Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Christinas kærlighed til korallerne

Christina er bidt af en gal koral og så har hun forelsket sig hovedkulds i den australske natur. Faktisk så meget, at hun har sagt farvel til stort set alt, hun kender til herhjemme. Lejlighed og job røg i svinget, da hun med alt hvad det indebar tog på udlandsophold på James Cook University i Australien. Et ophold, der nu kun er afbrudt af en bacheloropgave, der skal skrives i Danmark. Christina er nemlig mentalt i Australien, og efter en færdigskrevet bacheloropgave, er hun der også fysisk. Kandidaten skal i hus, og det skal den naturligvis sammen med korallerne, som Christina har kastet sin kærlighed på. 

Der gik ikke meget mere end et split sekund, før Christina forelskede sig i den australske kultur, mentalitet og undervisningform. 

"Jeg vidste med det samme, jeg kom derned, at jeg ikke havde fået nok af Australien. Jeg skulle bare ha' mere, og jeg overvejede med det samme, hvordan jeg kunne blive". Imidlertid er hun dog hjemme i kolde Danmark, hvor der er langt mellem både kænguruerne, korallerne og koalaer, og hvor vejret er en liga for sig - langt under det australske. Christina får dog en lille snert af autentisk, australsk stemning, for hun er nemlig i gang med sin bacheloropgave, som naturligvis omhandler korallerne i selvsamme land. 
 

Drømmen og dykkermasken

Med en forkærlighed for vand og alt, der lever deri, har Christina naturligvis valgt at gå biologiens vej. Det betyder, at hun til dagligt læser biologi på KU, men den profil, hun altid har drømt om, er ikke én, der er nem at få herhjemme. Derfor var der ikke meget tvivl om, at Christina skulle afsted - langt væk. Destinationen var nærmest selvsagt, for hvorfor ikke tage til landet med verdens største koralrev. "Jeg har bare altid haft en drøm om Australien", griner hun. Og sådan blev det - med Australien som destination og snorklen og dykkermasken pakket i tasken som det allerførste.

"For mig var der bare ikke nogen tvivl om, at jeg skulle afsted. Man kan nærmest ikke bruge min uddannelse til noget herhjemme, så hvis jeg ville have den marinebiologiske profil, som jeg altid har drømt om, så skulle jeg bare afsted," siger Christina. På JCU er de meget fokuserede på det praktiske, og der er en "hands on" mentalitet, hvor man virkelig fornemmer, hvad man har med at gøre. Marinebiologerne på JCU er på feltture i mangroveskoven, hvor der bliver talt dyr, eller ude på revet for at artsbestemme fisk - noget som er liiiiidt svært hjemme i Danmark, forsikrer Christina. 

"JCU gør rigtig meget for én og professorerne er de bedste indenfor deres felt. Det kan du nemt mærke," siger hun. "Alt hvad du lærer, kan du bruge til noget. Alt giver supergod mening, og de skal nok fortælle dig, hvor de prøver at føre dig hen. Du sidder ikke tilbage og er forvirret, fortvivlet eller helt uforstående, hvilket er super rart," siger hun. 
 

Solskinsrekord og feriestemning

Townsville er et af de steder, hvor solen skinner allermest i hele verden, og det er Christina bestemt ikke ked af. Den stemning gør også, at det hele føles lidt som én lang ferie. 

"Man føler ikke, man studerer, man føler konstant, man er på ferie, og det er jo bare superfedt. Solen og stemningen gør noget ved én".

Også JCU er med til at gøre det til en oplevelse. "Der er bare sådan et fantastisk studieliv på JCU. Der er en positiv stemning og positiv indstilling overfor de internationale studerende, og de er så gode til at tage sig af os, så man virkelig føler sig både værdsat og velkommen." 
 
"Så ja... Lige nu savner jeg virkelig det gode vejr og det sociale liv.... Og at være udenfor, selvfølgelig."
 

Christinas tre råd;

Bare gør det

Det kan kun blive en super fed oplevelse, og der er så mange ting - uanset hvor du tager hen bliver du bombarderet med nye oplevelser, og du vil ikke komme til at fortryde det 
 

Vær positiv indstillet

Så kan alt lade sig gøre, og der er masser af muligheder for at få venner og opleve en masse ting 
 

HUSK LIGE …. 

Internationalt kørekort, da man skal vise ID alle steder. Og en stikdåse, så du kan lade mange ting op på én gang ;-) 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.