Webinar med James Cook University (JCU)
EDU åbent hus: Mød udenlandske universiteter og EDU's vejledere
Professionelt studiemiljø på James Cook University (JCU)
Et semester på James Cook University (JCU) i Australien tilføjede faglig dybde til Katrine Ildal Nielsens finansielle professionsbachelor.
22-årige Katrine er i gang med at tage en finansiel professionsbachelor “Bachelor of Financial Management and Services” på Copenhagen Business Academy i København – i internationale sammenhænge kaldet et University College, da erhvervsakademiet udbyder professionsbachelorer og ikke traditionelle Bachelorprogrammer. I efteråret 2012 valgte Katrine at læse et semester på JCU i Townsville, Australien.
”Motivationen var helt klart, at jeg gerne ville lære mig selv bedre at kende og teste mig selv. Når du bor på den anden side af jorden, kan du ikke lige ringe efter hjælp, men bliver nødt til at stå på egne ben. Jeg følte også, at mit engelske trængte til et brush-up, og i Australien ville jeg blive tvunget til at tale engelsk hele tiden. Og så ser et udlandsophold godt ud på CV’et”, forklarer Katrine.
JCUs campus nær byen Townsville er universitets største med 11.500 studerende, heraf 1.500 internationale. Katrine valgte at bo uden for campus i en 200 kvadratmeter stor villa, som hun delte med syv andre studerende.
”Campus er meget dyrt, så det er billigere at finde bolig uden for universitetet. Og så giver det en frihed at tage hjem til sit hus uden for campus, når det er der, du har siddet til forelæsninger hele dagen”.
Du skal være på dupperne hele tiden
Copenhagen Business Academy stiller krav til, at fagene ved et udlandsophold skal være de samme som dem, de studerende kommer igennem derhjemme. Katrine læste fire finansielle fag på JCU, og hun er ikke i tvivl om, at det har tilføjet en ekstra dimension, at hun har læst fagene i Australien.
”Det var noget helt andet end herhjemme, fordi Australien er så stort et land. I marketingfagene var det for eksempel nogle meget store kampagner og reklamer, vi gennemgik og brugte som cases i forhold til, hvad der findes i København. I makroøkonomi analyserede vi også nogle andre lande, end vi typisk bruger herhjemme”, forklarer Katrine.
Hun mindes begejstret undervisernes engagement og fremhæver, hvordan studiedisciplinen og det akademiske niveau var forskelligt fra Danmark.
”Teorierne og modellerne er jo de samme som dem, vi anvender i Danmark, men både underviserne og de andre studerende har et utroligt højt niveau. Der er ingen, der ikke er engagerede, og jeg har helt sikkert lært mig selv bedre at kende i forhold til studiedisciplin. I Danmark har du typisk en eksamen som afslutning på et fag, hvor vi på James Cook University både havde en midtvejseksamen, en afsluttende eksamen og fire store opgaver i løbet af semestret. Det gør en kæmpe forskel, at du hele tiden skal være på dupperne for at følge med og ikke bare kan nøjes med at læse intensivt til eksamen i slutningen af et semester. Jeg skulle vænne mig til det, og det var nok med til, at det føltes ret hårdt at læse i Australien, men jeg tror, det er en fordel at blive holdt sådan i ørerne”.
Et professionelt studiemiljø
Katrine taler meget positivt om JCUs studiemiljø og de faciliteter, der er omkring undervisningen. Blandt andet havde hun tutorial-timer, hvor en anden underviser end lektoren hjalp de studerende med øvelser og opgaver. Også med andre eksempler beskriver Katrine JCU som havende en meget professionel tilgang til studierne.
”Alle vores forelæsninger blev optaget, så til eksamen kunne jeg høre og se dem igen, pause og spole tilbage og tage noter i mit eget tempo. Det var en kæmpe fordel at have den mulighed. Og så er der generelt styr på tingene. For hvert fag fik vi en manual med beskrivelser af, hvor forelæsningerne ville foregå, hvilke afleveringer vi skal aflevere hvornår, hvad opgaverne skal indeholde, hvornår vores midtvejseksamen og sluteksamen ligger. I Danmark ved du ofte ikke før i sidste øjeblik, hvornår din eksamen og løbende afleveringer er”, forklarer Katrine.
Hun roser også det internationale kontor for at have styr på tingene og være klar til at hjælpe de internationale med hvad som helst når som helst.
Hårdt arbejde, men det hele værd!
”Generelt føltes det rigtig hårdt at læse dernede, men det er nok også, fordi hele oplevelsen er noget andet end herhjemme. Det er et sammenspil af alle de mange indtryk og oplevelser, ikke kun det studiemæssige. Du skal få det hele til at hænge sammen og få en hverdag. Og i begyndelsen af semestret skal du være meget social og hele tiden være på, hvor jeg i Danmark kender mine medstuderende og allerede har en hverdag”.
Katrine kom styrket hjem fra sit semester i Australien – både fagligt og personligt.
”Jeg har helt sikkert lært mig selv bedre at kende, fået mere hår på brystet og mere selvtillid. Og jeg har flyttet mig helt vildt med mit engelske, som nu er flydende uden problemer med grammatik og udtale. Rent fagligt har jeg også rykket mig meget. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til James Cook University. Bare husk, at Australien er et dyrt land at bo i - det skal man nok have med i sine overvejelser”.
Af Christel Damsbo-Madsen Shymko