Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Portræt af EDU-studerende Stine, James Cook University (JCU), Australien

Oplevelser fra James Cook University (JCU) Australien

Stine Mikkelsen læser jura på Aarhus Universitet, der er et studie, hvor det er svært at skille sig ud fra mængden. Derfor rejste hun i sommeren 2011 til Australien for at læse et semester på et af EDUs partneruniversiteter, James Cook University, i den tropiske kystby Townsville.

Et semester på James Cook University i Australien har gjort Stine Mikkelsen stærkere

Selvom Stine Mikkelsen havde drømt om at læse i udlandet, siden hun gik på bacheloruddannelsen i jura, var det alligevel med tårer i øjnene og en klump i halsen, at hun endelig rejste af sted den 10. juli 2011.
- Det sværeste var at sige farvel til min kæreste. Selvom han bakkede op om min beslutning, følte jeg alligevel, at jeg satte vores forhold på en prøve, fortæller Stine Mikkelsen.
Og lige præcis det med at skulle sige farvel til en kæreste for et semester, er en af de typiske grunde til, at danske studerende bliver hjemme, men for Stine var drømmen om at rejse ud på egen hånd alligevel stærkere.

Ingen grund til bekymring

Hun tog den endelige beslutning et halvt år før, hun rejste til Australien for at læse 8. semester på James Cook University, der ligger i den lille by Townsville ved Australiens nordøstkyst.
- Jeg har altid haft lyst til at opleve Australien, og så synes jeg, at det var en ekstra udfordring at tage så langt væk, at man ikke bare kunne rejse hjem, hvis det hele blev for meget, forklarer Stine.

Inden afrejse havde Stine gjort sig mange tanker om, hvordan det ville være at rejse helt alene til den anden side af kloden og bosætte sig i et fremmed land for en stund.
- Jeg havde taget rigtig mange bøger med, fordi jeg var bange for at komme til at kede mig og sidde alene hver aften. Jeg kendte jo ikke nogen mennesker, forklarer Stine.
De bekymringer blev dog gjort til skamme allerede efter et par dage i de nye omgivelser. Universitetet arrangerede en introduktionsuge for alle de internationale studerende. Efter den første aften havde Stine skabt kontakt til nogle af sine kommende venner. Der blev oprettet en Facebook gruppe, som alle kunne tilmelde sig, og fremover foregik det meste af koordineringen via det sociale mødested på nettet.

Masser af nye venskaber

Det var også igennem Facebook, at Stine allerede inden afrejse havde skaffet et sted at bo.

Gennem EDUs gruppe for danskere, der læser i Australien, havde hun fået kontakt til en pige, der læste på James Cook University i forårssemestret 2011. Hun havde et værelse i en villa, som hun delte med tre australiere.
- Det var selvfølgelig lidt underligt ikke at se huset, inden jeg takkede ja, men det gav mig en tryghed at vide, at jeg havde et sted at bo, når jeg landede, siger Stine Mikkelsen.

I dag er Stine rigtig glad for den beslutning. Udover de mange internationale venskaber hun har stiftet i løbet af de godt fem måneder, hun var af sted, har hun også fået en rigtig god grund til at rejse tilbage til Australien - nemlig for at besøge sine lokale venner fra bofællesskabet.

Bøgerne blev der ikke tid til…

Stine fik aldrig tid til at læse de mange bøger, hun havde slæbt med hele vejen fra Danmark. Jeg nåede at læse ti sider i en af bøgerne, fortæller hun. 

Det er cirka tre uger siden, at Stine Mikkelsen kom hjem til Danmark og set i bakspejlet, virker de mange bekymringer helt fjollede.
- Inden jeg tog af sted, var det meget skræmmende, og en følelsesmæssig rutsjebanetur, men nu hvor jeg ser tilbage og ved, at jeg godt kunne, er det rigtig fedt. Jeg er nærmest vokset ti centimeter af den her oplevelse, fortæller Stine Mikkelsen.

For Stine er det ikke de faglige udfordringer, der fylder mest blandt de mange minder fra Australien, men derimod de mange nye venner fra hele verden og de fantastiske rejseoplevelser, der også blev tid til i både weekender og efter eksamenerne.
Heller ikke bekymringen om det at rejse fra sin kæreste havde noget på sig. Stines kæreste var på besøg i Australien, og nu føler hun, at de har et stærkere forhold, fordi de klarede at være adskilt.

Skrevet af Anni Lyngskær

Se Stines fotos fra Australien

Se Stines fotos fra Australien.

 

 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.