Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Rebecca: nyopdaget mod på udlandet

Med et ønske om et skift i den trivielle hverdag, samt lidt ekstra på CV’et, skiftede Rebecca og veninden Aalborg ud med Australien, da de tog et semester på James Cook University (JCU).

Allerede den første uge blev de taget godt imod af det internationale kontor på universitetet. ”Alle os internationale studerende var samlet en dag før studiestart, hvor de fortalte om universitetets tilbud, om Australiens kultur og så kom der en politimand og fortalte om byen og dens regler,” siger Rebecca, der fortæller, at det var rart at få sat ansigt på andre internationale studerende, der var i samme båd.

Undervisere fra den virkelige verden

Et særligt selling point for James Cook University er, at de ofte afholder forelæsninger med kompetente erhvervsfolk, højtstående professorer eller lignende. ”Det var fedt, at al undervisning ikke kun var teori, men at vi rent faktisk blev undervist i eksempler fra virkelighedens verden af folk fra den virkelige verden. Det kunne man bruge på en anden, og meget bedre, måde end undervisningen fra de undervisere, der tager udgangspunkt i en bog,” fortæller Rebecca, der blandt andet havde fagene Change Management, Organisational Behaviour og Event Management.

Foruden kompetente undervisere var det også en meget praktisk orienteret undervisning, og det gav Rebecca mere håndgribelige værktøjer til fremtiden. ”Vi havde oftest to timers undervisning og derefter en times workshop, hvor vi skulle bruge den teori, vi lige havde lært om,” fortæller Rebecca, der synes, at stoffet sad bedre fast på denne måde.

Minder for livet

Blandt undervisning, læsning og eksaminer fik Rebecca og hendes veninde også tid til at udforske Cairns og de nær omliggende områder. ”Vi var både ude at snorkle på de flotte koralrev, skydive og udforske byen,” fortæller Rebecca, der også fik tips og tricks til Cairns og Australien af hendes australske studiekammerater.  

Selvom veninderne tog sig tid til sightseeing, var studiet stadig førsteprioritet: ”Jeg gik meget op i at nyde det og få nogle fede oplevelser, men det var også vigtigt for mig, at jeg kom ud med et godt resultat, nu man havde betalt så mange penge for det,” understreger Rebecca.

Rebecca fortæller, at det gav en ekstra tryghed at være to, der rejste sammen. ”Det var rigtig rart at have hinanden, mens vi var af sted, men det er også virkelig fedt, efter vi er kommet hjem. Vi har så mange minder og oplevelser, vi kan dele sammen, som familie og venner ikke kan forstå på samme måde.

”Jeg kan klare hele verden nu”

Inden afrejse til Australien var Rebecca forbi studiemessen EDU Days, hvor studerende har mulighed for at møde repræsentanter fra EDU’s samarbejdsuniversiteter. ”Jeg valgte at rejse gennem EDU, fordi jeg godt kunne lide, at der var en ekstra tryghed hele processen igennem. Der var altid mulighed for hjælp, råd og vejledning,” fortæller Rebecca, der pointerer, at trygheden ved at have EDU i ryggen, også var dejlig at have under opholdet.

Personligt har jeg udviklet mig helt vildt og jeg er vokset som menneske. Lige da jeg kom hjem følte jeg jo, at jeg kunne klare hele verden,” siger Rebecca, der i første omgang syntes, at seks måneder var lang tid at være væk fra familie og venner. Men hurtigt efter hun faldt til i den nye by, har den holdning efterfølgende ændret sig. ”Et halvt år i Australien har gjort, at jeg har mod på at tage til udlandet for at arbejde et par år.”

Få inspiration til dit eget udlandsophold

Har du også mod på at springe ud i et semester i Australien? Eller er du måske mere til Asien eller USA? Kom til et af vores infomøder, og hør hvordan vi kan hjælpe dig sikkert af sted. Tjek, hvornår vi kommer til din by i vores kalender.

 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.