Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
EDU studerende Jessica i Australien

Et semesters marinbiologi-uddannelse i Australien gav Jessica en opgradering af CV'et

En årelang drøm blev til virkelighed, da Jessica tog et halvt år til Australien for at studere biologi James Cook University (JCU) i Townsville. Efter et besøg på campus, i hendes sabbatår efter gymnasiet, stod det klart for Jessica, at JCU var drømmen. ”Jeg har altid hørt, at James Cook skulle være et af de bedste universiteter inden for marinbiologi,” og med en drøm om en international karriere var det oplagt at søge mod varmere himmelstrøg for at udvide horisonten og udforske biologi som fagområde.

Netop den internationale karriere var med i overvejelserne, da valget faldt på JCU. I Australien blev Jessica undervist af anerkendte forskere inden for deres fagområder, og hun håber at det kan pynte på CV’et til en kommende arbejdsgiver. ”Jeg tror, det kan give meget, at jeg kan sige, jeg er blevet undervist af den her person, som er en af de dygtigste inden for det her område.”

Undervisningen levede op til Jessicas forventninger, og særligt feltkurserne fremhæver hun som noget af det bedste ved semestret. Her tog man en weekend på en ø, hvor de studerende brugte tiden på at undersøge forskellige koraller. Men det var også en udfordrende undervisningsform, der blandt andet bød på diskussionsklubber, som Jessica fremhæver værende mere krævende. ”Jeg synes, det var vildt hårdt, for alt hvad man sagde blev bedømt, mens man sad og snakkede.”
 

Glem dansker-attituden, når du er på studieophold i Australien

Der var arrangeret en introdag på JCU, hvor Jessica fik lært en masse nye mennesker at kende.

Jeg synes, det var fedt at være kandidatstuderende, for vi var ikke særlig mange studerende,” siger Jessica og fortæller, at selvom hun ikke havde fag med alle, som hun mødte på introdagen, var det hyggeligt, at der var kendte ansigter rundt omkring campus. Derudover var man som international studerende også en del af et større fællesskab, hvor alle var i samme båd, som Jessica fortæller: ”Fordi vi var kun internationale studerende på kandidaten, kom alle med samme udgangspunkt. Vi skulle altså alle gøre en indsats for at lære hinanden at kende.”

Det var vigtigt for Jessica at opsøge folk og hurtigt få venner, og undgå at være typisk ”dansker-agtig”, som hun kalder det. ”Man skal lade være med at stå i hjørnet og vente på at folk kommer hen til en, man skal kaste sig ud i det.” Jessica påpeger, at det at kaste sig ud i det har givet pote på den personlige udvikling.  ”Jeg føler, jeg er mere åben og snakkesalig, end jeg har været før og siger nok mere "hej", end hvad jeg normalt har gjort. I Australien er befolkningen meget venlige, når du møder dem, og det er let at falde i snak med dem.”
 

Marinbiologi-uddannelse ved Great Barrier Reef og udflugter til paradis

For Jessica var det vigtigt, at alt ikke skulle handle om forelæsninger, projekter og eksaminer. Derfor satte hun ofte en arbejdstid på x antal timer, så hun bagefter kunne gå ud og nyde Australien med god samvittighed. Fritiden blev brugt på en masse ture, blandt andet til de små oaser med vandfald, som Townsvillle havde at byde på, men også nordpå til regnskoven og sydpå, hvor hun besøgte Whitsundays, der er et paradis med hvide sandstrande og en masse lækre øer.  

Jessica fremhæver derudover JCU's dykkerklub, som er drevet af andre studerende, der arrangerer fede dykkerture, men også anderledes arrangementer: ”De laver sindssygt mange arrangementer, ikke kun dykning, men også nogle mere random ting, som ”floating in the river.” Så tog man en flydeting eller et board med, og så skulle man bare sidde i en flod en hel dag. Det var super fedt.

Det at rejse har givet Jessica blod på tanden, og allerede nu planlægger hun den næste store tur. Når hun næste år er færdig med sit studie drømmer hun om at tage til Caribien og arbejde som dykkerguide. ”Det er relateret til mit emne, og så kan jeg bruge tiden til at tænke på, hvad jeg vil efterfølgende.
 

EDU hjalp Jessica på udveksling i Australien

Jessica vidste allerede, at hun ville læse på JCU, og spørgsmålet var ikke om hvordan, men hvornår. Da Aarhus Universitet ikke havde nogen udvekslingsaftale med JCU søgte Jessica hjælp hos EDU. ”Jeg syntes, at hjemmesiden var rigtig god, til at jeg kunne overskue det hele. Det var let at finde links til de forskellige universiteter og fag. Der kan de danske universiteter slet ikke følge med. Så selvom det har været et stort arbejde at søge, så har jeg haft meget mindre arbejde i det, end dem jeg kender, der har været på udveksling.”

Jessicas bedste råd er, at kaste sig ud i det, være imødekommende og sørge for ikke at opsøge europæere. ”Lad være med at opsøge europæere dernede, for så tror jeg ikke, man udvikler sig på samme måde, som hvis man hænger ud med australiere, afrikanere eller sydamerikanere.”

Der var også hjælp at hente ved EDUs pre-departure-møde, hvor de studerende har mulighed for at snakke med tidligere studerende inden afrejse. ”Jeg fik nogle gode råd til, hvordan man gør med hensyn til fag, hvordan man afleverer opgaver og bare generelt om atmosfæren på campus,” siger Jessica, og fortæller, at de informationer hun fik til mødet, var med til at give hende den bedste start på JCU.


Skal vi også hjælpe dig til James Cook University?

Ring til os på 70 20 28 24 eller skriv til os på vejledning@edu-danmark.dk, så du kan komme tættere på din drøm om et studieophold i udlandet!