Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Portræt af EDU-studerende Benedikte, Griffith University, Australien

Griffith University har givet mig nye perspektiver og et verdensomspændende netværk

24-årige Benedikte Boisen Thøgersen er næsten ved vejs ende med sin jura-kandidat fra Københavns Universitet. Fra februar til juni sidste år erstattede hun forelæsningerne i Danmark med et semester under varmere himmelstrøg på Griffith University i Queensland, Australien.

”Jeg ville hovedsageligt blive bedre til engelsk, og så havde jeg brug for at få ny energi ind i mit studie. Jura kan godt være lidt tungt, og der er virkelig meget læsning. Min motivation var faldet, og jeg blev nødt til at få ny gejst for faget generelt og for at studere. Samtidig vidste jeg ikke, hvilken retning jeg havde lyst til at gå i, og et Study Abroad ophold kunne måske give mig nye ideer,” fortæller Benedikte.

Muligheden for at møde nye mennesker vejede også tungt i Benediktes beslutning om at studere i udlandet.

”Kontakter er næsten bedre end gode karakterer, fordi du med netværk kan få endnu flere kontakter, der kan hjælpe dig videre og give dig inspiration til din karriere og til livet generelt, så du ikke låser sig fast i én retning, men ser andre muligheder. Det at møde og tale med mennesker med andre livssyn gør, at du opdager nye måder at tænke på,” filosoferer hun.

Det var væsentligt for Benedikte, at det universitet, der skulle danne rammen om hendes udenlandske studieeventyr, lå i et engelsktalende land. Og det måtte gerne være på den anden side af jordkloden.

”Når jeg nu alligevel skulle være væk, kunne jeg ligeså godt tage langt væk for at prøve noget helt andet. Australien og australiere havde jeg kun hørt godt om – og Griffith University er både stort, forholdsvis nyt og så er det muligt at blande sine fag på tværs af fakulteterne. Det kan være svært at omsætte australsk jura til danske forhold, så jeg vidste fra begyndelsen, at jeg også ville læse business”. 

Passionerede undervisere

Griffith University har i alt omkring 40.000 studerende, hvoraf de ca. 10.000 er internationale. Business er et af Griffith Universitys største fagområder, og Benedikte var tilknyttet universitetets hovedcampus Nathan, hvor hun læste fagene International Business and Governance, Transnational Law, Business Processes og Employment Relations.

”Jeg var virkelig glad for mine fag! Undervisningen var inspirerende, og professorerne var meget passionerede omkring deres fag og havde meget energi. I Danmark er forelæserne ofte advokater, der underviser et par gange om ugen som bierhverv. På Griffith er undervisning forelæsernes hoved­beskæftigelse, og de er meget i kontakt med os studerende. Deres engagement gav mig en øget interesse for faget og gjorde, at jeg fik en større gejst for at gøre det godt, fordi underviseren var lige så passioneret”.

På Griffith University bliver alle forelæsninger optaget, så de studerende kan gense dem og undervisnings­materialerne op til eksamen. Derudover var Benedikte begejstret for den undervisningsmetode, hun oplevede.

”I Danmark går du til eksamen én gang, så hvis du har en dårlig dag, er det rigtig ærgerligt, at dén ene dårlige eksamen tæller 100 procent af din karakter. På Griffith er der tre eksamener, som er delt ud på hele semestret. Det betyder, at du ikke behøver gå helt ned, fordi én eksamen går dårligt. Samtidig betød fordelingen af eksamener over hele semestret, at jeg ikke bare kunne nøjes med at læse til eksamen et par måneder forinden, men var tvunget til at komme ud på skolen for at møde de andre studerende og underviserne og for at deltage aktivt i forelæsningerne – og på den måde hørte og talte jeg hele tiden en masse engelsk”.

Netværk i hele verden

Benedikte kan både høre og se, at Study Abroad opholdet på Griffith University har givet hendes engelske et nøk opad.

”Mit sprog er mere flydende, og jeg skal ikke tænke over hvert ord, jeg siger – det kommer helt af sig selv! Forleden læste jeg en engelsk e-mail, jeg sendte, da jeg lige var ankommet til Australien. Og jeg tænkte bare er det virkelig mig, der har skrevet sådan?”, griner hun.

Personligt har Benedikte fået stort udbytte af at kende så mange mennesker i hele verden. Siden hun kom hjem til Danmark i juni 2013, har hun besøgt en veninde i Norge, en veninde i Sankt Louis, veninder i Århus, og i efteråret mødtes hun med en gruppe på femten andre internationale fra Griffith til oktoberfest i Tyskland.

”Det giver noget ekstra til en rejse, at du kender nogen i de lande, du besøger. Når du møder mennesker fra andre lande, sætter du din egen tankegang i perspektiv. Det er kun en fordel for mig, at jeg har læst i udlandet, og alle mine kontakter og større netværk er positivt fra alle vinkler,” fortæller Benedikte, der fik så meget blod på tanden af sit ophold på Griffith University, at hun til februar tager på et nyt Study Abroad ophold – denne gang til Spanien.
 

Se billeder fra Benediktes ophold på Facebook.

 

Af Christel Damsbo-Madsen Shymko

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.