Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Portræt af EDU-studerende Anders, Griffith University, Australien

Sol, strand og styrkede sprogkundskaber på Griffith University

Under sin bachelor i jordbrugsøkonomi skiftede Anders Kruse et semester på Københavns Universitet ud med fire måneders studieophold på Griffith University i Australien. Den tiltrængte luftforandring var fyldt med sol og socialt samvær, og ud over stakkevis af oplevelser havde Anders også et bedre engelsk med hjem i bagagen.

Universitetets mange muligheder 

Da 24-årige Anders Kruse rejste til Australiens nordøstlige delstat Queensland i begyndelsen af 2012, var det med håbet om, at det forestående studieophold på Griffith University ville give ham et pusterum fra de danske studier og samtidig forbedre hans engelsk og give ham oplevelsen af at bo og leve i en anden kultur end den vante danske.

"Jeg er opvokset i Odense og har ellers levet de seneste mange år i København og valgte derfor bevidst at bo et sted, der var noget helt andet. Jeg ville gerne bo et sted, hvor solen altid skinner og opleve, hvilken energi det giver," husker Anders, der i dag er tilbage i hovedstaden.

Sammen med en anden dansk studerende flyttede Anders Kruse ind i en lejlighed i feriebyen Surfers Paradise på den australske guldkyst, lige ved stranden. Gennem studenterforeningen på Griffith Universitys campus tog Anders blandt andet undervisning i kiteboarding og meldte sig ind i universitetets surfklub og dykkerklub.

"Det gælder jo om at udnytte mulighederne for at prøve noget af det, jeg ikke kan derhjemme, så jeg var meget aktiv udenfor og nød det gode vejr mest muligt," fortæller Anders energisk.

Griffith Universitys brede faglighed og stærke sociale vinkel

Styrkede fremtidige karrieremuligheder var også en faktor i Anders’ beslutning om at læse et semester i udlandet.

"Studieopholdet har givet mig erfaring i at begå mig i andre kulturer og miljøer. Desuden er min horisont blevet udvidet ved at læse fag, jeg ikke havde adgang til derhjemme," fortæller Anders, der oplevede undervisningen på Griffith University som meget aktiv og projektorienteret.

Anders roser Griffith University for at have en bred faglig vinkel og et stort udvalgt af fag. Muligheden for at vælge netop de fag, han vurderede ville styrke hans studieretning mest muligt, var en stærk prioritet, da Anders skulle vælge universitet. Derudover fandt Anders ud af, at Griffith University rummer utroligt meget socialt liv.

"Der er virkelig mange gode foreninger, blandt andet sportsklubber fra skak til surfing. På den måde kan man møde utroligt mange nye mennesker og skabe sig et netværk, så man ikke føler sig helt alene. At være af sted på egen hånd tvang mig til at finde nye tætte relationer. At stå på egne ben uden min familie og nærmeste venner som base lærte jeg utroligt meget af".

Netop det at skulle forlade alle sine venner og lukke sit liv i Danmark ned for et halvt års tid var en af Anders’ største udfordringer ved studielivet downunder.

"Jeg skulle fremleje min lejlighed, flytte mine ting, pakke ned, sige mit job op og sige farvel. Men det halve år i Australien gik hurtigt, fordi jeg oplevede så meget hele tiden. Der var hele tiden nye ting at sætte sig ind i og opleve – og når man har noget at lave, går tiden stærkt," fastslår Anders.

Forstærkede sprogkundskaber 

Det er et halvt års tid siden, Anders vendte snuden hjem til Danmark. Når han tænker tilbage på sit semester i Australien, er han ikke i tvivl om, at hans faglige profil er blevet styrket. Især kan Anders mærke, hvordan det at tale og tænke på engelsk kommer meget nemmere til ham nu end før.

"Personligt føler jeg en anden sikkerhed i engelsk. Jeg kan nemt skifte fra dansk til engelsk. Mit engelske ordforråd er også blevet betydeligt større, og jeg kan hurtigere finde de rigtige ord frem," fortæller Anders.

Det er blandt andet en fordel i et af de fag, Anders nu læser på sin kandidat på Københavns Universitet. Forelæseren er dansker, men undervisningen foregår på engelsk – og mange af de andre studerende er engelsktalende.

"Det er en kæmpe fordel at kunne skifte mellem sprogene og at have et velfungerende ordforråd i begge. Det kan især blive relevant i job med en international vinkel. Man ved aldrig, hvad der byder sig af muligheder, men nu står jeg bedre over for en karriere med en international vinkel. Generelt lægger mange virksomheder vægt på, at deres medarbejdere kan finde ud af at indfinde sig nye steder, lære nye mennesker at kende og tilegne sig ny viden. Alt det har studieopholdet styrket mig i".

Fotos fra Griffith University

Se fotos fra Anders' ophold på Griffith University i foråret 2012 på EDUs Facebook-side.


Skrevet af: Christel Damsbo-Madsen

 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.