Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvad kan jeg læse på Griffith University?

Study Abroad (Semesterophold)
Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau
Top-up bacheloruddannelse
Sommerkurser
Internship (Praktikophold)
Sprogkurser
Specielle programmer


Study Abroad (Semesterophold)

Study Abroad er en betegnelse for et studieophold i udlandet, hvor du ikke afslutter en hel uddannelse i udlandet. Study Abroad minder meget om udveksling og varer 1-2 semestre. Ved udveksling rejser du ud gennem en udvekslingsaftale på din danske uddannelsesinstitution og får hjælp af det internationale kontor. Ved Study Abroad finder du selv et relevant universitet i udlandet, du ønsker at læse på. Vælger du et af EDU's partneruniversiteter, får du gratis hjælp af EDU gennem ansøgningsprocessen. Se uddybning på vores side om udveksling og Study Abroad

Vil du læse et semester eller to på universitetet, kan du normalt selv vælge dine fag på kryds og tværs af fagretninger. Du skal blot opfylde kravene (prerequisites) til de enkelte fag.

Du finder universitetets udbud af fag i deres fagdatabase.

Når du søger i fagdatabasen, skal du gøre følgende:

 1. Brug fritekstfeltet til at søge på nøgleord.
 2. Vælg niveau under punktet "Study level".
 3. Vælg campus under punktet "Campus".
 4. Vælg studiestart under punktet "Commencing". Du kan som udgangspunkt kun have fag på ét campus, så dette kan være et vigtigt kriterium at søge på. 


Hvordan finder jeg de rigtige fag?

Se gode tips og råd til hvordan du finder de rigtige fag – og hvad du skal være opmærksom på, når du kigger efter fag.

Restriktioner på fag

Bemærk, at fagudbuddet på trimester 3 generelt set er mere begrænset end på de to øvrige trimestre. 

Vær opmærksom på, at en række fagområder ikke er åbne for studerende på Study Abroad-ophold (Trimesterophold), samt at nogle fagområder kun vil være åbne for studerende, der læser på hele uddannelser inden for samme fagområde. Du kan se begræsningerne under punktet "Restricted courses" her.

MED-fag, der ligger indenfor Bachelor of Public Health er åbne for Study Abroad studerende. Udover har Griffith laver en liste af forslag til fag, der kunne være interessante for medicinstuderende.

Se eksempler på fagmuligheder til medicinstuderende

Hvad betyder fagkoderne?

Fagkoderne forklarer, hvilket studieområde faget ligger inden for, og hvilket niveau faget er på.

Den første række af bogstaver er en forkortelse for det studieområde, faget ligger indenfor. 7008IBA er eksempelvis et fag, der ligger indenfor International Business (IBA).

Det første ciffer i fagkoden viser, hvilket niveau faget er på.

 • For fag på bachelorniveau (undergraduate level) er det første ciffer 1-4 (for eksempel 3008ART eller 1001MGT).
 • For fag på kandidatniveau (postgraduate level) er det første ciffer 7 (for eksempel 7230MGT eller 7403ICT). 

OBS! Når du kigger på fag, er det vigtigt at vælge fag, som passer til det niveau, du skulle være på herhjemme. Hvis du er af sted på dit sidste år på bacheloren, og eksempelvis tager første års fag i udlandet, vil niveauet på fagene højst sandsynligvis være lavere, end hvad du er vant til. Et godt råd er, at vælge fag i udlandet der ligger på samme år, som det år du er af sted på.

Hvor mange fag?

Du skal være fuldtidsstuderende i universitetets øjne for at kunne få og overholde reglerne for dit studievisum.

 • Et fuldtidsstudium er minimum 30 credit points per trimester
 • De fleste fag giver 10 credit points.
 • 40 credit points giver normalt 30 ECTS.

OBS! Vær opmærksom på, at det altid er din danske uddannelsesinstitution, der bestemmer, hvor mange fag du skal tage, for at det svarer til 30 ECTS. Der findes ingen officiel konverteringsskala. 

Bemærk at der kan være særlige forhold, der gør sig gældende.

Studieperioderne på universitetet hedder 'trimester' og varer cirka 4 måneder hver med 12 ugers undervisning. Studerende tager normalt 40 credit points i løbet af et ”trimester”, hvilket oftest bliver vurderet til cirka 30 ECTS af de danske uddannelsinstitutioner. Det svarer til 4 antal fag cirka.

Der findes dog også eksempler på studerende, der har fået et ”trimester” vurderet til 20-25 ECTS ved deres danske studienævn, da et ”trimester” typisk er 4-5 uger kortere end et normalt semester i Danmark.

Hvis dit studienævn godkender et ”trimester” til 20-25 ECTS, men du har brug for mindst 30 ECTS, er der forskellige muligheder at opnå dette på:

 • Du kan eventuelt kombinere et ”trimester” med en Summer Session (cirka 10 ECTS) og på den måde nå op på 30 ECTS.
 • Alternativt kan du også tage to ”trimester” i træk og optjene cirka 40 ECTS.
 • En tredje mulighed kan være at tage (og betale for) et ekstra fag (det er gratis) og så måske få det godkendt til 30 ECTS ved din danske uddannelsesinstitution.
  - husk at tjekke med dit studienævn i god tid om dette kan lade sig gøre.


Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse


Kombiner dine fag med et praktikophold

På Griffith University er det muligt at kombinere dit studieophold med et praktikophold

 


Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

Bachelorniveau (undergraduate level)

På Griffith University kan du færdiggøre en bacheloruddannelse (undergraduate degree) på tre år og i nogle tilfælde fire år.

Universitetets uddannelser på bachelorniveau (undergraduate level).

 1. Brug fritekstfeltet til at søge efter en uddannelse.
 2. Brug søgekriterierne i siden til venstre til at filtrere dine resultater baseret på ønsket campus (Available) og niveau (Study Level).


Kandidatniveau (graduate level)

Du kan også læse flere forskellige slags hele uddannelser på kandidatniveau eller derover (graduate level) blandt andet en Master's Degree, et Graduate Certificate, et Postgraduate Diploma eller en PhD.


En hel uddannelse på kandidatniveau tager typisk et til to år.

Universitetets uddannelser på kandidatniveau (graduate level).

 1. Brug fritekstfeltet til at søge efter en uddannelse.
 2. Brug søgekriterierne i siden til venstre til at filtrere dine resultater baseret på ønsket campus (Available) og niveau (Study Level).

OBS! Hvis du overvejer at tage en hel kandidatuddannelse i udlandet, bør du være opmærksom på, at uddannelsessystemer udenfor Danmark er opbygget på en anden måde. Det er eksempelvis normalt at arbejde nogle år efter sin bacheloruddannelse og først vende tilbage for at tage sin kandidatuddannelse senere hen. Det betyder, at når man tager en kandidatuddannelse i udlandet, så vil ens medstuderende ofte være erhvervsaktiv, og derfor kan undervisningstimerne potentielt ligge om aftenen, så man kan tage en kandidatuddannelse samtidig med, at man arbejder.


Top-up bacheloruddannelse

Vi har ingen særlig aftale om specifikke top-up bacheloruddannelser, men det er muligt at søge ind på en af universitetets bacheloruddannelser og samtidig søge om at få meritoverført de fag, du har taget i Danmark.

Vær opmærksom på at hvis du bliver optaget på en hel bacheloruddannelse på Griffith University, så kan der være krav om, at du minimum skal tage et vist antal års studier på Griffith University  – underordnet hvor meget merit du får for din erhvervsakademiuddannelse.


Sommerkurser

Vi har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig med at søge ind på sommerkurser på Griffith University.


Internship (Praktikophold)

Du kan kombinere dit Study Abroad-ophold på bachelorniveau på Griffith University med et praktikfag, som du kan få 10 credit points for. Praktikopholdet vil komme til at foregå i en non-profit organisation, som Griffith finder til dig. Mulighederne er mange, og Griffith kan som udgangspunkt finde en praktikplads til dig indenfor områder såsom business, marketing, psykologi og ingeniørarbejde. Læs mere her:

Praktikmuligheder på Griffith University.

Det er derudover muligt at finde dit eget praktiksted, hvorefter du kan søge om lov til at få dette anerkendt som en del af dit program på Griffith. Kravet er som udgangspunkt, at der er tale om en stilling i en non-profit organisation. Kontakt os gerne, hvis du er interesseret i denne mulighed.

Hvis du er interesseret i et praktikophold som en del af en hel uddannelse eller som en del af dit Study Abroad ophold på kandidatniveau på Griffith, skal du ligeledes tage kontakt til os.

OBS! Du skal have færdiggjort mindst et år (60 ECTS) af din videregående uddannelse, for at kunne søge om et Community Internship. Ønsker du at gennemføre et praktikforløb som en del af trimester på Griffith, skal du derudover være opmærksom på, at du kun kan få tilladelse til at følge 3 regulære (30 credit points) fag udover praktikfaget. Som udgangspunkt vil Griffith også kræve, at praktikken er forhåndsgodkendt af dit danske universitet.  


Sprogkurser

På Griffith University kan du også tage kurser i engelsk på enten deres Mt. Gravatt eller Gold Coast Campus. Du kan tage en række forskellige engelskprogrammer heri General English, English for Academic Purposes og lignende.

Universitetets sprogkurser i engelsk


Specielle programmer

Griffith University tilbyder allerede tilrettelagte programmer for Study Abroad studerende, der læser ønsker at læse et semester indenfor fagområder såsom f.eks. Arts, Education, Law og Business. 

Specialised Study Abroad Trimesters

OBS! Du skal have færdiggjort mindst et år (60 ECTS) af din videregående uddannelse, for at kunne søge om et af de tilrettelagte Study Abroad programmer. 


 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.