Pernille: "Tag af sted og oplev verden"
En rastløs hverdag i Danmark og et afslag på en udvekslingsansøgning fra Københavns Universitet fik Pernille Svendsen til at søge til Griffith University på Australiens østkyst gennem EDU i foråret 2016. ”Der var meget mere valgfrihed gennem EDU, og man kan bestemme mere selv,” fortæller Pernille, der rejste sammen med sin kæreste Rasmus, som kom af sted på en udvekslingsaftale på hans universitet.
Et fokus på at skabe en unik profil var også en stor drivkraft for at tage af sted. ”Jeg tænkte meget over, at jeg gerne ville have en unik profil, og at det kunne gavne mit CV,” siger Pernille.
Introtur med de internationale
I starten af semesteret fik Pernille og Rasmus muligheden for at komme på en introtur med de øvrige internationale studerende. De knap 50 studerende var forbi et Wildlife Sanctuary, hvor de kælede med koalaer og kænguruer, og kørte derefter til Byron Bay, hvor de fik surfing-lektioner og sejlede i kajak. ”Når jeg tænker tilbage på den tur, er jeg overrasket over, hvor meget den betød for det sociale senere på semesteret,” siger Pernille, der fortæller, at mange af dem, som hun og kæresten hang ud med på turen var nogle, de holdte kontakten med resten af semesteret.
Semester Break i Melbourne
Pernille havde valgt at rejse sammen med kæresten Rasmus, og det gav hende en ro at vide, at hun aldrig var alene. ”Når man er to, har man ikke samme behov og er ligeså desperat for at få nogle venner og skabe sig en omgangskreds.”
Til trods for den rolige tilgang til socialiseringen med andre studerende endte hun og kæresten alligevel med at få et par gode venner fra introturen. ”Vi mødte to danske piger, som vi snakkede meget med under opholdet,” fortæller Pernille, der endte med at tage på ferie sammen med pigerne i deres Semester Break. ”Vi tog til Melbourne, hvor vi lejede en bil og kørte Great Ocean Road. Det var en vildt god ferie.”
Intim undervisning
Undervisningen var meget varieret med forelæsninger med op til 100 studerende og et andet fag med kun 10 studerende. ”Det var meget intimt. Jeg er vant til at kunne gemme mig bag 200 andre studerende, og pludselig er man lidt mere udsat, når underviseren stiller et spørgsmål. Der bliver forventet meget mere af en,” siger Pernille, og fortæller, at det gav en anden og meget større motivation for at følge med i undervisningen. ”Det endte faktisk med at blive mit yndlingsfag.”
Opbygningen af studiet var på mange måder anderledes, end hvad Pernille var vant til hjemme fra Danmark. ”Vi havde quizzer en gang om ugen,” fortæller Pernille og fortsætter. ”Selvom der til tider var meget at se til, så synes jeg, det fungerer det bedre. Det tvang mig til at følge med løbende.” Da semesteret nåede sin afslutning havde man på baggrund af de ugentlige quizzer allerede bestået 50% af faget. ”Det var nemt til de afsluttende eksaminer, fordi der var slet ikke samme pres til eksaminerne, som der er herhjemme, hvor du skal præstere på en helt anden måde.”
"Klø på og lad være med at give op"
Opstarten på universitetet var præget af problemer med fag og forhåndsgodkendelser, men Pernille understreger, at det var alt arbejdet værd. ”Hvis man ramler ind i samme problemer og tænker, det ikke er besværet værd – det er det! Man skal bare hænge i. Også selvom det kan virke uoverskueligt,” siger Pernille og fortsætter: ”Klø på og lad være med at give op.”
Et af Pernilles råd til andre studerende er at deltage i EDU’s pre-departure møde. ”Det var super brugbart og virkelig nyttigt at få råd fra en tidligere studerende, der havde læst på Griffith University,” siger Pernille, der blandt andet fik råd om lejlighedssøgning.
Pernilles råd: Søg legater
For at kunne finansiere opholdet brugte Pernille lang tid på at søge legater. ”Jeg søgte en masse legater og fik rigtig mange penge. Det endte med at betyde, at jeg levede lidt bedre på mit ophold, end jeg ellers ville have gjort,” fortæller Pernille, der blandt andet lånte bøger på biblioteket og deltog i EDU’s legatopæg. ”Det er al tiden værd,” understreger Pernille.
Pernilles afsluttende råd til andre studerende er at springe ud i et ophold, der ligesom hendes, endte med at være langt over alt forventning. ”Jeg kan kun anbefale folk at komme af sted. Både af faglige eller personlige grunde, eller bare for at opleve verden.”
Vil du vide mere?
Vil du vide mere om Griffith University? Læs mere om universitetet på universitetsprofilen eller tilmeld dig et af vores infomøder, hvor du kan blive klogere på, hvordan du kommer til udlandet.