Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Økonomi på Griffith University

Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån


At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.


Undervisningsafgift og andre gebyrer

Undervisningsafgift

Undervisningsafgiften på universitetet afhænger af, hvad du læser.

Undervisningsafgift (Tuition Fee) – Study Abroad (Semesterophold)

Undervisningsafgift (Tuition Fee) – Hele kandidatuddannelser.

  • For at se hvad prisen er på en hel uddannelse på kandidatniveau, skal du slå den relevante uddannelse op i Griffiths database, vælge informationen for International students og se under punktet Indicative fee.

Undervisningsafgift (Tuition Fee) – Hele bacheloruddannelser.

  • For at se hvad prisen er på en hel uddannelse på bachelorniveau, skal du slå den relevante uddannelse op i Griffiths database, vælge informationen for International students og se under punktet Indicative fee.
  • Alle ansøgere fra Danmark, der har gennemført deres gymnasielle uddannelse i Danmark bliver automatisk tildelt 10% rabat på undervisningsafgiften på de første to trimestre af en hel bacheloruddannelse på Griffith University. Du kan læse mere om dette her

 

Andre gebyrer

Når du skal studere i Australien, skal du desuden tegne den obligatoriske australske sundhedsforsikring OSHC (Overseas Student Health Cover). Læs mere om OSHC.

Udover den obligatorske OSHC, er der ingen ekstra gebyrer, vi er bekendt med på universitetet.

Refusion af undervisningsafgift

Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift.

Ofte vil universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift også fremgå af dit optagelsesbrev.


Budget

Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.

Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme

Gode budgetråd fra tidligere studerende

Efterår 2017

  • Jeg betalte mindre end i DK, men til gengæld delte jeg også et værelse, hvor jeg i DK har min egen lejlighed.
  • Valgte at bo lige ned til stranden, så betalte 3.200 kr om måneden for en gammel lejlighed, hvor jeg delte værelse med to andre. Det var dog det hele værd, kan klart anbefales.  Nogle råvarer var billigere end i Danmark, andre dyrere. All around, gik det nok meget lige op.

Efterår 2014

  • "Australien er meget dyrt at leve i. Især fødevarer er dyrere end i Danmark - i hvert fald hvis man ønsker at leve forholdsvis sundt", ( efterår 2014 )
  • "Det er dyrt at leve og bo i Australien, men priserne minder om danske priser", (efterår 2014)

Forår 2014

  • "Kollegiet var billigt og en rigtig god måde at møde folk fra andre lande på! Grøntsager er virkelig dyre hernede, hvorimod kød er okay billigt", ( forår 2014 )
  • "Boligerne på campus er mere end 60 år gamle, og det kan man tydligt se og mærke. Men når det er sagt, så er det fedt at bo tæt på campus, da transporten fra byen tager lang tid og er dyr!", ( forår 2014)

Legater of andre finansieringsmuligheder

Danske legater

Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere. 

Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.

Udenlandske legater

Universitetet tilbyder forskellige legater til internationale studerende.

Universitetets legater


SU i udlandet

Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.

Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.


Udlandsstipendium

Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner. 

Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering


Udlandsstudielån

Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.

Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.


 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.