Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Griffith University, study abroad, studieophold

Griffith University: natur, eventyr og engageret undervisning

Et ønske om kulturel indsigt og personlig udvikling trak i efteråret 2013 den 24-årige Eleonore Kristine Fly Mathiasen til Griffith University i Australien, hvor hun læste 5. semester af sin bachelor i politik og administration fra Aalborg Universitet.

- Jeg er meget fascineret af, hvordan folk fra forskellige lande har forskellige tankesæt og gør ting på forskellige måder. Og så havde jeg lyst til at prøve mine grænser af. Jeg er sådan en, der bedst kan lide, at alt er struktureret og planlagt, og jeg har det svært med store forandringer. Men det er svært på forhånd at planlægge alt i detaljer, når du skal bo alene på den anden side af jorden, så på den måde stillede jeg mig selv i en situation, hvor jeg blev nødt til at acceptere, at der ville ske drastiske omvæltninger i mit liv, og at jeg måtte lære at håndtere dem.

Lækkert klima og vild natur omkring campus

Eleonore gik efter et land med dejligt klima og masser af natur, så hun studerede et verdenskort, faldt over Australien og tænkte ‟hvorfor ikke?!”

- Jeg er naturmenneske og bliver både rolig og inspireret af at være i naturen, og Australien har bare det hele: ørken, regnskov, frodige kystlinjer, bjerge. På EDUs hjemmeside ledte jeg efter et universitet og et fakultet, der passer til mit studie, ligger i et rimeligt prisleje og som gør noget for sine internationale studerende. Griffith University har alt det – og at campus ikke ligger midt i en storby, men ude i naturen, betød meget for mig, og var helt sikkert med til, at jeg faldt pladask for Griffith og for Australien i det hele taget, stråler Eleonores stemme.

Griffith University har fem campusser i Brisbane-området og på The Gold Coast. Eleonore var tilknyttet Nathan, universitetets største og ældste campus, som ligger 10-15 km uden for Brisbane City – på toppen af en bakke i en stor skov.

- Campus er utroligt frodigt, og der er flere kilometer lange vandrestier rundt i campus’ skove. Hele området omkring campus er naturfredet, og du har utroligt smuk natur lige uden for undervisningslokalerne. Boligkontoret sendte på et tidspunkt en ‛snake alert’ ud til alle beboerne, og folk advarede hinanden, hvis de f.eks. havde set en slange hænge fra et træ på en sti på vej til undervisning. Store leguaner på en halv til hel meter væltede rundt over hele campus. Det var en ret speciel oplevelse. Og så er du ikke mere end 30 minutter i bil fra havet og de smukkeste sandstrande.

Hver dag er et nyt eventyr

På Griffith University læste Eleonore Management Concept, Globalization in the Asian Pacific and Australia, Solving Policy Problems og Government Business Relation, og hun var især glad for undervisernes engagement.

- Det var tydeligt, at underviserne brændte for deres fag. De lyttede til os studerede og inddrog os aktivt i undervisningen. Vi var mange internationale på mine hold, og det udnyttede underviserne ved at spørge ind til, hvordan emner fra undervisningen forholder sig i de forskellige lande. Det betød, at vi ikke bare lærte om Australien, men kunne sammenligne med Japan, Korea, europæiske lande – det var vildt fascinerende. Vi kunne afspejle vores viden og drage paralleller, og det har givet mig en større forståelse og et andet perspektiv på, hvordan tingene hænger sammen i andre lande.

Ud over forelæsninger, opgaveskrivning og lektielæsning sørgede Eleonore for se så meget som muligt af Australien ved at rejse undervejs i semestret. Hun havde kun undervisning tirsdag, onsdag og torsdag og dermed rig mulighed for forlængede weekender.

- Jeg havde en helt anden frihed, end jeg er vant til derhjemme. Dernede skulle jeg ikke tage højde for nogen, men kun tænke på mig selv. Den frihed kombineret med et hav af nye oplevelser hele tiden var nok det allerbedste ved mit ophold.

En stor personlig succes

Forud for sit udenlandske studieophold havde Eleonore rigtig mange bekymringer: Kunne hun undvære sin familie så længe, ville hun finde nogen at rejse rundt med og opleve med, ville hun kunne klare niveauet. Til hendes store overraskelse forduftede bekymringerne, da hun først var afsted.

- Det var helt vanvittigt, hvor nemt alt gik. De første 14 dage var lidt svære – jeg skulle danne en social omgangskreds, oprette bankkonto, købe australsk simkort, indrette mit værelse, finde ud af at komme fra campus til universitet – alt det fyldte rigtig meget og var en stor udfordring. Selv de mindste ting, du slet ikke tænker over derhjemme, tager lige pludselig tager al din energi. Men jeg var nødt til at få tingene gjort, og fordi jeg skulle så meget, nåede jeg slet ikke at være bekymret. Resten af semestret oplevede jeg så meget, at jeg helt glemte at bekymre mig og savne.

Når Eleonore ser tilbage, er hun helt bevidst om den store personlige udvikling, studieopholdet har givet hende.

- Jeg har vist mig selv, at jeg godt kan! Jeg kan klare en omvæltning og give slip. Fagligt har jeg uden tvivl rykket mig på mit engelske, både i tale og på skrift, og jeg har fået en ny viden omkring andre kulturer og andre samfund. Jeg er helt overbevist om, at jeg har en anden viden inden for mit fagområde end dem, der ikke har været ude. Udlandsopholdet beviser også, at jeg kan planlægge sådan et forløb og at jeg har fået andre perspektiver med hjem – så jeg håber, at jeg vil ligge øverst i bunken, når kommende arbejdsgivere læser jobansøgninger igennem.

Som oplægsholder på EDU Days har Eleonore allerede anbefalet Griffith University, men hun gentager gerne sin begejstring:

- Griffith gør utroligt meget for deres internationale studerende – du kan få al den hjælp, du kunne tænke dig. Hvis du er lidt nervøs for at tage af sted, vil jeg helt sikkert anbefale Griffith. De skaber et fantastisk miljø for internationale studerende med så mange aktiviteter og events, at du er nødt til at sige nej, fordi der er så mange. Det er helt fantastisk som de sætter stor pris på deres internationale studerende.
 

Vil du tjekke, om Griffith University er noget for dig?

Så har vi lavet denne overbliksartikel om, hvad du får ud at at studere på Griffith University

Af Christel Damsbo-Madsen Shymko

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.