Anne Sofie vendte hjem fra Griffith University med masser af selvtillid
Anne Sofie Falcke Hansen var 20 år gammel, da hun rejste alene til Australien for at læse et semester på Griffith University som led i sin toårige multimediedesign-uddannelse. Det gav hende masser af selvtillid, og hun fandt ud af, i hvilken retning hun vil fortsætte sit studium.
Anne Sofie er gået målrettet til værks på uddannelsesfronten, og der har ikke været tid til ”fjumreår”. Efter folkeskolen fortsatte hun direkte i gymnasiet, og derefter direkte videre på multimediedesign-uddannelsen på Københavns Erhvervs Akademi, KEA. Uddannelsen tager to år, og derefter kan man specialisere sig i forskellige retninger. Så da Anne Sofie på sit første semester stødte på EDU til et udlandsarrangement på KEA, fik hun blod på rejsetanden.
EDU gør det overskueligt
Rejselysten og trangen til at opleve har Anne Sofie altid haft, men alligevel virkede det som en uoverskuelig proces at gå i gang med.
- EDU gjorde det nemt og overskueligt. De var en stor støtte. Jeg talte med én, der selv havde været på samme universitet, og det gav en tryghed i forhold til at rejse alene for første gang, fortæller Anne Sofie.
Hun tog den endelige beslutning om at læse et semester i udlandet i begyndelsen af sit andet semester. EDU sørgede for de fleste af de praktiske ting, men den økonomiske del er man selv ansvarlig for, og det var ikke så nemt at hive legater hjem, når man ikke er kandidatstuderende. Heldigvis kunne Anne Sofie jo tage sin SU med, og udlandsstipendiet dækkede det meste af undervisningsgebyret for fagene på Griffith University.
Fremtiden blev afklaret
Det var et ønske om at udvikle sig personligt og få et CV, som adskiller sig fra hendes medstuderendes, der fik Anne Sofie til at læse et semester i udlandet. Begge dele er tilsyneladende lykkedes. Kun nogle få andre fra Anne Sofies uddannelse på KEA har valgt, ligesom Anne Sofie, at læse i udlandet, og personligt har hun rykket sig milevidt i løbet af de syv måneder, hun tilbragte på den anden side af jorden. Før var hun ikke helt sikker på, hvad hun skulle vælge, når hun var færdig som multimediedesigner, men efter hjemkomsten er hun langt mere afklaret, end før hun tog af sted.
- Det gav mig selvtillid at skulle klare mig selv, og så blev jeg klar over, hvad jeg gerne vil læse videre til, fortæller Anne Sofie.
Valget er faldet på ’Art Director’, der er en kreativ stilling inden for film-, medie- eller modeverdenen.
- Min beslutning udviklede sig lidt af sig selv. Det gav en ro, der kom sammen med selvtilliden. Jeg tror også, at det var det med at prøve noget helt nyt og opdage, at det kunne jeg også. Det var meget bekræftende, forklarer Anne Sofie.
Tre års oplevelser på ét semester
Anne Sofie var rigtig godt tilfreds med underviserne på Griffith University. Hun valgte nogle meget kreative fag i forhold til dem, hun kunne få hjemme i Danmark.
- De var gode til at hjælpe og forklare tingene på en anden måde, siger Anne Sofie, der ofte havde meget lange skoledage til sent om aftenen.
Selve undervisningen var hård på en anden måde end hjemme i Danmark. Der var hele tiden opgaver og prøver, som skulle bestås.
- Jeg kan egentlig bedre lide den danske form, selvom den australske på en måde er mere fair, fordi det ikke kun er én enkelt eksamen til sidst, der tæller, siger Anne Sofie.
Udover skolen var det også de mange nye venner, der gjorde udlandsopholdet ekstra værdifuldt for Anne Sofie. Netop det at finde venner var en del af udfordringen ved at rejse alene.
- Det var rigtig svært de første to uger, hvor jeg var meget alene. Man ved jo ikke helt, hvor man skal gå hen og finde andre i samme situation, fortæller hun.
Heldigvis havde EDU oprettet en Facebook-gruppe, og den blev vigtig i forhold til at finde venner. Det var her folk skrev, når de arrangerede en fest, grillaften eller en tur til stranden, og spørger man Anne Sofie, hvad det bedste har været, har hun svært ved at vælge én ting.
- De nye venskaber, vejret og skolen. Jeg kan ikke vælge én ting. Det er som om, man har presset tre års oplevelser ind på et halvt år, forklarer hun.
Skrevet af Anni Lyngskær