Praktik i udlandet gennem EDU's samarbejdspartner AIC

Brug en sommerferie eller et semester på at opkvalificere dit CV med international erfaring fra et skræddersyet praktikophold i en af de her attraktive byer: Boston, Los AngelesNew YorkSan Francisco, LondonToronto, VancouverHong Kong, Mumbai eller Tokyo.

EDU kan via Academic Internship Council (AIC) formidle praktikophold i en lang række anerkendte, internationale virksomheder som NASDAQ, Gucci, Royal Bank of Canada eller CNN. Mulighederne er mange, og har AIC ikke en eksisterende samarbejdsvirksomhed, der matcher dig og din profil, finder de en ny.

EDU samarbejder med AIC om praktikophold

AIC har over 30 års erfaring med at matche studerende med relevante praktikforløb - en erfaring du som dansk studerende kan benytte dig af i jagten på den rigtige praktikplads i udlandet. AIC samarbejder, udover EDU, med en række topuniversiteter som Columbia University, Michigan State University og UC Berkeley, om at skaffe relevante praktikforløb til deres studerende. 

EDU og AIC kan tilbyde følgende services:

 • Du vil have en personlig samtale med AIC for at klarlægge dine kompetencer, ønsker og mål med praktikforløbet for at sikre det rigtige match.
   
 • Du vil i samarbejde med AIC's kompetente personale få hjælp til at finde den rigtige praktikplads blandt AIC's mange samarbejdspartnere. Hvis der ikke findes det perfekte match blandt AIC's eksisterende partnere, så vil AIC gøre deres bedste for at finde et match i en eventuel ny samarbejdspartner. 
 • Du vil få hjælp med at forberede dig til interviews med potentielle praktikpladser.
 • AIC og EDU står til din rådighed før, under og efter forløbet. Hvis der opstår problemer under opholdet, hjælper AIC igennem deres lokale kontorer i de forskellige byer. De kan kontaktes 24 timer i døgnet, hvis der opstår situationer, hvor du har behov for hjælp på stedet.
 • Du vil få hjælp med at få det rigtige visum. Prisen for visum til USA (inklusiv almindelig sygeforsikring, eksklusiv MRV Fee) er inkluderet i den samlede pris.
 • Ansvarsforsikring i forbindelse med din praktik er inkluderet i prisen - du skal dog også budgettere med køb af en almindelig rejseforsikring.
 • Du kan få hjælp med at finde bolig på destinationen, hvis du ønsker det.
 • Velkomstarrangement på destinationen efter ankomst.
 • Sociale og faglige arrangementer i løbet af opholdet.
 • Du vil have et evalueringsmøde halvejs i forløbet for at sikre, at alt går som planlagt.
 • Du vil få en evaluering af praktikforløbet samt få mulighed for at evaluere din praktikplads.
 • Du vil få hjælp til at formidle og inkorporere praktikoplevelsen og erfaringerne derfra på dit CV.

Tidligere praktikanters oplevelser

“Jeg kunne både lære fra mig og lære noget selv. Det var rart at bruge alle de “småkedelige” ting, man terper så mange år på universitetet, og se dem blive eksekveret og blive til “rigtige ting” og få lov til at ha’ hænderne i det. Det lærte jeg virkelig meget af, men det at jeg kunne lære fra mig var også virkelig fedt” (Maja, Toronto)

”Når jeg skal søge job, kan jeg helt klart se store fordele i, at jeg har været i udlandet og arbejde.” (Nima, Hong Kong)

”Men alligevel føler jeg, at jeg har fået meget mere ud af de to måneders praktik, end jeg har på mine tre år på bacheloren,” (..) Jeg synes, det var helt vildt fedt at få tildelt et ansvar. Og jeg tror også, at det var en klar fordel, at jeg valgte et småt praktiksted, hvor jeg fik en mere væsentlig og vigtig rolle i teamet. Og så er det bare fedt at føle, at man bidrager med noget.”  (Sascha, Boston)

"Jeg har haft en rigtig god oplevelse med at være i praktik i New York. Det har bestemt været en oplevelse, der har været langt ude af min comfort zone, men det har samtidig lært mig, at jeg lærer bedst ved at blive kastet ud i tingene og prøve mig frem! Jeg var praktik et sted, hvor jeg fik meget ansvar og blev taget seriøst selvom jeg bare er studerende. Jeg har fået udvidet mit netværk til mennesker jeg vil bevare kontakten til i lang tid."

(Efterår 2015)

"Arbejdskulturen i Hong Kong får i den grad den studerende til at lære at stå på egne ben samt at lære af egne erfaringer."

(Efterår 2015)

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.