Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Fotos og oplevelser fra AUT University, Auckland, New Zealand

Fotos og oplevelser fra studerende på AUT University

Billeder fra AUT, Auckland og omegn

Se Sannes billeder fra et semester på AUT fyldt med spændende rejser

Se Henriks billeder fra et semester på AUT

Se Anne Sofies flotte billeder fra rejser rundt på hele New Zealand.

Se billeder fra EDUs Global Tour filmhold, der besøgte Auckland i 2009


Film fra EDU-studerende på AUT

Se en film med Peter fra hans ophold på AUT

Se en film fra Henriks vilde udfoldelser i den newzealandske natur.

Se en film fra Daniels semester på AUT

Se en film med Daniels vilde oplevelser

Se en film med Daniel, der bestiger Mitre Peak i Milford Sound

Se en film med Daniel, der bestiger Black Peak i Mt. Aspiring Nationalpark

Se en film med Daniel, der er på Roadtrip på New Zealand

Se en film med Daniel, der bestiger Mt. Doom

Se en film med Daniel, der er på dykkertur til Canterbury Wreck

Studieoplevelser på Instagram

Hvordan er det at studere på AUT? Følg med i EDU-studerendes oplevelser, når studerende skiftevis overtager vores Instagram-profil (@edudanmark). Du kan også søge efter følgende hashtag på Instagram #eduaut, hvor du kan følge med i, hvordan det er at studere på universitetet. Samtidig kan du følge studerendes profiler på Instagram og blive inspireret til, hvordan et studieophold i New Zealand kan se ud. Søg efter følgende brugernavne på Instagram:

  • louisejunge

Hvordan har de danske studerende oplevet deres ophold på AUT

”Helt unikt ophold. Der er ikke så mange studerende til forelæsningerne, så man kan deltage aktivt i diskussionerne. Professorerne er meget hjælpsomme.” (Sanne, læser international business på CBS)

”AUT er New Zealands næststørste universitet og udbyder en bred vifte af retninger lige fra hospitality til design, business og engineering. Med andre ord, der er gode muligheder for at variere sine fag. AUT tager rigtig godt imod de internationale studerende med en masse information og arrangementer løbende.” (Anna, læser på Ingeniørhøjskolen i København)

”De har verdens bedste internationale kontor! De ved alt, og hjælper dig med alt - minder lidt om din familie” (Philip, læser international teknologiledelse på Aalborg Universitet)

”Der er virkelig fokus på, at man lærer noget!!!! Hvilket jeg synes er super fedt.” (Sanne, læser international business på CBS)

”På AUT er nærheden i fokus. Klasserne er små, bordene runde (opfordrer til gruppearbejde) og professorerne er helt nede på jorden og tager sig tid til at hjælpe den enkelte studerende. Det er ting, der er rigtigt vigtige som international studerende.” (Christopher, har læst et top-up businessprogram på AUT)

"Servicen fra professorerne, og på AUT i det hele taget, er virkelig god. One-on-one tid med professorerne er nem at få. Noget af det fedeste er, at der bliver lagt op til, at du virkelig skal arbejde for at opnå noget på uni. Landet er desuden fantastisk, og påskeferien var næsten tre uger lang i mit tilfælde. Den lange ferie gjorde, at man virkelig kunne udforske resten af landet." (Casper, læser international business på CBS)

”AUT er specialiseret indenfor maori-kultur og tilbyder fag og hele retninger for alle studerende, det er en unik feature ved at læse på AUT, og giver en mulighed for at lære mere om New Zealands kultur.” (Anna, læser på Ingeniørhøjskolen i København)

"New Zealand er dyrt. Det boligtilbud, som AUT tilbyder, koster mange penge - ca. 5.000 danske kroner pr. måned, men det er pengene værd." (Mourad, læser til dagligt på SDU)

 "Virkelig en fed oplevelse. Kom herned i god tid og brug trademe.co.nz eller gumtree.co.nz til at finde bolig." (Mathias læser til ingeniør på DTU)

"Skulle jeg beskrive mit ophold på AUT med et enkelt ord, ville jeg nok anvende ordet fantastisk." (Mourad, læser til dagligt på SDU)

"Du skal være opmærksom på, at der er forskel på undervisningen i New Zealand og den danske undervisning. I New Zealand er der større krav til de formelle krav og formen af opgaven." (Mourad, læser til dagligt på SDU)

"AUT er et fantastisk universitet, som er meget moderne og hvor alle faciliteter er i orden. Undervisningen er mere personlig end hvad jeg kender hjemmefra. Det meste foregår i små klasseværelser fremfor i store forelæsningssale. Undervisningen er også mere praktisk end teoretisk." (Sara, læser til dagligt på AU)

"AUT ligger midt i byen, så transport dertil er meget nemt." (Søren, læser til dagligt på KU)

Studerendes yndlingshangouts og gode råd

Hikuwai Plaza på campus - her er der bl.a. unifester om fredagen og ”free feeds”, altså gratis mad til de studerende, 1-2 gange om ugen.

Deltag i ISSS-eventen Noho Marae – en hel weekend hvor man lærer en masse internationale studerendes at kende og lærer en masse om maori-traditioner.

På havnen i Auckland er der rigtig god stemning og masser af hyggelige caféer, hvor man kan få sin fredagsøl.

Biblioteket – ligger lige midt på campus og er det perfekte sted at læse og møde folk man kender.

Queens Street – liv 24/7, og der er mange fede steder at shoppe og gå i byen, fx Father Teds og Casette

I Auckland sker der noget HELE tiden. På AUT’s facebookgruppe for internationale studerende, bliver der konstant slået ting op, som man kan være med til. Hvis man er klar på de arrangementer, der er her, og man følger med på eventfinder.co.nz, keder man sig aldrig. Der er arrangementer som: Surf-ture, paintball, fester, filmfestivaller, motionsløb og meget meget mere.

Omkring Auckland ligger der mange fede strande. En halv time væk ligger Bethells Beach og Piha Beach, med mulighed for surfing og badning.

New Zealand er ekstremt smukt, og man kan opleve så mange ting i naturen: vandreture, sejlture, fisketure, bjergbestigning, gletsjervandring. Gør noget, der ikke er så turistagtigt, såsom at tage på farmstay og forsøge at hjælpe til, hvis man kan. Eller woofe - man får mad og logi for at hjælpe til. Det er en rigtig god måde at opleve, hvordan det rigtige New Zealand er. Hvis man er åben, kan man opleve nogle rigtigt spændende ting, fordi kiwierne gerne vil vise, hvordan de lever og er meget gæstfrie.

30 minutter med færgen og du befinder dig på Waiheke Island, den mest fantastiske ø. Jeg vil helt klart anbefale at leje mountainbikes og tage en tur til øen. Pak eventuelt telt og sovepose og tag en overnatning på en af naturcampingpladserne på øen. Hvis vejret er til det, er der de lækreste strande.

Man kan nemt komme ud og udforske den nordlige ø. 

Impression Real Estate er gode til at hjælpe med at finde bolig. Ellers besøg universitetets internationale kontor, der også er meget behjælpelige. 

Campuslivet tilbyder mange underholdende events - såsom pubquizzer, fodboldturnering og stand-up comedy.