Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Fornyet faglig forståelse efter et semester på AUT University

En hektisk hverdag med kandidatstudie og fuldtidsjob blev motivationen for at læse et semester i New Zealand, der bød på faglig indsigt, stærke venskaber og en fornyet rejselyst.

Anna-Bertha har netop afsluttet sin kandidat i Economic Marketing på CBS og var sidste efterår et semester på AUT University (AUT), hvor hun læste en del af kandidaten. ”Jeg har altid gerne ville rejse og studere og har længe drømt om at komme til New Zealand,” siger Anna-Bertha, og fortæller, at hensigten med opholdet blandt andet var, at få en afklaring af, hvordan hun skulle prioritere sit liv.

Med fire kandidatfag og en 50-timers arbejdsuge sideløbende, blev hun enig med sig selv om, at en omvæltning i hverdagen var nødvendig. ”Jeg snakkede med mine kollegaer om, at jeg skulle tage væk for at finde ud af, hvordan jeg skulle prioritere mit liv, sådan at jeg kunne vende tilbage til arbejdet på en ordentlig måde.”

AUT havde anderledes, men god undervisningsform

Det var et meget anderledes studie Anna-Bertha mødte på den anden side af jorden. Klasserne var skåret ned til max 18 studerende og måden at give karakterer på, afveg en del fra den danske. ”Det var en løbende vurdering, hvor karakteren var delt op i en masse forskellige elementer. For eksempel var det, at møde op og være aktiv i timerne en del af karakteren. Det synes jeg var super fedt,” fortæller Anna-Bertha og understreger, at det var en læringsproces, hvor man hele tiden havde mulighed for at forbedre sin karakter, og denne form for samarbejde mellem underviser og studerende var enormt givende for undervisningen.

Også undervisningsformen adskilte sig fra normerne på CBS. De små klasser gjorde, at de studerende fik lov til at være med i beslutningsprocessen i forbindelse med undervisningen. ”Vi kunne som studerende være med til at vælge pensum, og samtidig havde professorerne også en interesse for det, man sad og forskede i, i forbindelse med specialet,”  fortæller Anna-Bertha. Hun pointerer, at denne struktur gennem undervisningsforløbet var en af de bedste oplevelser på AUT.

Selve udbyttet af undervisningen har Anna-Bertha først mærket efter sin hjemkomst. Hun fortæller, at hun ofte til undervisningen undrede sig over det lidt lavere niveau, men efterfølgende har oplevet, at den mere praktisk orienteret undervisning ubevidst har givet Anna-Bertha meget mere end forventet ”Jeg synes jeg har fået et andet syn på, hvordan man også kan lære, for efter jeg er kommet hjem kan jeg se, at jeg har lært meget mere end jeg troede.”

Fokus på de internationale studerende

Som international studerende på AUT bliver man en del af de 7.000 internationale studerende fra mere end 100 lande. Anna-Bertha fortæller, at der blev taget godt hånd om en fra universitetets side. ”Der var helt vildt god service hele vejen igennem, og man følte sig meget velkommen.”

AUT sørgede jævnligt for arrangementer for de business-studerende, der i første omgang ikke gjaldt Anna-Bertha, da hun var Study Abroad-student. ”Der var en masse ting for de business-studerende, der var af sted på en udvekslingsaftale, som jo ikke gjaldt mig. Jeg skrev til dem og brokkede jeg mig over det og derefter ændrede de det.” De forskellige aktiviteter var blandt andet en one-on-one vejledningssession og en business-lunch, som Anna-Bertha deltog i. Det var en god måde for de studerende både at networke og få saglig vejledning fra en anderledes vinkel.

Stærke venskaber på weekendture

Hverdagen i New Zealand blev brugt intensivt på studiet, mens weekenderne var fyldt med udflugter sammen med de mange nye venner. Netop vennerne fra hele verden har været fedt for Anna-Bertha, der flere gange har haft besøg fra både Tyskland og USA  ”Fordi man er så intenst sammen, går man nærmest hen og bliver en lille familie.”

Anna-Bertha købte en bil sammen med tre andre venner. Fordi den offentlige transport er dyr i New Zealand, er Anna-Berthas bedste råd til nyankommne studerende at købe en bil. ”Man skal tage til New Zealand for at opleve alt det uden for byerne, så mit bedste råd er, at købe en bil så hurtigt som muligt.” Bilen blev brugte til at tage på rafting-, surfing-, weekend- og endagsture rundt i New Zealand, hvor de blandt andet udforskede nord-øen, herunder Bay of Islands, der er 144 smukke øer beliggende 3-timers køretur fra Auckland.

Af sted på eventyr igen

De 7 måneders ophold i New Zealand har givet Anna-Bertha blod på tanden til at rejse mere, og derfor tager hun i slutningen af oktober på nye eventyr: ”Jeg er blevet færdig med min uddannelse, så nu tager jeg til Australien i et lille år for at arbejde. Lige da jeg kom hjem fra New Zealand, sagde jeg, at jeg bare lige skulle skrive afhandlingen og så af sted igen.”

Den fornyede rejselyst og mod på flere eventyr har Anna-Bertha lyst til at dele med andre, der går med drømmen om at studere i udlandet: ”Gør det! Det er alle pengene og sorgerne værd. Man hører tit, at folk siger, at man bare skal gøre det, men man kan virkelig meget mere end, man tror!”

Af: Mille G. Sundby