Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Portræt af EDU-studerende, Kamilla, JCU, Singapore

Kulturel indsigt og faglig udfordring på JCU Singapore

25-årige Kamilla Lund Pedersen har netop afsluttet et trimester på James Cook University (JCU) i Singapore, hvor hun studerede fra oktober 2013 til slutningen af januar i år. I Danmark læser Kamilla kandidaten Human Ressource Management på CBS.

Som en del af sin BA tog Kamilla tilbage i foråret 2010 et study abroad-ophold på San Diego State University i USA, gennem EDU, og dét ophold overbeviste hende om, at hun ville af sted igen på kandidaten.

”Jeg oplevede så mange fede ting, nogle af mine bedste veninder har jeg derfra, og både personligt og fagligt udviklede jeg mig meget. Jeg var 21 år og skulle stå på egne ben, og jeg lærte utroligt meget af selv at have ansvar for at få det hele til at fungere. Jeg elsker at rejse og møde nye mennesker, og det at bo i et andet land er en helt speciel oplevelse i forhold til at have en hverdag. Så efter USA var jeg helt sikker på, at jeg ville studere i udlandet igen”, fortæller Kamilla energisk.

På sin kandidat ville Kamilla gerne til et asiatisk land, og ud fra sin research på EDUs og andre hjemmesider valgte hun James Cook University i Singapore.

”Vi lever i en global verden, så det er vigtigt at have forståelse for andre kulturer, og jeg tror på, at man lærer og forstår bedre ved at være der. På længere sigt kan det kun give et godt indtryk, at jeg har boet og studeret i en af Asiens største businessbyer”. 

Forberedelse til en international karriere

Kamilla læste fire fag på JCU Singapore: Strategy and Leadership, Current Business Issues, People in Organizations og Managing Business in a Global Context.

”Hvor undervisningen i Danmark er teoritung og akademisk, er den meget mere praktisk orienteret på JCU Singapore – og det har været en stor udfordring. Blandt andet har det været svært at finde ud af undervisernes forventninger, fordi noget, der er helt naturligt for dem, ikke nødvendigvis er det for mig, fordi den danske studiekultur er helt anderledes. Afleveringerne er typisk fokuserede på, hvordan man praktisk vil gøre, hvis man eksempelvis er leder i en virksomhed, hvor vi i Danmark analyserer en virksomhed ud fra relevante teorier”.

Der går ca. 2.500 studerende på JCU Singapore, hvoraf 40 procent er fra Singapore. De resterende 60 procent er hovedsageligt fra resten af Asien samt Australien og Europa.

”På James Cook University har jeg haft meget gruppearbejde på tværs af kulturer, hvilket er spændende og udfordrende, fordi vi ikke har den samme tilgang til det, men skal lære at finde ud af det sammen. Jeg har altid set mig selv i en international virksomhed, og jeg tror, det er sundt at lære at håndtere den slags situationer nu, frem for når jeg er ansat”.

Kastet ud af sin "comfort zone"

Sammen med seks andre internationale piger boede Kamilla tæt på JCUs campus Ang Mo Kio. De syv piger delte en 100 kvadratmeter stor lejlighed, der ligger 5-10 minutters bustur fra universitetet. Lejligheden består af tre dobbeltværelser, et køkken, en stue og et badeværelse, og de klemte leveforhold har været en lærerig udfordring for Kamilla.

”Det begrænsede privatliv gjorde, at jeg lærte meget om mig selv og hvordan jeg reagerer i pressede situationer, f.eks. hvis jeg havde lyst til at være mig selv, men ikke kunne komme til det. Når man bor med så mange andre, er det ikke alle, man har lige god kemi med – og sådan er det også på arbejdspladser og generelt, og så må man lære, hvordan man griber det bedst muligt an. Jeg er blevet kastet ud af den ”comfort zone”, vi har tendens til at være i derhjemme. Det at være et helt nyt sted uden de vante, trygge rammer gør noget ved dig, og alle burde gøre det!”

Næste skridt for Kamilla er specialet. Før hun rejser hjem til Danmark og kaster sig over det, rejser hun til Nepal for at trekke med en veninde. Og netop Singapores centrale beliggenhed i Asien fremhæver Kamilla som en stor fordel, fordi det gør det nemt og billigt at rejse rundt. Kamilla har på mange måder været glad for sit trimester på JCU Singapore, og hun taler varmt for, at andre får samme oplevelse.

”Det er så anderledes en skolegang end vi er vant til i Danmark, og jeg tror, det er sundt at blive kastet ud på dybt vand. Det kan være frustrerende, og jeg har nogle gange tænkt ”hvorfor gør vi ikke bare som i Danmark?!”, men det er jo ikke ensbetydende med, at vi gør det rigtigt i Danmark. På den måde har jeg fået større forståelse for, at man gør ting forskelligt i forskellige kulturer, og at vores opfattelse af ”rigtigt” ikke er den samme for alle – jeg har lært at have flere perspektiver. Hvis du overvejer at læse i udlandet, så gør det – du fortryder det ikke! Ja, det er en kliché, men det passer, slutter Kamilla med et stort smil.

Følg Kamillas oplevelser på Instagram

Følg EDUs Instagram, @edudanmark, og se billeder fra Kamillas ophold på James Cook University. Kamilla overtog i uge 1 vores Instagram-stafet og viste billeder fra sit ophold. Du kan også #edusingapore på Instagram og se flere billeder fra universitetet og byen. 

 

Af Christel Damsbo-Madsen Shymko

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.