Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
EDU studerende på James Cook University i Singapore

Studieophold i Singapore skabte jobmuligheder hos LEGO

Da Casper Guldager Jensen startede på Aarhus Universitet, havde han sat sig to primære mål: At komme til udlandet og at komme i praktik. Rådet, om at sætte sig mål, kom fra Caspers tidligere chef ved Berlingske Media, og man må sige, at Casper lever op til det råd. Sidste år kom Casper hjem fra et semesterophold på James Cook University Singapore (JCUS), og efter sommerferien starter han i praktik hos LEGO.

Hands-on og væk fra teoribogen i Singapore

Casper har altid rejst meget og der var ingen tvivl om, at han skulle på studieophold i udlandet på sin bachelor i erhvervsøkonomi fra Aarhus Universitet. Casper fik kendskab til EDU gennem nogle venner, som selv havde studeret i udlandet ved hjælp af EDU: ”Det er meget fleksibelt, og det kunne jeg rigtig godt lide. At man var kommet ind og kunne glæde sig”. 

På EDU’s hjemmeside blev Casper interesseret i Singapore. Fagene var ikke det primære fokus, da valget faldt på JCUS, men Casper blev hurtigt imponeret. Undervisningen på JCUS varierede meget fra den vante undervisningsform på Aarhus Universitet: ”I faget Negotiation sad vi til eksamen og forhandlede med et andet hold. Jeg har aldrig hørt om, at andre steder var så hands-on. Det var helt vildt godt. Samtidig kan man ikke undgå at lære en masse om kulturelle forskelle, når man laver gruppearbejde med nationaliteter fra hele verden”, fortæller Casper.

Husleje på 35.000 kr. om måneden

Casper boede det bedste sted i Singapore. I hvert fald, hvis han selv skal sige det. Stedet er Sofia Residence, og her betaler man gerne 35.000 kr. i husleje pr. måned for en stor 3 værelses luksuslejlighed i centrum med swimmingpool, tagterrasse, fitness center og kun 15. minutter fra Marina Bay. Casper valgte at bo med seks andre danskere, og på den måde blev huslejen betydeligt reduceret.

Casper fik sin SU med, fik udlandsstipendium og tog SU-lån. Derudover indkasserede han lommepenge via sin fritidsinteresse med at sælge aktier. ”Jeg synes, man fik meget for pengene. Singapore er sindssygt lækkert, og der er en grund til, at det er dyrt. Alt fungerer super godt, og jeg synes ikke, det er urimeligt.”

Studiejob hos LEGO efter Singapore

Caspers viden om Singapore blev hurtig en fordel, da han efter studieopholdet på JCUS søgte job hos LEGO i Billund. De var især interesserede i at høre om Singapore fra en, som havde boet der. Casper landede hurtigt jobbet i LEGO som Engineer Student Worker. Studiejobbet har nu udviklet sig til en praktikplads i LEGO’s Product Management Technology afdeling. Her starter Casper, når han har færdiggjort sit summer school ophold, som han i skrivende stund tager for at få alle ECTS-point i hus.

”Overvej dine valg og vær bevidst om det”

Drømmen om en karriere i udlandet er stor hos Casper, der lige nu overvejer, hvad der skal ske. Casper læser cand.merc. Information Management på Aarhus Universitet og er åben for flere muligheder, men synes, det kunne være fedt at vende tilbage til Singapore.

Det vigtigste, når man skal til udlandet, er, som med alt andet, at man skal gøre op med sig selv, hvad man vil have ud af det”. Casper ville aldrig have været studieopholdet på JCUS foruden, og han anbefaler andre studerende at blive bevidste om deres valg, inden de tager af sted.

 

Mød JCUS på EDU Days i september - en studiemesse for dig, der vil til udlandet

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.