Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Portræt af Christina, der fik venner for livet og sit drømme-studiejob ved at st

En CBS'er på James Cook University i Singapore

24-årige Christina fra København læser til daglig HA (psyk.) på Copenhagen Business School, en uddannelse, der kombinerer psykologi og økonomi. I efteråret 2011 læste hun femte semester af sin uddannelse på James Cook University i Singapore med hjælp fra EDU. En beslutning, der med stor sandsynlighed sikrede hende et studiejob lige efter hjemkomsten til Danmark.

Udlandsophold resulterede i studiejob

Efter at have læst et semester i udlandet, besluttede Christina sig for at søge efter et studierelevant job. Det lykkedes i første forsøg.
- Til samtalen spurgte de meget ind til mit semester i Singapore, og jeg tror helt sikkert, at det har haft indflydelse på, at de tilbød mig jobbet som researcher hos Institut for Selskabsledelse, fortæller hun.

På CBS er det kutyme at studere i udlandet både på bachelor- og kandidatniveau, og for Christina var det helt naturligt at rejse ud. Oven i købet kunne hendes svigerfamilie sætte hende i forbindelse med nogle lokale forretningsdrivende i Singapore.
- Den forbindelse gjorde, at jeg fik lov at besøge forskellige virksomheder i Singapore for at snuse til, hvordan man driver forretning derude, fortæller Christina.

Frygt for eksamener var unødvendig

Nu var det ikke forretningsforbindelsen, der var Christinas primære motivation til at rejse til Singapore, men derimod drømmen om at opleve en anden undervisningsform og ambitionen om at forbedre sit engelsk.
- Eksamenerne var meget anderledes end på CBS. Der var kun skriftlige eksamener, så jeg er blevet meget bedre til at skrive på engelsk, fortæller Christina.
Lige da hun fandt ud af, at alle eksamener ikke bare var skriftlige, men også uden hjælpemidler, gik hun lidt i panik, men efter at have talt med personalet på det internationale kontor på universitetet, blev hun beroliget.

Det viste sig også, at der ikke var noget at være bekymret for, da hun fik bedre karakterer, end hun havde regnet med. Christina valgte bevidst psykologifagene fra og studerede udelukkende økonomiske fag i Singapore.
- Jeg var jo også taget af sted for at opleve noget udover bøgerne, og jeg havde hørt fra andre studerende, at psykologifagene var mere krævende end de økonomiske fag, forklarer Christina. Der skulle også være plads til at have det sjovt, og rejse rundt i Asien i de fire måneder hun var der.

Nye venner for livet

James Cook University har campusser i flere australske byer og altså også i det asiatiske knudepunkt Singapore. Den centrale placering gør, at det er nemt og billigt at rejse rundt og opleve andre asiatiske lande. Christina nåede til Malaysia, Filippinerne og Indonesien på weekendture og i læseferien, og efter de sidste eksamener rejste hun og en veninde rundt i Vietnam og Thailand i en måned.

Tilbage i Singapore var der også nok at opleve. Maden kan bedst beskrives som et asiatisk fusionskøkken, hvor man typisk betaler 10 kr. for et måltid.
- Vi gik rigtig meget ud, og der var et godt sammenhold blandt de internationale studerende, måske fordi det er et relativt lille universitet, fortæller Christina. 
Netop sammenholdet og de nye venskaber, som det har ført med sig, er noget af det Christina sætter mest pris på ved sit udlandsophold.
- På de få måneder jeg var af sted, er jeg kommet tættere på mine nye veninder, end dem jeg har læst med på CBS i 2,5 år, forklarer Christina.

Drømmen om en international karriere er tændt

Udlandsopholdet har også sat gang i karrieredrømmene hos den unge kvinde. Hun glæder sig allerede til at komme af sted igen, når hun skal læse sin kandidat, og hun er heller ikke afvisende overfor en karriere i udlandet.
- Jeg kunne godt tænke mig at prøve at bo og arbejde i Singapore. Jeg fik nogle gode venner igennem kontakten til den lokale virksomhed, og det kunne være spændende at arbejde for dem i fremtiden, drømmer Christina.

Af Anni Lyngskær

Se Christinas fotos fra Singapore

Se Christinas fotos fra Singapore

 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.