Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Storslået, sprudlende, Singapore

Mette er 23 år og har netop færdiggjort sin bachelor i business administration and sociology på CBS. Den krydrede hun lige med et ophold i Asiens måske mest storslåede og sprudlende storby. 

"Inden jeg tog afsted tænkte jeg; Okay, det er kun en periode på seks måneder og du har mulighed for at komme ind og lære et land at kende på en helt anden måde, end når du bare rejser på ferie," siger Mette. Hun var enig med sig selv om, at det skulle være et fedt sted, det skulle også være noget, hun ikke har prøvet før og som måske også ville udfordrende hende lidt. Så derfor faldt Mettes valg ret hurtgt på Singapore og JCU, da det ligesom "skulle være den her moderne storby samtidig med, at man får den asiatiske kultur som man ellers, når man rejser rundt ikke oplever særlig meget eller på samme måde," siger Mette. Og det er en ting hun er helt enig i nu. 

Selvom Mette elskede - og elsker Singapore, så kommer hun ikke udenom, at det var noget anderledes, end hvad hun er vant til herhjemme. Kulturen, klimaet, menneskene, alt er anderledes - men på den gode måde! "Det hele minder lidt om én lang ferie, hvor det største og sværeste valg går på, hvorvidt vi skal flyde ved poolen eller havet efter skole," griner Mette.

Selvom København også er en storby, så er den nul sammenlignet med Singapore, som er en by præget af coolness og klasse på et helt andet niveau. "Det er aircon, elevator, glasruder og pools i hver condo - altså, det er jo ikke hverdagskost i København, ej heller selvom vi ligger ud til havet. Singapore er klassisk, stilet og helt speciel," siger Mette. 

 

Kærlighed og udlandsophold 

Mette havde kærligheden med på sit udlandsophold - eller ikke bogstavelig talt, men hun havde en kæreste under sit udlandsophold - og det har hun stadig. Han var selv på udlandsophold i Australien på samme tid, og med "smuttursforskel" mellem Singapore og Australien, blev det da også til et par besøg hos hinanden undervejs.

"Der var en del af os, der havde kærester, mens vi var afsted - inkl. Mig selv. Det gik virkelig virkelig godt, og det skal ikke være en hindring for nogle, for det er altså KUN et halvt år. Og det fungerede altså virkelig godt, man kan besøge hinanden, tale sammen og lære at savne hinanden - og der er jo ikke nogen kæreste, der ikke ønsker, at ens kæreste ikke skal have det godt," siger Mette. 

 

Som én lang ferie

Selvom opholdet var et skole ophold, så føltes det, som én lang ferie. Mette fokuserede dog meget på at opleve Singapore mens hun var i Singapore og supe alt til sig fra sin nye by. "Den mulighed JCU giver dig med trimester inddelingen, giver én en kæmpe mulighed for at man kan rejse bagefter, så gemte jeg mange af rejserne til bagefter, og fokuserede på at opleve singapore, mens jeg var der. Og det var jeg rigtig glad for jeg gjorde i stedet for jeg prøvede at nå det hele og være ude at rejse hver weekend," siger Mette. 

Og rejser fik Mette rigeligt af i sin tid i Singapore. "Jeg nåede faktisk til Malaysia, Borneo, Vietnam, Thailand, Filippinerne, Singapore selvfølgelig, og så var jeg i Australien et par gange, hvor jeg bl.a. holdt nytår med min kæreste, og så var jeg også på Sri Lanka. Det tror jeg, var det, jeg nåede," siger Mette grinende. 

"Jeg tror jeg bare jeg tænkte, hvorfor ikke blive? Jeg havde muligheden for at have 3,5 måneders rejse, og den mulighed har man nærmest kun på sabbatåret, så det kommer ikke til at være så nem en mulighed ellers. Jeg var jo også dernede i forvejen, så jeg sku ikke ha’ den store flytur derned. Det var bare ligesom vi flyver til Berlin, London eller Paris så fløj jeg jo til Thailand på daseferie, til Vietnam eller Filippinerne. Så jeg blev dernede å der fløj jeg jo rundt og oplevede en masse - jeg blev faktisk næsten rejsetræt til sidst, skal jeg indrømme - men den sku jo ha’ hele armen! 

Det var bare det hele, altså. Godt vejr, lækker mad, spise med pinde, spise ude. Solskin, strand, ingen tøjkriser. Altså det kører bare som en følelse indeni, der bare er sådan en kæmpestor “aaaaarh”. 

 

 

 
Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.