Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Økonomi på Singapore campus of James Cook University

Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån


At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.


Undervisningsafgift og andre gebyrer

Undervisningsafgift

Undervisningsafgiften på universitetet afhænger af, hvad du læser.

Undervisningsafgift (tuition fee) - Study Abroad (Semesterophold)

 • Klik på Tuition Fees. Scroll lidt ned på siden for at finde afsnittet om Study Abroad. OBS! Priserne for 2020 vil være på JCU Singapores hjemmeside i løbet af januar 2020.

Hvis du har valgt at tage 3 fag på universitetet er undervisningsafgiften SGD7.383 på bachelorniveau og SGD9.630 på kandidatniveau (2020).

Undervisningsafgift (tuition fee) - Hele uddannelser (bachelor- og kandidatniveau)

 • Klik på Tuition Fees. Scroll lidt ned på siden for at finde afsnittet for din uddannelse. Husk at kigge på international fees. OBS! Priserne for 2020 vil være på JCU Singapores hjemmeside i løbet af januar 2020.

Andre gebyrer

Udover undervisningsafgiften er der en række andre gebyrer, som er obligatoriske:

 • International Student Registration Fee, SGD 321 (Study Abroad) eller SGD 856 (Hel uddannelse) - 2019

 • Medical Insurance, SGD20.38, 2019

 • Fee Protection Scheme, SGD 10.70, 2019
   

Refusion af undervisningsafgift

Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsgebyr

Ofte vil universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift også fremgå af dit optagelsesbrev. 


Budget

Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.

Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme


Gode råd fra tidligere studerende

Forår 2018

 • "Det er rigtig dyrt at bo i Singapore og leveomkostningerne var generelt rigtig høje. Man kan dog spise forholdsvis billigt nogle steder. I JCU's kantine var der meget forskelligt og rigtig lækker mad til virkelig lave priser i forhold til i Danmark."

Efterår 2017

 • "Accomodation er dyrt i Singapore. Gå flere sammen og led efter condos, så får man lidt valuta for pengene (pool, gym etc). Leveomkostninger er svære at definere. Du kan spise ekstremt billigt, hvis du blot spiser i Hawker centre. Hvis du dog ikke er den helt store fan af lokal asiatisk mad hver eneste dag, så er vestlig mad generelt højt prissat. Dog er kollektiv transport fantastisk i Singapore og ekstremt billigt. Ride sharing er også godt. Alkohol er dyrt, vær forberedt."

Efterår 2016

 • "Leveomkostningerne er det samme som i Danmark. Nogle ting dyre og andre billigere. Samlet brugte jeg mere end herhjemme fordi jeg gik mere ud og nød det mens jeg var der. Brugte hvad jeg havde regnet med hjemmefra."

 • "Generelt at spise ude er billigere i dagligdagen, så man kan sagtens undgå at skulle lave mad. Cigaretter, øl og lignende er dyrt i Singapore."

 • "Det kom ikke som en overraskelse, men Singapore er en utroligt dyr by at leve i, både i forhold til mad og husleje."

Efterår 2014

 • "Husleje i Singapore er meget dyrt, mens lejlighederne ofte er meget simple - sjældent de indeholder andet end få møbler. Leveomkostninger for mad og lign. er svarende til Danmark hvis man vælger selv at lave mad - alternativt kan man spise på food court som er meget billigt (hvis man altså ikke kører træt i ris og nudler)"
 • "Bolig er ekstremt dyrt. Knapt 7000 DKK for et master room/dobbelt seng med eget bad/toilet (hvilket er i den billige ende i den kategori). De fleste madvarer er dyre, da alt skal importeres."
 • "Prisniveauet er på højde med i Danmark på de fleste punkter. Huslejen er dog utrolig høj. Vi bor 8 studerende sammen fordelt på 4 værelser og betaler hver 4.000 kr./mnd. plus forbrug. Vores kompleks er dog lækkert og har gode fællesfaciliteter som swimming pool, tennisbane og fitnesscenter (der dog er begrænset udstyret)."

Forår 2014

 • "Boligforholdene er utrolig dyre i Singapore - dyrere end i Danmark. Supermarkedspriserne er ca. de samme som herhjemme, men det er til gengæld utrolig billigt at spise i Singapores mange food courts, der ligger i alle malls"

Legater og andre finansieringsmuligheder

Danske legater

Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere. 

Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.


Udenlandske legater

Universitetet tilbyder desværre ikke legater til internationale studerende.


SU i udlandet

Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.

Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.


Udlandsstipendium

Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner. 

Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering


Udlandsstudielån

Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.

Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.


 

 

 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.