Medicin i udlandet

Det er desværre rigtigt svært at hjælpe medicinstuderende til udlandet. Studieordningerne er typisk ikke særligt fleksible, da uddannelsen kræver en autorisation af Sundhedsstyrelsen, inden man kan arbejde som læge i Danmark. Uddannelsen skal derfor leve op til meget specifikke krav, og det kan være svært at gøre den så smidig, at der er plads til et udlandsophold.

Det er dog lykkedes for os at sende medicinstuderende ud på ophold, hvor de har fulgt kurser, men det har ofte krævet en del benarbejde at få disse godkendt af studienævnet.

Hvor har andre EDU-studerende med medicinsk baggrund læst fag

Vi kan desværre ikke hjælpe dig, hvis du udelukkende søger klinikophold, men hvis du vil tage kurser og har mod på at tage udfordringen op, så er du meget velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk. Så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig af sted. Vi kan også sætte dig i kontakt med studerende, der har været af sted gennem EDU, så du kan få gavn af deres erfaringer.    

Nedenfor ses en liste over de universiteter, som vi allerede har hjulpet danske medicinstuderende til. Du kan bruge listen som inspiration til, hvor du kan studere. Der kan dog sagtens være andre muligheder, som blot ikke er afprøvet endnu, blandt andet fordi vi hvert år får flere nye partneruniversiteter. Du kan eventuelt også søge i Studiedatabasen, hvor du kan se hvilke af vores partneruniversiteter, der udbyder dit fagområde. Vær dog opmærksom på, at du nok skal søge bredt, da de kurser studerende har fået godkendt ofte er udbudt af andre fakulteter end det medicinske. Det kan være inden for områderne: Biomedicine, Pharmacology, Health science, Nutrition og Public Health.

Hvis du overvejer et Study Abroad-ophold (1-2 semestre), som skal indgå som en del af din danske uddannelse, er det en god idé at søge om forhåndsgodkendelse fra dit studienævn tidligt i processen. Det er altid dit studienævn, der har det sidste ord med hensyn til, hvor og hvad du kan læse. En forhåndsgodkendelse hos dit studienævn er afgørende for at få tildelt udlandsstipendium. 

Der kan være særlige forhold gældende på nogle danske uddannelsesinstitutioner i forhold til et Study Abroad-ophold. De forhold, som EDU er bekendt med, kan du læse mere om her.

Australien

Griffith University, Brisbane og Gold Coast 

James Cook University, Townsville

University of Melbourne, Melbourne

University of Queensland, Brisbane

New Zealand 

University of Auckland, Auckland

University of Otago, Dunedin


Vil du have 4 forrygende fifs + en legatguide? 

Vi har formuleret en række tips til dig, der mangler inspiration til næste skridt i processen.
Du kan også få tilsendt vores legatkompendium, hvor vi har samlet tidligere EDU-studerendes legatansøgninger og budgetter. Alle ansøgningerne har indbragt de studerende over 50.000 kr. i legater.

Fedt, lad mig få tips og legatkompendium

 


 
Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.