Sundhed og Ernæring i udlandet

Tænker man sundhed og patientkontakt anderledes i Australien, og hvordan arbejder man med idræt i USA? Der er masser af muligheder for at blive klogere på disse og mange andre sundhedsfaglige spørgsmål, hvis du tager et semester til udlandet på et af EDUs partneruniversiteter. Det bliver en oplevelse for livet, hvor du får nye vinkler på din faglighed, og samtidig får en sjov og udfordrende hverdag, der er helt anderledes end derhjemme. Uanset om du vil bruge fritiden på at surfe, ride i den australske outback eller cruise ned af de amerikanske highways, så kan vi hjælpe dig afsted. 

Nedenfor har vi samlet en liste over, hvor vi tidligere har hjulpet EDU-studerende inden for Sundhed og Ernæring til. 

OBS. Indenfor Sundhed og Ernæring hører typisk studierne: Idræt, Sygeplejerske, Ernæring, Farmakologi, Fysioterapi og Sundhed.  

Statements fra EDU-studerende
Hvor har andre EDU-studerende inden for Sundhed og Ernæring læst

Karriere
Kontakt os


Statements fra EDU-studerende 

”Mit udgangspunkt for at læse i udlandet var, at jeg tænkte: ’hvor skal jeg lede for at finde fag, der kan overgå de fag, jeg vil kunne læse i Danmark? Der må være noget i New Zealand – det er et land, der er langt fremme på friluftsområdet, og det ville jeg gerne udnytte’”. (Daniel læser Idræt og Sundhed på SDU)

"Jeg oplevede, at niveauet var højere på QUT end hjemme i Danmark. Hjemme i Danmark kan man jo godt gå og dalre den lidt i løbet af semestret og læse det hele op til sidst, men på QUT var der 16 mini-eksamener i løbet af semestret, så man var under konstant pres". (Anne læser Global Sundhed og Ernæring på VIA University College)

Læs hele Daniels historie


Hvor har andre EDU-studerende inden for Sundhed og Ernæring læst

Nedenfor ses en liste over de universiteter, som vi allerede har hjulpet danske studerende til. Du kan bruge listen som inspiration til, hvor du kan studere. Der kan dog sagtens være andre muligheder, som blot ikke er afprøvet endnu, blandt andet fordi vi hvert år får flere nye partneruniversiteter. Du kan eventuelt også søge i Studiedatabasen, hvor du kan se hvilke af vores partneruniversiteter, der udbyder dit fagområde.

Du er naturligvis altid velkommen til at sende en mail til vores erfarne vejlederteam for at få hjælp til dit studieophold. Vi kan også sætte dig i kontakt med studerende, der har været af sted gennem EDU, så du kan få gavn af deres erfaringer.    

Hvis du overvejer at Study Abroad ophold (1-2 semestre), som skal indgå som en del af din danske uddannelse, er det en god idé at søge om forhåndsgodkendelse fra dit studienævn tidligt i processen. Det er altid dit studienævn, der har det sidste ord med hensyn til hvor og hvad, du kan læse. Så en forhåndsgodkendelse hos dit studienævn er afgørende for at få tildelt udlandsstipendium. 

Der kan være særlige forhold gældende på nogle danske uddannelsesinstitutioner i forhold til et Study Abroad ophold. De forhold, som EDU er bekendt med, kan du læse mere om her.

Australien

Bond University, Gold Coast

Griffith University, Brisbane og Gold Coast 

James Cook University, Cairns og Townsville

La Trobe University, Melbourne

Macquarie University, Sydney

Queensland University of Technology, Brisbane

RMIT University, Melbourne

University of Melbourne, Melbourne

University of New South Wales, Sydney 

University of Queensland, Brisbane

University of Technology Sydney, Sydney

Canada

University of British Columbia, Vancouver og Okanagan

University of Victoria, Vancouver Island

England

University of Birmingham, Birmingham

University of Hull, Hull

Holland

Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam

Kina

The University of Nottingham, Ningbo

Malaysia

Swinburne University of Technology, Kuching

New Zealand

AUT University, Auckland

University of Auckland, Auckland

University of Otago, Dunedin

USA 

California State University Long Beach, Long Beach (L.A.)

California State University Northridge, Northridge (L.A.)

Columbia University, New York City

Hawai’i Pacific University, Honolulu

Michigan State University, East Lansing 

Pacific Lutheran University, Tacoma

San Diego State University, San Diego

San Jose State University, Silicon Valley

University of California San Diego, San Diego 


Karriere

Rekrutteringsmanager i Novo Nordisk, Sebastian Pages syn på et udlandsophold:

»Et udlandsophold betyder i høj grad noget for os, når vi ansætter. Faktisk mere og mere. Der er en vis modenhed, nysgerrighed og selvstændighed i det at turde at tage uden for landets grænser for at studere. Studierne er jo ofte vanskelige nok i sig selv, og at man så lægger en ekstra sværhedsgrad oveni ved at rejse ud, det er noget, vi anser for gode sider af en personlighed, når vi søger nye medarbejdere«, siger han og fortæller, at de i Novo Nordisk netop nu oplever en stigning i antallet af ansøgere, der har været i udlandet at læse som en del af deres uddannelse. 

Læs mere i artiklen "Udveksling hitter i erhvervslivet"


Kontakt os 

Er du interesseret i et udlandsophold og kunne du godt tænke dig at høre mere om dine muligheder igennem EDU? Så kontakt os på tlf. nr.: 70 20 28 24 eller send en mail til: vejledning@edu-danmark.dk

Vil du have 4 forrygende fifs + en legatguide? 

Vi har formuleret en række tips til dig, der mangler inspiration til næste skridt i processen.
Du kan også få tilsendt vores legatkompendium, hvor vi har samlet tidligere EDU-studerendes legatansøgninger og budgetter. Alle ansøgningerne har indbragt de studerende over 50.000 kr. i legater.

Fedt, lad mig få tips og legatkompendium

 


 
Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.