7 ting, den ambitiøse studerende vil overveje inden EDU Days

EDU Days er en rigtig god mulighed for at komme et stort skridt videre med dine udlandsdrømme i løbet af få timer.

EDU er klar til at hjælpe dig hver dag, men universitets-repræsentanterne og vores praktiksamarbejdspartner er kun i landet til EDU Days. Derfor kan du, udover at tjekke programmet, med fordel overveje følgende inden messen:

 1. Hvilket ophold ønsker du?
  Praktik eller studie? Study Abroad (1-2 semestre), en hel uddannelse, Summer School eller sprogskoleophold?
  Du kan vælge lige præcis det, der passer dig bedst. Du kan se en oversigt i den EDU-folder, som du får udleveret, når du kommer til messen.
   
 2. Hvilken type destination?
  Er du mest til storby, vild natur, strandliv, et mindre lokalsamfund eller noget helt andet. Skal det være så langt væk som muligt, eller vil du blive i Europa? Og er du klar på en stor kulturel udfordring som f.eks. Vietnam? Eller er du mere til den newzealandske kultur, der minder mere om den skandinaviske? Se, hvilke universiteter, vi samarbejder med, og hvor du kan komme i praktik.
   
 3. Hvornår vil du af sted?
  Du kan komme afsted allerede til vinter og forår 2019!
  Tjek fristerne til et udlandsophold til vinter/forår 2019 lige her
   
 4. Hvor meget må det koste?
  EDU's universiteter svinger meget i undervisningsafgift (tuition fee). På EDU Days gør vi i EDU's oplæg meget ud af at forklare, hvor mange penge du kan få med fra staten. Og så kan du få legat-tips, der er guld værd. Det er også værd at tænke på, at leveomkostningerne kan svinge meget fra f.eks. Borneo til Manhattan. Det er vigtigt at få lavet et budget for dit ophold tidligt i processen, da det vil give dig et bedre overblik over dit kommende ophold i udlandet. 
  Du kan hente oplæg fra tidligere legatseminarer, EDU Days og andre arrangementer lige her

   
 5. Hvad er optagelseskravene?
  Generelt kan vi hjælpe næsten alle uanset karaktergennemsnit og studieområde. Men nogle af EDU's universiteter har højere optagelseskrav end andre. Det er en god idé at spørge ind til på messen. Når du søger gennem EDU, kan du på mange af vores universiteter, slippe for at tage en engelsktest. På den måde bliver du lettere optaget og sparer penge.
   
 6. Hvilke fag ønsker du at læse?
  EDU's universiteter tilbyder stor variation af fag, men de er hver især specielt stærke inden for bestemte fagområder. Det kan være værd at spørge ind til de forskellige universiteters faglige styrker, hvis det faglige niveau er blandt dine vigtigste kriterier for valg af universitet. Du kan på forhånd tjekke, hvilke universiteter, der tilbyder fag inden for dit studieområde. Lav en søgning i vores studiedatabase.
   
 7. Stiller dit studienævn nogle krav til din forhåndsgodkendelse?
  Måske ved du det allerede inden EDU Days. Ellers er det en god ting at finde ud af som noget af det første. 

Det er vores råd til dig. Du er naturligvis velkommen til at dukke op uden planer og lade dig inspirere af de mange fantastiske studie- og praktikmuligheder. 

Ta' en ven med til EDU Days

EDU Days er for alle. Har du en ven, kæreste eller studiekammerat, du gerne vil have med til udlandet? Så hiv hende eller ham med. Du kan eksempelvis sende dem en hurtig invitation via Facebook, uanset om de bor i København, Odense, Aarhus eller Aalborg.

Vi glæder os til at se dig til EDU Days.