EDU Days

EDU days studie og praktik messe

EDU Days forberedelse: Planlæg din messedag og få mest ud af din tid

På EDU Days får du en introduktion til EDU, du kan møde repræsentanter fra de deltagende universiteter, finde en praktikplads, få styr på legatsøgningen og få personlig vejledning.

Herunder kan du læse om de forskellige aktiviteter, der finder sted på EDU Days.


Det kan du på EDU Days:

EDU-oplæg

EDU-OPLÆG

Varighed: 30 minutter

Bliv klogere på, hvordan EDU hjælper dig af sted. Hør om dine muligheder for enten et semester, en hel uddannelse eller praktik i udlandet. Vi holder tre EDU-oplæg i hver by.

Vejledning

EDU VEJLEDNING

Varighed: 1-10 minutter

Få hjælp af EDU’s vejledere, som alle har læst i udlandet. Vi giver dig det hurtige overblik over dine studiemuligheder og hvordan du kommer af sted.

Legatoplæg
 
LEGAT-OPLÆG

Varighed: 30 minutter

Få (de ofte oversete) tips og tricks til din legatsøgning. Vi hjælper dig til at skrive din motiverede ansøgning, strukturering af processen og inspiration til, hvilke legater du kan søge. Vi holder legatoplægget to gange i løbet af dagen.

EDU-alumne

MØD EDU-STUDERENDE

Varighed: 1-5 minutter

Bliv inspireret af tidligere EDU-studerende, der netop er vendt hjem fra deres livs oplevelse. Hør om deres ophold, motivation for at tage af sted, ansøgningsproces og spændende oplevelser.

Universitetsrepræsentant

MØD EN UNIVERSITETS-REPRÆSENTANT

Varighed: 1-10 minutter

Få en snak med en repræsentant fra det eller de universiteter, du er interesseret i. Hør om blandt andet fag, undervisning, faciliteter og campus og bliv klogere på, hvordan det er at være studerende på universitetet.

AIC

PRAKTIK-OPLÆG

Varighed: 30 minutter

Hør mere om dine muligheder for praktik i ti storbyer: Boston, London, Hong Kong, Tokyo, Mumbai, New York, Los Angeles, San Francisco, Vancouver og Toronto.

 


Tjekliste inden EDU Days:

EDU Days er en rigtig god mulighed for at komme et stort skridt videre med dine udlandsdrømme i løbet af få timer.

EDU er klar til at hjælpe dig hver dag, men universitets-repræsentanterne og vores praktiksamarbejdspartner er kun i landet til EDU Days. Derfor kan du, udover at tjekke programmet, med fordel overveje følgende inden messen:

 1. Hvilket ophold ønsker du?
  Praktik eller studie? Study Abroad (1-2 semestre), en hel uddannelse, Summer School eller sprogskoleophold?
  Du kan vælge lige præcis det, der passer dig bedst. Du kan se en oversigt i den EDU-folder, som du får udleveret, når du kommer til messen.
   
 2. Hvilken type destination?
  Er du mest til storby, vild natur, strandliv, et mindre lokalsamfund eller noget helt andet. Skal det være så langt væk som muligt, eller vil du blive i Europa? Og er du klar på en stor kulturel udfordring som f.eks. Vietnam? Eller er du mere til den newzealandske kultur, der minder mere om den skandinaviske? Se, hvilke universiteter, vi samarbejder med, og hvor du kan komme i praktik.
   
 3. Hvornår vil du af sted?
  Du kan komme afsted allerede til sommer/efterår 2020!
  Tjek fristerne til et udlandsophold til lige her.
   
 4. Hvor meget må det koste?
  EDU's universiteter svinger meget i undervisningsafgift (tuition fee). På EDU Days gør vi i EDU's oplæg meget ud af at forklare, hvor mange penge du kan få med fra staten. Og så kan du få legat-tips, der er guld værd. Det er også værd at tænke på, at leveomkostningerne kan svinge meget fra f.eks. Borneo til Manhattan. Det er vigtigt at få lavet et budget for dit ophold tidligt i processen, da det vil give dig et bedre overblik over dit kommende ophold i udlandet. 
  Du kan hente oplæg fra tidligere legatseminarer, EDU Days og andre arrangementer lige her

   
 5. Hvad er optagelseskravene?
  Generelt kan vi hjælpe næsten alle uanset karaktergennemsnit og studieområde. Men nogle af EDU's universiteter har højere optagelseskrav end andre. Det er en god idé at spørge ind til på messen. Når du søger gennem EDU, kan du på mange af vores universiteter, slippe for at tage en engelsktest. På den måde bliver du lettere optaget og sparer penge.
   
 6. Hvilke fag ønsker du at læse?
  EDU's universiteter tilbyder stor variation af fag, men de er hver især specielt stærke inden for bestemte fagområder. Det kan være værd at spørge ind til de forskellige universiteters faglige styrker, hvis det faglige niveau er blandt dine vigtigste kriterier for valg af universitet. Du kan på forhånd tjekke, hvilke universiteter, der tilbyder fag inden for dit studieområde. Lav en søgning i vores studiedatabase.
   
 7. Stiller dit studienævn nogle krav til din forhåndsgodkendelse?
  Måske ved du det allerede inden EDU Days. Ellers er det en god ting at finde ud af som noget af det første. 

Det er vores råd til dig. Du er naturligvis velkommen til at dukke op uden planer og lade dig inspirere af de mange fantastiske studie- og praktikmuligheder. 

Hvis du har nogen spørgsmål til EDU Days eller dit udlandsophold, så tøv endelig ikke med at ringe eller skrive til os på 70 20 28 24 eller vejledning@edu-danmark.dk.

Vi glæder os til at se dig til EDU Days!

 

 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.